Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuw systeem... graag input.

23 antwoorden
 • Ik ben toe aan een nieuw systeem om mijn "oude"1,3 Ghz te vervangen. Hij is voor games, internet en wat office.. Ik had dit in gedachte. Amd XP 3200+ 64 BIT Asus K8V Deluxe 64 BIT 2x512MB PC400 DDR 80GB Seagate SATA Nec 3.5 diskettestation Ati Radeon 9800 PRO 420W Deluxe kast Dvd Lite-on 16x48x NEC ND 2500 DVD brander +/- Logitech Cordless Desktop BLACK Onboard Dolby Digital sound Wat vinden jullie hiervan??? Aanvullingen of eventuele wijzigingen zijn welkom :) Alvast bedankt
 • Tja wat kan je hier nog aantoevoegen? :D lekker systeempie zo, ik weet niet of je nog van plan ben om te gaan overklokken zoja dan kan je het beste een voeding nemen van een goed merk (weet niet wat voor een merk de voeding heeft die er nu bij zit? zit standaard bij de kast?) 80 gig schijf is misschien wat aan de krappe kant? Voor niet veel meer heb je een 120 gig of 160 gig. Het is ook makkelijk als je even je budget er bij zet. Misschien is er nog zat ruimte voor nog betere onderdelen :)
 • Als je veel echt zware games speelt zou ik zeggen:wacht een maandje, dan kan je zo'n nieuwe radeon of nvdia kaart kopen.Die zijn een stuk sneller dan de R9800Pro.
 • Zeker al een mooi systeempie ... hangt idd. een beetje van je budget af, want je kan 't natuurlijk zo gek maken als je wilt. Dat mobo ondersteunt bijv. ook RAID, dus je zou 2 harde schijven kunnen nemen in RAID-opstelling. En het aantal GB per euro ligt idd. ook gunstiger bij 160GB harde schijven. Zelf ben ik niet zo weg van Seagate (wil niet echt lekker lopen in RAID), geef mij maar Maxtor of WD. Voor een paar euro meer zou ik ook wat beter PC3200 geheugen nemen, bijv. TwinMos met een lage cas latency, bijv. CL2. Kijk op de site van Asus ff naar het geheugen dat gekwalificeerd is voor dat mobootje: http://www.asus.com/products/mb/socket754/k8v-d/overview.htm De LiteOn LDW-811S/851S 8x DVD +/-R(W)brander komt net iets beter uit de testen wat betreft de ondersteunde media dan de NEC. Ook brandt ie CD-R's op 40x terwijl de NEC dat maar op 24x kan. Waar ga je 'm kopen en wat gaat ie daar kosten? Het kan vaak goedkoper als je ff rondkijkt ...
 • [quote:599952a102="Allardje"] Als je veel echt zware games speelt zou ik zeggen:wacht een maandje, dan kan je zo'n nieuwe radeon of nvdia kaart kopen.Die zijn een stuk sneller dan de R9800Pro. [/quote:599952a102] Idd, maar zo kan je altijd wachten op iets beters ... :roll: Maar zo'n 9800 Pro kost nu zo'n 200 euro, die nieuwe Radeons zullen zeker het dubbele kosten en voor die nVidia heb je ook nog een zwaardere voeding nodig!
 • goed systeem, ben jaloers : zou zoals obi-wan zegt een Lite-on DVD brander erin doen. Ik heb met aardig wat andere forummers goede ervaringen mee, vooral als je de dvd op een stand-alone afspeelt
 • [quote:5d5f7e121d="Obi-wan-kenobi"][quote:5d5f7e121d="Allardje"] Als je veel echt zware games speelt zou ik zeggen:wacht een maandje, dan kan je zo'n nieuwe radeon of nvdia kaart kopen.Die zijn een stuk sneller dan de R9800Pro. [/quote:5d5f7e121d] Idd, maar zo kan je altijd wachten op iets beters ... :roll: Maar zo'n 9800 Pro kost nu zo'n 200 euro, die nieuwe Radeons zullen zeker het dubbele kosten en voor die nVidia heb je ook nog een zwaardere voeding nodig![/quote:5d5f7e121d]Dat klopt, maar er komt vast niet een maand na de nieuwe serie weer een compleet andere serie uit die dubbel zo snel is. Dat duurt wel minstens een jaar.
