Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

installatie modem

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb windows me opnieuw geinstalleerd op een computer en probeer nu een intern modem te installeren. Helaas kan ik bij de installatie alleen maar kiezen uit com 1 en com 2 en dat biedt geen soelaas want volgens mij werkt een intern modem alleen op com 3 of com 4. Maar die keus heb ik dus niet!

  Tot voor kort echter werkte dit modem uitstekend met dit besturingssysteem en op dezelfde computer. In de eigenschappen stond ook keurig com4!! Hoe is dit mogelijk en hoe krijg ik het voor elkaar om com 3 of com 4 te selecteren?

  Alvast bedankt voor het meedenken.
 • Ik weet dit niet zeker:

  Software voor je modem eerst installeren van flop/cd (vraag me even niet wat). Dan wordt er waarschijnlijk ergens een virtuele com-poort aangemaakt. Daarna vindt Windows nieuwe hardware en kun je weer verder.
 • voor zover ik mij kan herinneren stond ons modem op vroegere pc altijd op com2 geconfigureerd. Heb je al geprobeerd of het dan werkt?
 • Com 1 en 2 zijn (meestal) gelijk aan Com 3 en 4 (respectievelijk)
  De laatste 2 zijn meestal geemuleerd door windows (zoals Wim eingelijk al aangeeft).
  Dus Com 1 is Com 3 en Com 2 is Com 4
 • Wat meestal wel werkt is het modem uit de comp te halen.
  pc opnieuw opstarten en weer afsluiten en dan de modem weer installeren.
 • Hoogstwaarschijnlijk gebruik je de onboard serieële poorten toch niet, dus zou je com2 kunnen uitschakelen, en die voor de modem gebruiken. Overigens is het inderdaad wel eens het geval, dat een modem com poort pas wordt herkend NA installatie van de driver.
 • [quote:4723e2b62e="Wisja"]Com 1 en 2 zijn (meestal) gelijk aan Com 3 en 4 (respectievelijk)[/quote:4723e2b62e]Niet helemaal juist; ze delen een IRQ, dat is de overeenkomst (en soms een probleem)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.