Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

"nieuwe hardeschijf" in oude pc? help asap

None
16 antwoorden
 • ik heb een probleem met mijn C schijf van mijn nieuwe pc, en daar start windows xp niet meer op dus ik heb nu de harde schijf uit de nieuwe pc, in die van de oude gedaan, als SLAVE(de jumper), en de orginele harde schijf van de oude (met win 98) als master. Maar nu herkent deze oude pc de nieuwe harde schijf niet… tenminste, hij komt niet in Deze Computer & WIndows Verkenner etc.

  Please help asap

  thx, mister snake
 • XP op NTFS? Dan heb je een speciaal programma nodig, NTFS for 98: http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfswin98.shtml

  Ook kan het zo zijn dat XP het niet meer "deed" omdat de schijf is gecrasht. Daar helpt weinig tegen.
 • ik wil xp niet starten!! ik wil alleen in die andere schijf kijken en paar bestanden kopieren
 • heb je hem toch enabled in je bios?
 • [quote:7a5bad8331="Patdefeij"]heb je hem toch enabled in je bios?[/quote:7a5bad8331] hij stond op auto en heb em nu op Primary Slave gezet, maar doet het nog steeds niet, hij herkent em blijkbaar niet met AUTO??
 • [quote:c58c576168="mister snake"]ik wil xp niet starten!! ik wil alleen in die andere schijf kijken en paar bestanden kopieren[/quote:c58c576168]
  Als de partitie als ntfs is gepartitioneerd moet je toch de oplossing van Brigitte W. volgen.
 • [quote:001333085e="Patdefeij"][quote:001333085e="mister snake"]ik wil xp niet starten!! ik wil alleen in die andere schijf kijken en paar bestanden kopieren[/quote:001333085e]
  Als de partitie als ntfs is gepartitioneerd moet je toch de oplossing van Brigitte W. volgen.[/quote:001333085e]

  heb geen idee wat jullie bedoelen, en heb geen idee hoe ik erachter moet komen of hij ntfs is ofzo
 • Ken je niet iemand die er wel verstand van heeft? Zo te horen is elke oplossing die we kunnen aandragen waarschijnlijk te hoog gegrepen.

  Zo kun je bv. makkelijk met een partioneerproggie, bv. Partition Magic, erachter komen wat voor bestandssysteem er op de tweede HD is gebruikt.
 • [quote:047eb89abc="BrigitteW"]Ken je niet iemand die er wel verstand van heeft? Zo te horen is elke oplossing die we kunnen aandragen waarschijnlijk te hoog gegrepen.

  Zo kun je bv. makkelijk met een partioneerproggie, bv. Partition Magic, erachter komen wat voor bestandssysteem er op de tweede HD is gebruikt.[/quote:047eb89abc]


  oh my god, brigitte je had me "doublepost" gelezen neem ik aan, nu weet je hoe erg ik vrees voor partition magic… :(
 • Ja, dacht er te laat aan …. Toch is zo'n programma de enige manier ben ik bang. Je hoeft 'm alleen maar op te starten vanaf diskette, hij geeft dan de info die je nodig hebt. Als je verder nergens aan komt is het veilig. Maar ja, als ie niet in het bios wordt herkend, vrees ik het ergste.
 • [quote:285e9929f2="BrigitteW"]Ja, dacht er te laat aan …. Toch is zo'n programma de enige manier ben ik bang. Je hoeft 'm alleen maar op te starten vanaf diskette, hij geeft dan de info die je nodig hebt. Als je verder nergens aan komt is het veilig. Maar ja, als ie niet in het bios wordt herkend, vrees ik het ergste.[/quote:285e9929f2]  kan het niet door een oudere windows versie komen, of oude bios, deze pc is immers uit 1998 ofzo
 • Aha. Maar dan moet je aan de bios updates en geloof me, da's niks vergeleken bij Partition Magic. Beste hoop is nu waarschijnlijk die vriend van je.
 • [quote:fe33c6bc24="BrigitteW"]Aha. Maar dan moet je aan de bios updates en geloof me, da's niks vergeleken bij Partition Magic. Beste hoop is nu waarschijnlijk die vriend van je.[/quote:fe33c6bc24]


  vanmiddag ga ik naar hem toeee :o)
 • sorry, onzin
 • het is niet gelukt!! hij heeft mijn harde schijf niet kunnen detecteren in windows, linux & ook niet in de bios :s, terug sturen naar dell voor garantie?
 • Lijkt me wel, maar je data ben je kwijt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.