Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pavilion en nieuw geheugen->PC defect.

None
10 antwoorden
 • Even een korte 'waarschuwing'. Kennis van mij heeft een Pavilion war nog maar 265MB geheugen in zat. Hij wilde upgraden, en keek op internet. Daar stond dat dit type 'slechts' twee banks heeft. Openmaken die kast en daar bleken drie slots te zitten. Dus een module gekocht, kast opengetrokken. Vanaf hier werd het verhal wat vager. Er was veel stof, dus alles weggehaald (hoe durfe ik niet te vragen) en nieuwe module erin geprikt. Ook daar durfde ik niet te vragen hoe dit ging… Een ex-zeebonk doet alles toch op een bepaalde 'manier'…nu net een telefoontje gekregen. PC geeft geen beeld meer, muis doet het niet meer (het lampje doet niets…), alleen de drivelampjes knipperen even.
  Dus voor iedereen die weet hoe je dit over de telefoon kunt oplossen: laat maar weten…
  Voor diegene die zijn of haar pc wil upgraden: denk aan statische electriciteit (dat zijn die lieve tikjes die je met verkeerde schoenen aan krijgt bij metalen voorwerpen of mensen die je aanraakt.
  Een moederbord (dat is die grote printplaat waar alles in de comuter eigenlijk aan vast zit) bestaat uit lagen, net als bladerdeeg. wat gebeurt er als je een croissant in elkaar drukt? Precies: krak, kruimels. Dat doet een moederbord ook als je erop drukt…
  En ehhh als iemand weet hoe ik dit op een nette manier uitleg aan iemand, laat me dit dan ook even weten :D

  T.
 • Whahaha … lompe gast zeg! :lol:

  Om welke Pavilion gaat het dan? En als HP zegt dat ie maar 2 geheugenbanken heeft, dan klopt dat meestal ook.

  Dus in welke sleuf heeft ie die module dan gestopt, de floppydrive of zo? :P

  Als er nog HP garantie op zit, gewoon die gasten langs laten komen en doen alsof je neus bloedt … :roll:
 • Zucht….Inderdaad lomp, maar het gaat in dit geval om mijn schoonvader… :roll:
  'T is een oudere Pavilion 75nogiets, volgens mij heeft ie geprobeert de module in een PCI slot te peuren of zo. Hij vond overigens wel dat het wel erg krap was allemaal, en dat'ie alles een beetje opzij moest duwen en zo… Hoe ga ik hem nou vertellen dat zijn machine volledig ter zielen is? Let wel, hij wilde er extra geheugen bij omdat het ding bijna verzandde in de software. Had ook zijn hele bureaublad volstaan. Dat heb ik nog nooit eerder gezien. Het stond écht vol! Het hele idee van 'indelen m.b.v. startmenu' vond'ie wel lastig…

  Zucht. Morgen maar eens kijken…
 • [quote:526bf8ad60="thor2002"]… Hij vond overigens wel dat het wel erg krap was allemaal, en dat'ie alles een beetje opzij moest duwen en zo… Hoe ga ik hem nou vertellen dat zijn machine volledig ter zielen is? Let wel, hij wilde er extra geheugen bij omdat het ding bijna verzandde in de software. Had ook zijn hele bureaublad volstaan. Dat heb ik nog nooit eerder gezien. Het stond écht vol! Het hele idee van 'indelen m.b.v. startmenu' vond'ie wel lastig…[/quote:526bf8ad60]Hmm, plaatsing in een verkeerd slot heeft vermoedelijk ook wat vuurwerk opgeleverd. Krapjes, op zich zelf, zegt niet zoveel. Zit het geheugen er nog in?
  Voor zijn probleem is geheugen uitbreiding overigens niet de oplossing. En een vol bureaublad, dat ben ik wel vaker tegen gekomen.
 • [quote:b88e9e5356="Hans.Vosman"]
  [quote:b88e9e5356="thor2002"]… Hij vond overigens wel dat het wel erg krap was allemaal, en dat'ie alles een beetje opzij moest duwen en zo… Hoe ga ik hem nou vertellen dat zijn machine volledig ter zielen is? Let wel, hij wilde er extra geheugen bij omdat het ding bijna verzandde in de software. Had ook zijn hele bureaublad volstaan. Dat heb ik nog nooit eerder gezien. Het stond écht vol! Het hele idee van 'indelen m.b.v. startmenu' vond'ie wel lastig…
  [/quote:b88e9e5356]Hmm, plaatsing in een verkeerd slot heeft vermoedelijk ook wat vuurwerk opgeleverd. Krapjes, op zich zelf, zegt niet zoveel. Zit het geheugen er nog in?
  Voor zijn probleem is geheugen uitbreiding overigens niet de oplossing. En een vol bureaublad, dat ben ik wel vaker tegen gekomen.
  [/quote:b88e9e5356]

