Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD- / DVD+ maakt spontaan niets uit volgens PC-boer?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Toevalligerwijs ben ik vanmiddag naar de PC-boer gegaan, en gevraagd of ik een DVD-speler die alleen DVD- goed afspeelde, kon inruilen + een vergoeding tegen een DVD speler die zowel DVD- en DVD+ kan afspelen.
  Tot mijn verbazing zegt de hij dat alleen bij de DVD-branders onderscheid is tussen DVD+ en DVD-, maar dat DVD-spelers hier geen compatibiliteitsproblemen hebben. (wel bij enkele stand-alone DVD-spelers, maar daar ging het niet over).
  Mijn mond zakte nog verder open toen hij zei dat als een DVD-speler geen DVD+ of DVD- kan lezen, het meer een softwarematig probleem was.
  Nu ben ik er heilig van overtuigd dat er wel DVD-speler zijn die (ook volgens de specificaties) alleen DVD+ of DVD- lezen.
  Dus nu m'n vraag; is mijn overtuiging terecht?
 • Nou, die er wel maar dan alleen oudere modellen.
  Nieuwe spelers ondersteunen volgens mij allemaal zowel + als -
 • Van oudere types DVD-speler is bekend dat zij meer moeite hebben met het afspelen van DVD+R dan met DVD-R, simpelweg omdat de informatie op een DVD-R schijfje beter reflecteert dan op een DVD+R.

  De nieuwere types DVD-speler moeten gewoon beide formaten kunnen afspelen. Als dit niet op de doos/het apparaat staat, dan is het een oud type en zou ik die dus never nooit niet nemen.

  Je zou het natuurlijk wel kunnen proberen met een firmware-flash voor je DVD-speler en kijken of het dan wel werkt …
  http://forum.rpc1.org/dl_all.php
 • Toch zit er wel iets in zijn verhaal. Als je een DVD (film) in de winkel koopt hebben ze je dan weleens gevraagd of het een + of - DVD wezen moest?
 • Maar zijn er ook specifieke DVD- lezers gemaakt en DVD+ lezers gemaakt? Ik dacht dat Philips vooral die + lezers maakte, en oa. Panasonic de - voor z'n rekening nam.
 • [quote:8787eb3296="gerardb"]
  Toch zit er wel iets in zijn verhaal. Als je een DVD (film) in de winkel koopt hebben ze je dan weleens gevraagd of het een + of - DVD wezen moest?
  [/quote:8787eb3296]

  De meeste DVD films die je nu in de winkel koopt zijn Dual Layer. De oudere DVD films zijn veelal vergelijkbaar met DVD-R, want DVD+R bestaat nog niet zo lang.
 • [quote:3e76439788="Johnny321"]
  Maar zijn er ook specifieke DVD- lezers gemaakt en DVD+ lezers gemaakt? Ik dacht dat Philips vooral die + lezers maakte, en oa. Panasonic de - voor z'n rekening nam.
  [/quote:3e76439788]

  Het zijn hele electronica-conglomeraten die samen voor een standaard gekozen hebben. Philips/LG is idd. de DVD+R kant opgegaan, terwijl Pioneer lange tijd gezworen heeft bij DVD-R.
 • [quote:2d96393481="Obi-wan-kenobi"][quote:2d96393481="Johnny321"]
  Maar zijn er ook specifieke DVD- lezers gemaakt en DVD+ lezers gemaakt? Ik dacht dat Philips vooral die + lezers maakte, en oa. Panasonic de - voor z'n rekening nam.
  [/quote:2d96393481]

  Het zijn hele electronica-conglomeraten die samen voor een standaard gekozen hebben. Philips/LG is idd. de DVD+R kant opgegaan, terwijl Pioneer lange tijd gezworen heeft bij DVD-R.[/quote:2d96393481]DUS Philips/LG heeft lange tijd alleen spelers gemaakt die alleen DVD+ konden lezen, en Pioneer en consorten alleen spelers die DVD- konden lezen?
 • [quote:a1e2e3fe91="Johnny321"]DUS Philips/LG heeft lange tijd alleen spelers gemaakt die alleen DVD+ konden lezen, en Pioneer en consorten alleen spelers die DVD- konden lezen?[/quote:a1e2e3fe91]Zover ik heb begrepen, kunnen de meeste afspelers (ook oude) + als - lezen. Alleen zullen nieuwere afspelers (vermoedelijk) minder problemen laten zien. In het verleden wel eens een artikel gelezen waarin 5-10% van de schijven problemen gaven. De reden dat een bepaalde Dvd niet is af te spelen kan vele oorzaken hebben en dat ligt niet persé aan +/-. Het kan ook liggen aan gevoeligheid en dergelijke.
 • [quote:38351dbcda="Hans.Vosman"][quote:38351dbcda="Johnny321"]DUS Philips/LG heeft lange tijd alleen spelers gemaakt die alleen DVD+ konden lezen, en Pioneer en consorten alleen spelers die DVD- konden lezen?[/quote:38351dbcda]Zover ik heb begrepen, kunnen de meeste afspelers (ook oude) + als - lezen. Alleen zullen nieuwere afspelers (vermoedelijk) minder problemen laten zien. In het verleden wel eens een artikel gelezen waarin 5-10% van de schijven problemen gaven. De reden dat een bepaalde Dvd niet is af te spelen kan vele oorzaken hebben en dat ligt niet persé aan +/-. Het kan ook liggen aan gevoeligheid en dergelijke.[/quote:38351dbcda]

  DVD-R is gevoeliger dan DVD+R (reflecteert beter).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.