Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

MS klopplank hoe ikke F toetsen gebruiken HELPPPPPPPP

13 antwoorden
 • hola mensen ik heb zo'n ranzig microsoft desktopgedoe gekocht, met draadloze muis en klopplank .. echter staan hierbij de F knoppen boven je nummertjes niet op het bovenste vlakje van die toetsen, maar aan de voor/onderkant .. ik gebruik die toetsen nogal vaak, maar als ik nu op bv F1 druk wordt de help geactiveerd .. die staat nl op het bovenste vlakje .. daaronder staat wel gewoon de F1 knop .. maar hoe krijg ik die geselecteerd¿¿ :oops: ik had nooit over moeten stappen van me qware 12 euro klopplankjes, majah het oog wil ook wat he ..
 • Zit er links boven de F-toetsen geen knopje met de naam F-lock of iets van die strekking. Dat knopje zorgt namelijk voor de wisseling van functies van de F-toetsen. Overigens, driver voor het toetsenbord geinstalleerd ?
 • Uhmm, F1 = help functie in de meeste applicaties. Je F-toetsen werken dus waarschijnlijk niet.
 • Het is echt de F-lock knop die je moet indrukken op je toetsenbord dan werken de F1 enz toetsen weer. Als je F-lock uit zet dan werken dingen die op de toetsen staan zoals open, save enz. En om dan te zeggen dat je nooit had moeten overstappen tssss ;) ik ben ook "overgestapt" maar dat microsoft toetsenbord typt wel even wat fijner.
 • tja ... dat verdomde 'F-lock' staat om een of andere vage reden altijd uit. Dus als je de functie-toetsen nodig hebt zul je dat ding iedere keer met de hand aan moeten zetten als je je pc start, want anders vertikken de functie-toetsen het te werken ... Ik heb ook voor m'n Logitech (met een identieke knop) geen enkel betrouwbaar programma gevonden waardoor de default-status van dat onding kan worden omgedraaid. :( Eigenlijk is het dus wachten op de bios-updates voor het moederbord die voor F-lock doen wat ze voor de Num-lock toets al doen ...
 • drivers hoefden niet onder xp .. deed tie zelf ... lolz ik heb f lock ... ff kieken ... YESSSSSSSSSSS hail the F lock thnxx peepz :D voortaan handleiding niet weggooien dus .. lolz PS ik blijf toch gaan voor qware 12 euro plankjes ... tiept hier 50 tekens per minuut meer .. alleen deze plank is mooier .. majah deze pc is van me ouders .. dus zij hebben laatste woord Ooit koop ik vast wel weer een eigen pc :p
 • In elk geval helpt het nieuwe toetsenbord niet om het taalgebruik te verbeteren. Da's dan weer jammer. Niettemin, de oplossing: http://www.mvps.org/jtsang/flock.html
 • er moet ergens een knopje op dat toetsenbord zitten waarmee je de extra functies kunt uitzetten. Een kennis kwam er na enige maanden achter!.
 • Bij mijn Logitech bordje werken de F toetsen standaard zoals ze moeten, zonder dat ik iets hoef te doen. Denk dat het te maken heeft met type bordje. Ik heb de cordless desktop navigator.
 • Off-topic verwijderd, Stick to the topic. Wat de topic betreft, op mijn werk gebruiken we Logitech Access deluxe toetsenborden en daar staat de F-lock standaard uit, elke keer als ik de F-toetsen wil gebruiken (welke ik op mijn werk veel gebruik) moet ik hem weer aan zetten, erg vervelend. De oplossing van BrigitteW werkt helaas niet voor Logitech toetsenborden.
 • ik heb een Logitech cordless keyboard Deluxe en daar staat standaard de f-lock aan. Wil ik dus de bijkomende toetsen gebruiken, dan moet ik die F-lock even een tikje geven.
 • [quote:6d95db5110="BrigitteW"]Niettemin, de oplossing: http://www.mvps.org/jtsang/flock.html[/quote:6d95db5110] tja inderdaad een lastig euvel, en naar mijn mening een design foutje.... Ik gebruik logitech en er zit ook op een bord een dergelijke toets. heb jij een idee brigitte of er ook een oplossing is voor de logitech borden?
 • [quote:66b2ce7d0d="BrigitteW"]In elk geval helpt het nieuwe toetsenbord niet om het taalgebruik te verbeteren. Da's dan weer jammer. Niettemin, de oplossing: http://www.mvps.org/jtsang/flock.html[/quote:66b2ce7d0d] Die alleen werkt als je keyboard een ps/2 ipv usb-aansluiting gebruikt. [quote:66b2ce7d0d] The scancode mapper only works when the keyboard is plugged into the computer using a PS/2 port. It doesn't work when using a keyboard plugged into the computer using a USB port (this includes the Bluetooth keyboard set); [/quote:66b2ce7d0d] En aangezien de moderne toetsenborden juist uitnodigen tot het gebruik van usb ipv ps/2 :(

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.