Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB 2.0 card werkt niet op SOYO 5EHM moederbord?

3 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik zit met het volgende probleem: ik heb een USB 2.0 PCI-card ingebouwd in een computer met een SOYO 5EHM moederbord (nog van het baby-AT-type), de USB card (met 2 USB poorten) laat zich goed installeren in windows (zowel 98SE als XP), maar USB-apparatuur hierop aangesloten wordt absoluut niet herkend, of het nu een joystick, een USB modem of een muis is. Ik heb alles al geprobeerd: nieuwste BIOS geflashed, instellingen BIOS nagelopen, nieuwste drivers van MOBO chipset (VIA), juiste drivers van de USB card geinstalleerd, zonder enig resultaat. Wie weet raad? Zou het kunnen zijn dat dit moederbord (dateert al weer van 1998) niet USB 2.0 ondersteunt? Alvast bedankt voor jullie hulp!
  • ligt niet aan mobo denk ik, hooguit dat je de pci kaart een dedicated irq moet geven. Heb je een andere pc om de kaart te testen ? Kaart kan ook brak zijn
  • Heb dit probleem ook gehad met een USB 2.0 PCI-card in een oud systeem. Toen bleek dat bij de installatie toch default de verkeerde driver gepakt is door W2K. Troubleshoot deze hardware en check of je uit de gevonden drivers een andere (lees: betere) kunt selecteren en reboot.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.