Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Upgrade firmware modem

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb een modem van ZyXEL en een abbo bij Demon. Het is noodzakelijk voor mij om een firmware upgrade te doen op mijn modem. Dit omdat ik veel problemen heb met mijn internetverbinding. Volgens de helpdesk van Demon is een firmware upgrade noodzakelijk. Maar, ik heb met veel pijn en moeite een draadloos netwerk aangelegd en ik ben zeer voorzichtig met het veranderingen van instellingen enzo. Nu moet ik het modem terugzetten in de fabrieksinstellingen en daarvanuit de firmware upgraden. Voor alle duidelijkheid: mijn modem is verbonden met een router die rechtstreeks naar mijn computer gaat en vanaf de router wordt een, draadloos, signaal verzonden naar de tweede computer.

  Mijn vraag:
  Lopen de instellingen van het netwerk gevaar, of beter gezegd, moet ik alles opnieuw gaan instellen na de firmwareupgrade?

  Aart
 • Meestal is het zo dat alle standaardinstellingen weer worden teruggezet naar de fabrieksstandaard. In het geval van een firmware upgrade worden de standaardinstellingen dus gehanteert van die firmware. Dat was bij mijn router tenminste het geval maar ik weet niet of dat altijd zo is. De fabrikant van het modem heeft daar wel informatie over als het goed is en meestal krijg je voor de firmware upgrade nog wel een waarschuwing over.
 • Je zou ook eens kunnen kijken of er een mogelijkheid is om je instellingen op te slaan en naderhand terug te zetten.
 • Ik heb een (draadloze) router van D-Link (DI-614+), hiervan kun je de instellingen opslaan, maar zijn deze niet bruikbaar bij een nieuwe versie van de firmware, dit zal dan waarschijnlijk in jou geval ook zo zijn.

  Bij m'n router blijven sommige instellingen staan, zoals m'n MAC adres, maar het meeste moet ik opnieuw instellen.

  Zorg dus dat je sommige dingen even goed nakijkt en handmatig opslaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.