 • :D bedankt voor zover, ik heb hem samengesteld op de site van www.compusupply.nl . Kan inderdaad beter 2 harde schijven misschien nemen. Kan wel wat ruimte gebruiken.... :lol: Hij kost in deze samenstelling 1171 euro. Iets boven budget maar dan maar dat effe opschroeven. Wil er wel effe mee vooruit kunnen.
 • Als je nog wilt weten waar je het 't goedkoopste uit bent kan je op [url]http://www.tweakers.net/pricewatch[/url] kijken. :D
 • [quote:6e11be0113="Allardje"] Dat klopt, maar er komt vast niet een maand na de nieuwe serie weer een compleet andere serie uit die dubbel zo snel is. Dat duurt wel minstens een jaar.[/quote:6e11be0113] En over een jaar is die X800 ook 200 euro ... :wink:
 • [quote:c2498d3f95="PapaBear"] :D bedankt voor zover, ik heb hem samengesteld op de site van www.compusupply.nl . [/quote:c2498d3f95] Da's een goedkope zaak ... ken 'm alleen niet. Iemand ervaring mee? :roll:
 • Ik kan niks meer zeggen als een super mooi systeem. Alleen waarom geen 64 Bit proc erin? Is bijna net zoduur als xp 3000+. Dan ben je ook beter gericht op toekomst. En als ik eerlijk mag zijn, dan vind ik dit een iets te zwaar systeem voor wat internetten en offic werk. :D En misschien kun je er een 160 Gb of 200 Gb schijf inzetten.
 • Dat is hij al van plan om er in te zetten kijk maar eens boven aan de lijst. Een grotere HDD werd ook al aangeraden en dat is hij nu ook van plan.
 • Ik zie het. Ik heb weer niet goed gelezen. Maar dat met die proc had ik gewoon over het hoofd gezien. Want hij zet het zo neer: AMD XP 3200 + 64 Bit En er kwam oppeens bij doeleinden voor games bij. En dat stond er eerst echt niet. :)
 • [quote:3dfd87bc0e="MichelG"] En er kwam oppeens bij doeleinden voor games bij. En dat stond er eerst echt niet. :) [/quote:3dfd87bc0e] Ik zag 't toch echt wel staan ... :o Verder heb ik vandaag de MSI K8T Neo-FIS2R in aktie gezien. Nie verkeerd, voordelig alternatief voor de Asus K8V ...
 • In ieder geval bedankt voor de reactiess. Ga inderdaad een grotere hd nemen, wellicht twee :D Dat zijn inderdaad niet de kosten. Zit alleen nog effe met welke brander, hoorde / las dat de Lite-on ook erg goed was. Maar ja zo blijf je bezig.
 • [quote:496c12cc7e="PapaBear"] In ieder geval bedankt voor de reactiess. Ga inderdaad een grotere hd nemen, wellicht twee :D Dat zijn inderdaad niet de kosten. Zit alleen nog effe met welke brander, hoorde / las dat de Lite-on ook erg goed was. Maar ja zo blijf je bezig. [/quote:496c12cc7e] Lite-On ondersteunt net iets meer media dan de NEC, en het CD-R branden gaat op 40x i.p.v. de 24x van NEC.
 • wow das snel , mmm las ook dat het back-uppen van games ook iets "makkelijker" gaat. Heb al effe een mail naar ze gestuurd of ze de Lite-on ook leveren en wat het prijsverschil is. Laat het hier wel weer effe weten.
 • Compusupply, oftewel Sir Serkan, ik heb er slechte ervaringen mee. Pc bij hem gekocht met kuren. De afhandeling heeft lang geduurd en telkens kwam hij zijn afspraken niet na. Ik kan hem zeker niet aanbevelen.
 • [quote:91a026cc4d="boudie"] Compusupply, oftewel Sir Serkan, ik heb er slechte ervaringen mee. Pc bij hem gekocht met kuren. De afhandeling heeft lang geduurd en telkens kwam hij zijn afspraken niet na. Ik kan hem zeker niet aanbevelen. [/quote:91a026cc4d] Zo kan goedkoop dus duurkoop worden! Als je online koopt, dan in ieder geval wel bij een winkel met een voordeur, dan kan je daar altijd nog langs ... al dan niet met een dubbelloops afgezaagd geweer ... :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.