Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PS/2 > Serieel adapter (muis) ook voor toetsenbord?

Anoniem
Johnny321
6 antwoorden
 • 'k Heb hier een pc'tje staan, en daar is de PS/2 connector voor het toestenbord niet meer zo fijn. Af en toe doet ie het wel, meestal niet. (ligt purr aan de connector).
  Nu wil ik dus een PS/2 > USB/Serieel converter d'r tussen gooien, zodat het dan wel werkt. Nu zie ik bij Conrad deze staan: Link. Nu staat daar expliciet bij 'muis'.
  Maar ik wil em gebruiken voor m'n toetsenbord. Zou 'ie daarvoor ook werken?
 • van din naar ps2 is zes pins.
  van ps2 naar usb ook.
  ik heb ze hier in mijn hand ze zijn precies het zelfde
 • Je kunt het proberen, maar ik geef je weinig kans. Veelal werken dergelijke dingen alleen bij een bepaald merk/type muis. Kun je geen los ps/2 connector kaartje vinden?
 • Ga er maar vanuit dat wat jij wilt doen, niet werkt.
  Er is vermoedelijk wel een oplossing, ervan uitgaande dat je muis en toetsenbord PS/2 zijn: USB CONVERTER, Artikelnr.: 982419 - 8B (wel 46 euro). Oh ja, omdat ik wat cookies heb geblokkeerd kon ik je link niet gebruiken dus weet ik niet welke adapter je precies bedoelde).
 • mm, shit, ff twee dagen offline (examenfeest in ommen op de camping, lauwe grolsch :( ), en kwam toevallig langs electronica zaak. Toch maar ff soortgelijk geval gekocht. (heeft me weer 6E gekost :( ),
  en idd blijf ik bij het BIOS steken. (keyboard error, press F1 to resume, ik druk die toets bijna door het bord, maar er gebeurd niets).
  Zal dus toch maar een PCIkaartje PS/2 moeten halen. Maar zal die wel door het BIOS worden gedetecteerd?. Anders blijf ik nog steken in het BIOS.
 • Misschien handig om iets meer informatie te geven over je moederbord (merk/type). Als het moederbord USB heeft en de BIos kent een aantal speciale bootopties, dan zou je voor een USB oplossing kunnen kiezen. Afhankelijk van wat er mis is met de PS/2 aansluiting op je moederbord is misschien een reparatie mogelijk. Alleen dat is nogal specialistisch. Kijkend naar de kosten, dan is een "nieuw" of 2e hands moederbord ook een optie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.