Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pc valt uit

3 antwoorden
  • Hallo Ik heb een klein probleem waar ik de oorzaak niet van kan vinden ik heb mijn pc aan en ben aan het downloaden dus ik ben er niet bij Als ik naar bed ga doe en de buitenverlichting beneden uit doe start mijn pc opnieuw op ! Mijn pc is geaard en de pc zit volgens mij niet op dezelfde groep als de verlichting, maar dat zoek ik nog uit De verlichting zijn drie halogeenlampjes met een trafo Is iemand bekent met dit probleempje? het is een AMD 2800+ asus moederbord 1024 Mb intern etc. gr Bert
  • Heb je een netwerkkaart ? Het kan de setting zijn in het bios van de PC, waarbij een soort "netwerk-awareness" of "wake-up on LAN" aan staat. PC's kunnen dan bij "netwerkactiviteit" aan gaan springen. Wellicht staat dat aan in de bios en bij uitzetten, dat je dan van het probleem af bent. Bij jou loopt het wel via het stroomnet maar goed ... toch ff checken denk ik.
  • Een transformator is een spoel. Als ge het buitenlicht dooft, onderbreekt ge de stroom naar die trafo, die hierop magnetisch reageert met een inductiepiek. Dat veroorzaakt een spanningspuls op uw installatie en de pc reageert daarop. Hoe de pc reageert kunt ge dikwijls kiezen in het bios, bvb WAN of iets dergelijks. De grootte van die spanningspiek hangt af van het apparaat. Bij TL-buizen kan dat oplopen tot boven 400 V.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.