  Ja, ff schonen van de boel met registry cleaners en anti spyware helpt ook wel 's, 256MB is op zich niet eens zo weinig …

  Succes met weer aan de praat krijgen van dat ding!
 • Vanochtende de machine beter onderzocht: HArde schijf:OK. Vid:OK. CPU:OK. Stroom:OK. Conclusie: er is iets met het moederbord. Onderzoek op net: HP blijkt een 'eigen' moederbord bij Asus te laten maken. Dit bord blijkt dus vaker zichzelf op te hangen na het plaatsen van 'niet-oem' geheugenmodules. Let ook op: Kingston geeft op hun eigen site aan dat het moet werken…
  Ook blijkt het niet zo makkelijk een soortgelijk moederbord te vinden: na een half jaar stopt HP met de productie van een type en pakt dan een nieuwer mobo. Resultaat: later een mobo bestellen bij HP (voor een fikse prijs) óf een passend alternatief vinden… En da's ook lastig. Nu moet ik dus bij Asus aankloppen of een P4B-LA (van HP), dat identiek aan een P4B-MX blijkt te zijn, compatible is met het nieuwere P4BP-MX….En waar koop ik juist dát bord…..HP blijkt dus voor Hopeloze Producenten te staan. Als het werkt, oké. Maar ohwee ohwee als er iets aan gaat mankeren (net na de garantie van 1 jaar)….Kassa.
  En bij wij zou je aankloppen met dit probleem? HP? Of toch bij Kingston?…
  T.
 • bij je schoonvader moet je zijn. Als je iets gaat veranderen en je probeert zomaar wat, dan kan je HP of Kingston niet de schuld geven.

  Als je A-merk koopt, dan koop je het omdat je in a-merk gelooft en zelf niets van pc's weet. En als je hem koopt, dan niet meer aankomen.

  Zelfs pc hobbyisten hebben problemen om a-merken te upgraden, alhoewel ze langzaam (oa compaq) wat universelere componenten zijn gaan gebruiken.
 • TJA……..

  Ik zeg het zo vaak, dat krijg je tegenwoordig nu iedereen denkt verstand van pc's en computers te hebben en er wel eens effe zelf aan zal sleutelen :-?

  (niet lullig bedoeld verder….)
 • [quote:d73c7163bd="thor2002"]Vanochtende de machine beter onderzocht: HArde schijf:OK. Vid:OK. CPU:OK. Stroom:OK. Conclusie: er is iets met het moederbord. Onderzoek op net: HP blijkt een 'eigen' moederbord bij Asus te laten maken. Dit bord blijkt dus vaker zichzelf op te hangen na het plaatsen van 'niet-oem' geheugenmodules. Let ook op: Kingston geeft op hun eigen site aan dat het moet werken… [/quote:d73c7163bd]Heb je al een Clear CMOS geprobeerd? En heeft je kennis wel het goed slotje gebruikt?
  Op zich is mijn ervaring (met mijn ECS K7S5A moederbord) dat als geheugen niet werkt (zoals ik dat zelf ondervond met Samsung en Kingston geheugen), gelijk op zwart gaat. Ik moet dan altijd een Clear CMOS uitvoeren voordat ik dan weer beeld krijg. In ieder geval weet ik dan dat dat geheugen voor mij onbruikbaar is. Terug naar de leverancier dus en omruilen voor wat anders of geld terug. Mijn moederbord is daar niet aan kapot gegaan, dat zou ik ook niet direct verwachten. Als dat wel zou gebeuren dan is de geheugen module vrijwel zeker niet okay. In dat geval ook terug naar de leverancies van de geheugen module …
 • En het gekke is, ik heb de module in een ander amchine geprikt: geen centje pijn. Als een zonnetje. Toen het mobo met de originele modules eens onderzocht: er zit geen echte ClearCmos jumper op, dus de traditionele 'stekker eruit, batterijtje eruit' manier geprobeerd. Nog geen beweging in het ding. Overigens inmiddels ook een prijs opgevraagd bij de twee leveranciers van HP Parts: de een doet het voor 170, de ander voor een kleine 650 EURO….Rara, waar zit het verschil in? I kweet het niet. Als ik wederverkoper zou zijn, zou ik de ene prijs rekenen en de andere mail laten zien aan de klant….Da's snel een hoop euro's verdiend…

  En schoonpa? Die belde vanmiddag voor de vierde keer. Hij móet een PC hebben (hij heeft nu verplicht al vier dagen naar Onderweg naar morgen moeten kijken) en gaat morgen een nieuwe HP halen. Zondag schroef ik daar zijn 'oude harde schijf' bij, heeftíe al zijn foto's weer terug…
  Als dat maar goed gaat…….!
  T.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.