Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bij verwijderen tweede HD: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

6 antwoorden
  • Ik heb twee maxtor HD's in mijn pc. Een 40GB en een 80GB. Aanvankelijk was Windows XP geinstalleerd op de 40GB-schijf, daarna heb ik een 80GB-schijf gekocht en Windows daarop geinstalleerd. Ik wil de 40GB-schijf uit mijn systeem verwijderen. Wanneer ik dit doe, start de pc normaal op. Maar al snel krijg ik een blauw scherm met 'KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR'. Het probleem is verholpen zodra ik de tweede harde schijf weer aansluit. Blijkbaar gebruikt XP die tweede HD, misschien voor het virtueel geheugen (?), maar ik weet niet hoe ik dit kan controleren, noch hoe ik XP aan zijn verstand kan brengen dat 'ie die tweede schijf helemaal niet moet gebruiken. In de knowledgebase van microsoft heb ik niets bruikbaars gevonden...
  • Dat virtuele geheugen is bij mij ook het enige wat ik op dit moment kan bedenken. Ga naar de eigenschappen van 'Deze computer' en vervolgens naar tabblad 'Geavanceerd' Ga daarna naar de instellingen van de 'Prestaties' en daarna naar tabblad 'Geavanceerd' Klik dan op 'Wijzigen' bij virtueel geheugen. Staat dat wel op C ingesteld? Zo ja, dan zou het daar ook niet aan mogen liggen. Als ik het goed begrijp staat er zowel op de 80 GB als de 40 GB nog Windows geinstalleerd?
  • http://www.computing.net/hardware/wwwboard/forum/23123.html Een optie? :wink:
  • Op beide schijven staat inderdaad Windows geïnstalleerd. Ik had al gecontroleerd of het virtueel geheugen soms op de tweede schijf stond ingesteld, dat is niet het geval. Bij de stations van de tweede HD staat overal ingesteld 'geen wisselbestand'. @Jank Die pagina had ik ook al gevonden, maar ik word er niet veel wijzer van. De melding is hetzelfde, maar de situatie anders.
  • Niet geschoten altijd mis. Ik blijf het topic volgen, heb een probleem gehad met bijna dezelfde foutmelding, maar dan stack i.p.v. data. Ook met HD's.
  • Is die 40 gb eerst de C: geweest? Dan staan daar ook bootbestanden op van de 80 gb schijf. Ik denk dat dan de enigste oplossing is om windows opnieuw te installeren. (Verbeter me als ik het fout heb)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.