Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[DVD brander] Philips of BenQ ?

None
15 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan een goedkoop dvd brandertje te kopen voor back-up doeleinden. MIjn oog is gevallen op de 4x versie van Philips of BenQ (allebei tegen de 60 euro). Welke kan ik het beste nemen?
 • Lite-On heeft ook goede, snelle en goedkope branders

  kun je mayb ook naar kijken ;)
 • Ik zou iets meer uitgeven en een DVD-brander nemen die je in de toekomst met firmware kan flashen tot dual layer brander.

  NEC ND-2500A of Benq DW822A.
 • [quote:5c710e55cc="Obi-wan-kenobi"]Ik zou iets meer uitgeven en een DVD-brander nemen die je in de toekomst met firmware kan flashen tot dual layer brander.

  NEC ND-2500A of Benq DW822A.[/quote:5c710e55cc]

  Dus jij zegt dat de NEC2500 in de toekomst misschien geflashed kan worden naar dual-layer? Waar heb je dat vandaan? Ik ben wel nieuwsgierig omdat ik er zo eentje heb, en flashen is wel goedkoper dan nieuw kopen. :D
 • die technologie kun je toch niet software matig flashen? :roll: Die dual layer DVD branders zijn toch technisch een stuk veranderd tegenover de voorgangers?

  Lijkt me knap dat je dat softwarematig voor elkaar krijgt.
 • Het kan natuurlijk zijn dat een brander hardwarematig is voorbereid op dual-layer maar dat dit niet in de specs staat. Wel gaaf als de NEC2500 geflashed kan worden, maar ik twijfel er ook sterk aan, zeker gezien de winkelwaarde van dit apparaat. Maar als obi-wan-kenobi gelijk heeft dan ben ik heel erg blij.
 • Wel 's gegoogled? :P

  http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=UTF-8&q=firmware+double+layer+NEC+ND-2500A

  Let er wel op dat dit officieuze firmware betreft, officieel heeft NEC nog geen firmware flash in petto. Maar dat het mogelijk is, is dus al min of meer bewezen (komt doordat de NEC-2500A en NEC-2510A eigenlijk vrijwel identiek zijn!) … Anyway, ik zou ff wachten tot de double layer DVD-R's betaalbaar worden en dan de officiële firmware flash, of een ruim beproefde officieuze firmware flash erop zetten.
 • Obi, ik zal voortaan eerst googelen :lol:

  Het leek mij zo van het eerste opzicht zo onwaarschijnlijk, dus vandaar.
 • Eigenlijk is dit dezelfde grap als met de Liteon LDW-401S > 411S > 811S.
  Gewoon eerst modden van +R naar +/-R en volgens van 4x naar 8x. Het kan alllemaal met de Liteon ! Heb zelf naar tevredenheid mijn LDW-411S geupgraded naar LDW-811S en mijn Arita 8x en Platinum 8X worden perfect gebrand met deze gocheltruc (getest met Nero CD/DVD-speed). Heb trouwens ook 2 NEC-2500a branders, dus het gaat leuk worden :lol: :lol: :lol:
 • NEC heeft intussen al een gegeven en ik ga ook wachten op meer nieuws hierover. Het is in ieder geval wel spannend, als blijkt dat het goed werkt dan heb ik een DL brander voor weinig geld. :D
 • [quote:c199b3848c="Nelson Lau"]Eigenlijk is dit dezelfde grap als met de Liteon LDW-401S > 411S > 811S.
  Gewoon eerst modden van +R naar +/-R en volgens van 4x naar 8x. Het kan alllemaal met de Liteon ! Heb zelf naar tevredenheid mijn LDW-411S geupgraded naar LDW-811S en mijn Arita 8x en Platinum 8X worden perfect gebrand met deze gocheltruc (getest met Nero CD/DVD-speed). Heb trouwens ook 2 NEC-2500a branders, dus het gaat leuk worden :lol: :lol: :lol:[/quote:c199b3848c]Ik hoor hier wel allemaal leuke verhalen over DVD-branders die spontaan 8x kunnen en DL, maar dan rijst bij mij de vraag. Is de KWALITEIT wel goed. Hoeveel jitter zit er op zo'n schijfje. Is het in alle apparaten goed (nu en in de toeklomst) wel goed te lezen.
  Helemaal met omgeflashte 8x branders heb ik zo m'n twijfels. De laser moet dan wel 2x zo snel van sterkte kunnen veranderen, en kan die dat wel goed.
 • Dank voor de reacties :)

