Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

c en d

Anoniem
Jank
11 antwoorden
 • ik heb een c en d schijf en nu wil ik deze weer bij de c voegen dus van 2 x 20 gb weer 40 gb.
  wie kan me helpen?
 • Met Partition Magic kan je twee partities samenvoegen, zonder dat je data verliest (hoewel een backup maken wel verstandig is).
 • en waar haal ik dat vandaan?
 • [quote:4e42ff08de="edgo64"]en waar haal ik dat vandaan?[/quote:4e42ff08de]is payware, dus je zult het moeten kopen in een PC-zaak
 • pff en een alternatief?
 • Volgens mij is ranish partition manager wel freeware.
  En anders FDISK (geleverd bij Windows) maar dan ben je je data gegarandeerd kwijt.

  Verder, zoals al gezegd: als je data je lief is, altijd een backup maken
 • bij ranish ben ik de data ook kwijt dan?
 • Met sommige Linux opstartdiskettes kan je de schijf opnieuw indelen zonder data verlies. Helaas moet de data dan al wel in het goede gebied op de harde schijf staan. Data verplaatsen doet die software niet. Omdat een fout zo gemaakt is, is een beackup sowieso noodzakelijk. Is er een bepaalde reden om de partitie indeling op te heffen? Zelf gaat mijn voorkeur uit naar meerdere partities. Scheelt ook in schijfdefragmentatie in het totaal. Maar ook voor backup vind ik dat handig omdat ik dan gedwongen ben na te denken waar ik mijn spullen neerzet.
 • zit wel wat in eigenlijk om het eigenlijk maar zo te laten.
  maar waar is de d dan het beste voor te gebruiken?
 • [quote:555d7b92d2="edgo64"]zit wel wat in eigenlijk om het eigenlijk maar zo te laten.
  maar waar is de d dan het beste voor te gebruiken?[/quote:555d7b92d2]Tja, ik gebruik de extra partitie zelf voor data die ik wil gebruik en wil bewaren. ZIjn veel fotobestanden en office bestanden. ALs ik die op C: zou laten, dan wordt die schijf altijd een zootje en dus ook trager. Verder zet bepaalde programma's hun data soms neer op de raarste plekken, dus niet eens altijd in Mijn Documenten. Ingeval van een backup dan backup ik altijd de data op die extra partitie. Alleen nog de Outlook data en Favorieten er nog bijzetten en dan is het rijtje op zich compleet.
  C: en D:) als totaal backuppen kan natuurlijk ook, maar de eerste persoon die daadwerkelijk 40GB of meer gaat backuppen, die heb ik niet in mijn eigen kennissenkring zitten. En zo heel erg klein is dat groepje niet, of ik ben die persoon zelf. Ook bij het opnieuw installeren van WIndows handig, alleen C: formatteren voor een schoon resultaat en alles wat belangrijk is op D: en natuurlijk ook backuppen … Op D: alleen is niet voldoende veilig. Overigens voor data en Windows maak ik gebruik van veel kleinere partities (8GB). Voor videobestanden gebruik ik wel grote partities.
 • duidelijk, zal me er eerdaags toch wat meer in moeten verdiepen daar ik een extra schijf van 160 gb heb aangeschaft voor het bewerken van dv films.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.