Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan cd niet vinden

None
21 antwoorden
 • Ik brandde een cd-rw, kreeg een fout tijdens het branden (invalid field in parameter of zoiets), herstart de computer en sindsdien kan zowel win ME als win XP Pro (op zelfde computer) geen cd's meer vinden in de bewuste drive.

  De drive gaat wel nog open en al, maar wat ik er ook insteek (cd-r / cd-rom / cd-rw), windows en nero beweren altijd dat er geen cd in zit.
  (mijn dvd-rom drive geeft overigens geen problemen)

  Volgens de hardware-manager is de cd-brander 'working properly'.

  Iemand een verklaring / oplossing?
 • kijk hier eens even :

  http://www.micro-solutions.com/tech_support/issues/319cd-rw.html

  Veel sus6 ermee
 • De 'invalid field' error was niet het probleem (en restart heeft hiermee al veel geholpen), maar windows kan terug de cd vinden :lol:

  Een stuk of 5 restarts konden niets doen (zowel vanuit windows als reset), de computer een nachtje laten rusten heeft dus wel geholpen.
 • Soms helpt een restart niet, meestal zet ik dan de computer even helemaal uit en dan weer aan, wil ook wel eens helpen en duurt korter dan een hele nacht. :D
 • Het is weer van hetzelfde: computer wil een pasgebrande (gelukte) cd niet meer ejecten, en na een restart kan geen enkele cd meer gevonden worden :cry:

  Even rusten mag dan wel helpen, ik zou toch graag de oorzaak aanpakken (wat dat ook mag zijn). Een hardware probleem (slijtage, vuil,…)?
 • toevallig op een ander merk cdr overgestapt ?
 • [quote:2f05dbcb03="Bosje"]toevallig op een ander merk cdr overgestapt ?[/quote:2f05dbcb03]

  Neen, ik probeerde een cd-rw te lezen die ik al veel gelezen had en het maakt trouwens niet uit wat ik in de drive steek, windows wil geen enkele cd (-r/-rw/-rom) vinden (of bedoel je iets anders?)
 • ASPI drivers vernieuwen ?? Herstelpunt ?
  Ik neem aan dat je op SP1 zit ? DMA aan ?

  helpt het echt niet als je hem in apparaatbeheer verwijderd en dan rebooT ?

  Anders fysiek afkoppelen en 2-3 keer booten en dan weer fysiek aansluiten ?

  Als het dan nog niet helpt, dan maar format c:
 • [quote:e612240766="juul"]Ik brandde een cd-rw, kreeg een fout tijdens het branden (invalid field in parameter of zoiets), herstart de computer en sindsdien kan zowel win ME als win XP Pro (op zelfde computer) geen cd's meer vinden in de bewuste drive. Volgens de hardware-manager is de cd-brander 'working properly'. [/quote:e612240766][quote:e612240766="juul"]Het is weer van hetzelfde: computer wil een pasgebrande (gelukte) cd niet meer ejecten, en na een restart kan geen enkele cd meer gevonden worden[/quote:e612240766] En de cd-brander is volgens device manager nog steeds: 'working properly'? En volgens Microsoft System Information > Components > Problem Devices?

  Om wat voor een cd-brander gaat het? Zijn er veel cd's mee gebrand? Is er mee overgebrand? Kan de cd-brander ook geen cd's meer lezen als je 'm opstart met een Windows Me opstart diskette? Als je een cd in die cd-brander plaatst, kun je dan aan het geluid horen dat er lees problemen zijn? En hoe reageert de LED van de cd-brander op het plaatsen van een cd?
 • Het is een ACER brander (nu BENQ) en er zijn geen firmware updates voor.

  DMA staat aan, win XP heeft SP1, ik heb nooit overgebrand.

  Voor de rest zal ik volgend weekend eens kijken (hoe het zit met opstartdisk, LED, geluid,…) aangezien ik alleen maar in het weekend bij die computer kan. Bedankt voor de reacties.
 • Alles geprobeerd (afkoppelen, deïnstaleren, rebooten,…) behalve ASPI drivers verniewd (?) maar niks helpt nog. Ook met een opstartdiskette wordt geen cd gevonden. Microsoft System Information > Components > Problem Devices weet ik niet zijn.

