Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waarop moet de RS232?

Anoniem
Krekel
10 antwoorden
 • Bij mijn vader op het werk zitten ze met een probleempje. Ze hebben een 'testkastje' om bepaalde informatie uit auto's te halen. Deze moet geupdate worden.

  Nu hebben ze daar een CD voor en een kabel. De update gebeurd met de CD via de PC, dus dat kastje moet op de PC aangesloten worden.

  Daar komt het probleem aangezien de kabel een RS232 kabel betrefd. Nu ben ik niet heel bekend met die kabel, weet alleen dat ie vrij oud is. Zoiets sluit je toch aan op een nulmodem? En die zit niet in de PC (geen enkele aansluiting voor die kabel zit erop).

  Wat heb ik nodig om dat ding te verbinden met die kabel aan de PC?
 • [quote:a74015c455="Boerke87"]Daar komt het probleem aangezien de kabel een RS232 kabel betrefd. Nu ben ik niet heel bekend met die kabel, weet alleen dat ie vrij oud is. Zoiets sluit je toch aan op een nulmodem? En die zit niet in de PC (geen enkele aansluiting voor die kabel zit erop).[/quote:a74015c455]Dat zou eigenlijk in de handleiding moeten staan. Gangbaar is volgens mij gewoon een modem kabel of een standaard RS232 kabel. Op zich is dat wat anders dan een null modem kabel. Een null modem kabel kan gebruikt worden voor een directe kabel verbinding tussen 2 computers.
 • http://www.google.nl/search?q=RS232
 • RS232 is normaliter een andere naam voor COM. Dus gewoon een seriele kabel gebruiken
 • //gerben:
  Had ik ook wel op gezocht hoor maar er staan meerdere mogelijkheden en ook dingen die met niet logisch leken, vandaar de vraag.

  //Bosje:
  Op de testkast staan 2 aansluitingen namelijk: I / P en RS232. De kabel die er bijgeleverd is is de volgende:

  [img:f5b5440d78]http://linkdate.kicks-ass.net:81/albums/marie-josee
  s232_1.jpg[/img:f5b5440d78]
 • Dat plaatje is een UTP (netwerk) kabel.

  Dit is een typische (9-polige) RS232 kabel:
  http://www.datapro.net/products/1120.html
  http://www.automatedaquariums.com/cbl232.htm

  OP deze pagina een 25-polige (RS232 cable for CPLD systems):
  http://www.matrixmultimedia.co.uk/PLDprogramming/pldprods_1.htm

  Verder moet je er nog op letten of je mannetje/vrouwtje stekkers nodig hebt.
 • Maar hij past niet in een UTP poort…had ik ook al geprobeerd want dacht in 1e opzicht ook dat het een UTP kabel was. Als je goed kijkt zie je op de stekker rechtsboven een stukje uitsteken, dat stukje zorgt er voor dat hij niet past.

  Vond het ook al zo vreemd. 8)
 • [quote:aacc3bc1ff="Boerke87"]Daar komt het probleem aangezien de kabel een RS232 kabel betrefd. Nu ben ik niet heel bekend met die kabel, weet alleen dat ie vrij oud is. Zoiets sluit je toch aan op een nulmodem? En die zit niet in de PC (geen enkele aansluiting voor die kabel zit erop).[/quote:aacc3bc1ff]Ik kan momenteel het plaatje niet zien (ik zie geen link?) en ik weet dus ook niet wat nou precies het probleem is.

  Een nulmodem kabel is in principe alleen nodig als je een directe verbinding tussen de com-poorten van 2 PC's maakt. Het is niet per definitie zo dat een verbindingskabel tussen device en compoort een nulmodem kabel moet zijn. dat ligt er maar aan hoe die verbinding [i:aacc3bc1ff]in[/i:aacc3bc1ff] dat kastje aangesloten zit.
 • Als het geen UTP is, zal het wel een of ander eigen formaat zijn. Wat dus weer in een speciaal interface kaartje past, wat alleen zij verkopen. Leuk is dat altijd. Maar goed. Gewoon een straight serieële kabel proberen. Kost je een paar euro bij een willekeurige electronicazaak of bouwmarkt.
 • Gewone utp kabel is toch 8 polig? Deze is 9 polig dus dat zal natuurlijk niet op een netwerkkaart passen. Heeft de leverancier van dat apparaat geen helpdesk?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.