Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

raid- en IDE controller

None
2 antwoorden
 • hallo,

  Op een nieuwe computer (XP, 2 identieke harde schijven) heb ik RAID1 (mirror) laten zetten.
  Dat heb ik onlangs laten veranderenl; de tweede harde schijf is nu een gewone harde schijf.
  Maar, wat blijkt:
  - de 2 CD-Rom spelers zitten op een IDE controller (2 contactmogelijkheden)
  - en mijn 2 harde schijven zitten nog steeds op de RAID controller (deze controller heeft ook/is ook goed voor een aanvullend IDE, maar als ik hem in het BIOS omzet van RAID naar IDE wil XP niet starten en gaat alles fout; er moet dan blijkbaar nog wat meer gebeuren)
  In BIOS staan de harde schijven op 1+0 RAID stripe.
  Ik heb gelezen dat 1+0 of 0+1 of 10 betekent: 0=alles gaat deels naar de ene schijf en deels naar de andere schijf + mirroring=alles wordt dubbel opgeslagen –> daar heb je dus 4 schijven voor nodig (of 4 partities?).

  Hoe dan ook, alles werkt: 2 harde schijven met partitis zichtbaar in de verkenner,

  Wat is hier aan de hand?
  Hoe kan ik nu alles 'normaal' hebben en toch via RAID 0+1 (stripe) draaien?
  Gaat alles nu sneller of langzamer; de computer boot wel erg langzaam.


  dank
  theodosius
 • Te proberen is om bij het beeindigen van de raid-1 configuratie een van beide schijven los te koppelen en de andere aan een ide-aansluiting te leggen, mogelijk is deze dan normaal te benaderen en heeft alle gegevens die beschikbaar waren in de raid-1 configuratie.

  Lukt dit niet dan is een backup van de gegevens voor beeindigen van de raid-1 configuratie misschien noodzakelijk, waarna beide schijven vrij zijn om in een nieuwe opzet te worden aangesloten.

  De instelling raid-0+1 lijkt mij geheel onjuist; deze overgang kun je zo denk ik niet maken. Dat raid-0+1 ook werkt met 4 partities i.p.v. 4 schijven is mij onbekend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.