  De LED reageert gewoon zoals wanneer er geen cd inzit: ik hoor de drive zoeken maar dan stopt het gewoon omdat ie geen cd vindt.

  Het zal dus wel iets met de hardware zijn zeker. Mogelijk dat ie al versleten is na zo'n 300 à 400 (gok) brandsessies? Of gewoon een lens of iets vuil (hoe controleren
  einigen?)?
 • Hallo

  Voor het reinigen van de lens heb je speciale cd's met borsteltjes er op in je brander stoppen en de beschrijving volgen.
  Kun je ook je audiocd/dvd speler mee schoonmaken
  Te koop in elke cd-winkel

  groetjes

  Radlab
 • [quote:9d54c6653f="radlab"]Voor het reinigen van de lens heb je speciale cd's met borsteltjes er op in je brander stoppen en de beschrijving volgen.
  [/quote:9d54c6653f]

  Heb ik al geprobeerd maar het werkt niet. Mijn brander ziet de borstelcd niet, dus wil hij de cd ook niet doen draaien en wordt er dus niet gekuisd. (dat probleem heb ik trouwens ook met een radio)

  Ik denk dat zo'n borstelcd alleen goed is om te [b:9d54c6653f]voorkomen[/b:9d54c6653f] dat de lens te vuil wordt.
 • Hallo

  zo een borstelcd is niet alleen om te voorkomen ik heb al twee keer een haperende cd-speler kunnen "maken" met een borstel-cd

  maar heb je al eens geprobeerd de brander in een andere computer te plaatsen en kijken of hij/zij daar wel werkt zo ja dan ligt het niet aan de brander en zo niet dan……..

  Groetjes

  Radlab
 • [quote:4b5b16abde="radlab"]maar heb je al eens geprobeerd de brander in een andere computer te plaatsen en kijken of hij/zij daar wel werkt zo ja dan ligt het niet aan de brander en zo niet dan……..[/quote:4b5b16abde]
  Ik heb jammergenoeg geen andere comp om dat te testen.

  Wat betreft die borstelcd, is er geen software of iets waarmee ik mijn brander kan forceren om een cd te doen draaien (ook al denkt ie dat er geen cd in zit) zodat een borstelcd misschien toch nog de lens schoonmaakt (als dat al het probleem is)?
 • [quote:ffc8af3bf3="juul"]Ook met een opstartdiskette wordt geen cd gevonden. [/quote:ffc8af3bf3] Bedoel je dat de cd-brander geen schijf letter krijgt, of dat alleen het lezen met dir mislukt?
  [quote:ffc8af3bf3="juul"]Wat betreft die borstelcd, is er geen software of iets waarmee ik mijn brander kan forceren om een cd te doen draaien (ook al denkt ie dat er geen cd in zit) zodat een borstelcd misschien toch nog de lens schoonmaakt (als dat al het probleem is)?[/quote:ffc8af3bf3] Ik vraag me af of zo een borstelcd wel software nodig heeft om te werken. Als de borstelcd wel software nodig heeft, zou het er wel bijgeleverd zijn. Of op de website van de fabrikant van de borstelcd. Wellicht staat er nog iets bruikbaars op de website van de cd-brander. Ben je er zeker van dat die cd-brander nog geen Power Calibration Error heeft gehad, zoals in deze discussie.
 • Hallo

  Heb je al eens geprobeerd de driveletter van de brander te veranderen
  Stal dat hij nu D is maak er dan eens H van of en andere als die al bezet is.
  Ik heb geen idee of het helpt maar ik probeer ook maar wat te verzinnen

  groetjes

  Radlab
 • Pak of leen eens een opstartdiskette waarvan bekend is dat een CD gelezen kan worden en kijk of die je CD-drive wel ziet.
 • Brander was naar het schijnt gewoon versleten (dat ding die de cd moet doen draaien was te vuil). Kon misschien met moeite nog gekuisd worden maar voor €50 heb ik toch al een 52x brander.
 • 50 euro????!? Voor 21 euro ook al.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.