Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe harde schijf 70 mb gebruikt

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net een nieuwe harde schijf aangeschaft een maxtor 160 gb. Ik heb hem nu geinstalleerd, partitie toegewezen, geformatteerd, en nu is er gelijk al 70 mb gebruikt terwijl ik er nog niks mee gedaan heb. Ik zie ook niets op de schijf staan. Wat is hier aan de hand? Is dit virtueel geheugen?
 • Dan moet je de partitie met fdisk ff opnieuw aanmaken.
  Ik weet niet waar je 't mee gedaan heb.
  Maar bijvoorrbeeld Partition Magic kan 't wat van je hardeschijf schelen.

  groeten Bas
 • Hallo,

  Dank voor je reactie.
  Ik heb het gewoon in systeembeheer gedaan. En alles gepartitioneerd tot 1 partitie. Bij eigenschappen zegt ie dat er 70 mb gebruikt is, dus het is geen ongepartitioneerde ruimte. Enig idee?
 • Is denk ik gewoon de Fat. (of hoe heet dat bij NTFS ook al weer) Daarin staan de gegevens over de partities en zo. (als er bestanden op de schijf zijn ook verwijzingen naar de locatie op de schijf)
 • download bij Maxtor gewoon maxblast en dan is het zo gepiept.
 • Het is nu eenmaal zo, dat als je een schijf formateerd dat het ruimte kost. Dus het lijkt me niet zo raar.
 • Nou 70mb!!! Daar heb ik geen last van. wel wat natuurlijk, maar geen 70mb.

  Ik raad je aan om 't gewoon via fdisk opnieuw te doen maar dan ben je wel al he gegevens kwijt. Als je er daarna NTFS van wilt maken doe je dat gewoon tijdens de installatie van WinXP. Dan moet 't volgensmij goed zijn.

  Groeten Bas.
 • Dit kan vanalles zijn. Wat voor een OS draai je? Sommige systeemprogramma's gebruiken standaard wat HDDspace om bijv. herstelpunten aan t maken, en windows zet op iedere schijf een RECYCLED folder. Het kan ook je page/swapfile zijn.
  maar wat is 70mb nou op een 160gig schijf?
 • Sorry hoor, maar ik snap echt niet waarom je je druk maakt over 70 mb van de 160 gig.
 • Ik maak me niet druk om de 70 mb, tuurlijk is dat niks in vergelijking met 160 gig, maar ik wel weten wat het is. Ik denk dat het inderdaad informatie is over de schijf en herstelpunt enz. Ik heb gewoon nog nooit een harde schijf in m'n computer gezet en ik vroeg me af of ik iets fout heb gedaan ofzo. Dat is dus niet het geval. Bedankt voor degenen die nuttige informatie hebben gegeven.
 • Je fat of ntfs neemt een deel ruimte in. Ik neem aan dat die 70mb op een schone schijf is, dat verklaart het al.
 • Dat als altijd zoh, je koopt een een 160 Gb schijf maar je krijgt altijd een schijf die kleinder is. Nooit precies 160 GB maar bijvoorbeeld 159 GB. :-?
 • howdy,

  ook even een vraag in dezelfde cat. Ik heb een 120gb maxtor ext. gekocht voor op mijn laptop (asus/winxp pro). Nu herkent hij enkel maar 111gb terwijl dit 117,nogwat moet zijn. Ik heb hem ook geformatteerd zonder resultaat. Heeft iemand een idee wat ik kan doen? Onder eigenschappen wordt wel gewoon 117gig herkend.

  Bij de computerboer zeiden ze op de site van asus te kijken naar compatebiliteit, maar dat lijkt me sterk met 120gb-kleine schijven.
  Moet ik patch installeren ofzo?

  Tnx for now! Dries.
 • Je hebt service pack 1 nodig en formateer hem eens met het tooltje van maxtor hiervoor (ik ben de naam nog steeds kwijt :x )
  Formateer hem wel als nfts.

  Tooltje kun je van site maxtor halen.
 • ok, k ga het proberen. Is het trouwens powermax? tnx!
 • [quote:462a070f66="Sport01"]ok, k ga het proberen. Is het trouwens powermax? tnx![/quote:462a070f66] Zou kunnen. :)
 • Ik heb het opgezocht en het heet Maxblast :D
 • lol, dat tooltje moest ik hebben idd. Alleen net als bij powermax herkent maxblast de nieuwe drive niet eens. Hij herkent dan de int.hdd en de dvd drive en dat was het. overigens zie ik de nieuwe hdd ook niet in mn bios.
  Enig idee? :wink:

  Moet ik misschien een bios update doen?
 • [quote:af29557e42="Sport01"]lol, dat tooltje moest ik hebben idd. Alleen net als bij powermax herkent maxblast de nieuwe drive niet eens. Hij herkent dan de int.hdd en de dvd drive en dat was het. overigens zie ik de nieuwe hdd ook niet in mn bios.
  Enig idee? :wink:

  Moet ik misschien een bios update doen?[/quote:af29557e42]Hoe oud is deze computer?
  En heb je de jumpers wel goed staan? :P

  Als de bios hem al niet ziet dan kan maxblast het ook niet. Daarom vraag ik me af of ie wel goed is aangesloten. Als het een al wat oudere computer is dan kan een bios update helpen maar daar gaan we nu nog niet vanuit, of kijk eens op de site van je moederbord fabrikant bij het type wat jij hebt.
  Als er bios updates staan, dan staat er ook wat er verbeterd is. Kijk daar dus naar.

  We horen het wel :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.