  Ik heb ondertussen maar een philips 4x gekocht. Nog niet uitvoerig getest, maar het dvd-rw'tje wat erbij zat schreef ie vol in 20 minuten (op 2 speed) en dat vind ik wel snel genoeg (is vnl. voor af en toe een backup).
 • Nog even een reactie. Er stond geloof ik op tweakers.net laatst een stukje over die firmware flashen voor de nec 2500. En dit blijkt te werken.
  Dus ik zou de nec nemen, maar ik ben natuurlijk weer te laat. :-?
 • [quote:0d372cffd7="MichelG"]Nog even een reactie. Er stond geloof ik op tweakers.net laatst een stukje over die firmware flashen voor de nec 2500. En dit blijkt te werken.
  Dus ik zou de nec nemen, maar ik ben natuurlijk weer te laat. :-?[/quote:0d372cffd7]

  Dat is nog niet zeker: de firmware van de NEC 2500 kan wel geflashed worden, maar volgens NEC zou het niet goed werken omdat de laser-electronica in de drive niet aan de eisen zou voldoen om dual-layer fatsoenlijk te beschrijven, waardoor een NEC 2500 dual-layer-discs alleen met heel hoge foutrates kan beschrijven. Wanneer dvd+9 op de markt is kan men het gaan uitproberen…
 • Tja, daar maak ik me geen zorgen over gezien de prijs van dit soort apparaten. In de computerwereld worden vaak verschillende "modellen"verkocht die technisch gezien gewoon hetzelfde apparaat zijn. Enkel uit marketingsredenen worden bepaalde mogelijkheden bij de introductie gewoon uitgeschakeld. Dit spaart gigantisch op ontwikkelingskosten: je hoeft enkel later dmv een firmware upgrade of een kleine lasercut hier en daar (denk maar aan bepaalde Duron-processoren die eigenlijk gewoon Athlon XP CPU's zijn, waar een gedeelte van het cache geheugen uitgeschakeld is) om een nieuwer model "maken". Het feit dat het bij de Liteon LDW-XX1S DVD-writers bijna altijd lukt om te upgraden zegt genoeg over dit toestel. Bij de NEC-2500a durf ik nog niks te zeggen, omdat die firmware nog te nieuw is en er nog onvoldoende DL-schijfjes te krijgen zijn om het door en door te testen. Bij de Liteon schrijvers is dit wel het geval en zijn diverse schijfjes door vele mensen door en door getest en voor ik zover weet zijn de krakkemikkige schijfjes die door geupgrade Liteon schrijvers slecht worden geschreven en/of gelezen ook slecht gelezen/geschreven door de officiële Liteon modellen.
  [quote:ed89615fc8="Johnny321"][quote:ed89615fc8="Nelson Lau"]Eigenlijk is dit dezelfde grap als met de Liteon LDW-401S > 411S > 811S.
  Gewoon eerst modden van +R naar +/-R en volgens van 4x naar 8x. Het kan alllemaal met de Liteon ! Heb zelf naar tevredenheid mijn LDW-411S geupgraded naar LDW-811S en mijn Arita 8x en Platinum 8X worden perfect gebrand met deze gocheltruc (getest met Nero CD/DVD-speed). Heb trouwens ook 2 NEC-2500a branders, dus het gaat leuk worden :lol: :lol: :lol:[/quote:ed89615fc8]Ik hoor hier wel allemaal leuke verhalen over DVD-branders die spontaan 8x kunnen en DL, maar dan rijst bij mij de vraag. Is de KWALITEIT wel goed. Hoeveel jitter zit er op zo'n schijfje. Is het in alle apparaten goed (nu en in de toeklomst) wel goed te lezen.
  Helemaal met omgeflashte 8x branders heb ik zo m'n twijfels. De laser moet dan wel 2x zo snel van sterkte kunnen veranderen, en kan die dat wel goed.[/quote:ed89615fc8]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.