Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lampje FDD

None
18 antwoorden
 • Het lampje van mijn FDD blijft konstant branden. Hoe komt dit en
  hoe verhelp ik dit?
 • [quote:59d0ab21b4="Bitje"]Het lampje van mijn FDD blijft konstant branden. Hoe komt dit en
  hoe verhelp ik dit?[/quote:59d0ab21b4]
  Je floppykabel omdraaien.
 • er zit een nokje op zo'n kabel waardoor je hem niet kunt omdraaien, bovendien geeft de pc bij de start bij de bios check aan als het fout zit,(no floppy drive attached of iets dergelijks )

  ik denk dat het eerder iets van de floppydrive zelf is, probeer eens een andere.
 • [quote:851f50cbbf="r-type"]er zit een nokje op zo'n kabel waardoor je hem niet kunt omdraaien[/quote:851f50cbbf]

  Dit is lang niet bij alle kabels en vooral diskettestations zo hoor. Heel vaak moet je zelf kijken waar pin 1 zit. (meestal de rode draad van je af, dan zit ie goed. Dus van achteren gezien links)

  [quote:851f50cbbf="r-type"]bovendien geeft de pc bij de start bij de bios check aan als het fout zit,(no floppy drive attached of iets dergelijks)[/quote:851f50cbbf]

  @ Bitje: Geeft het bios een foutmelding bij het opstarten?
 • Nee, ik krijg geen foutmelding.
 • Nou, als de kabels er goed aan zitten, dan is waarschijnlijk je station dood. Heeft hij het altijd zo gedaan en van het ene op andere moment niet meer? Dan is het vrijwel zeker dat ie stuk is.
 • Ja, zo van het ene op het andere moment, blijft ie hangen. Overigens
  geeft apparaatbeheer aan dat ie normaal funktioneert, dat vindt ik wel
  vreemd.
 • [quote:5efa0c7f11="Bitje"]Overigens geeft apparaatbeheer aan dat ie normaal funktioneert, dat vindt ik wel vreemd.[/quote:5efa0c7f11]Dat zegt niks. Als apparaatbeheer aangeeft dat er iets fout zit heb je 100% kans dat er een probleem is, als apparaatbeheer niet aangeeft dat er iets fout is, heb je een kans dat er geen probleem is.
 • Nou, ik heb een nieuwe FDD gekocht, alles keurig aangesloten, maar
  hij doet het niet. Andere kabel geprobeerd, was het ook niet. Ook het lampje doet het niet. Deed het bij de vorige FD wel. Het vreemde is dat ik nergens geen foutmelding krijg.
  Alles werkt volgens het systeem goed. Waar kan dit nou aan liggen?
 • ik heb dat probleem een paar jaar terug gehad en toen bleek dat mijn moederbord stuk was misschien is dat bij jouw ook het geval ( hoe het precies allemaal zat weet ik niet meer maar het was iets met mijn moederbord )
 • [quote:917a3b2bce="Bitje"]Nou, ik heb een nieuwe FDD gekocht, alles keurig aangesloten, maar
  hij doet het niet. Andere kabel geprobeerd, was het ook niet. Ook het lampje doet het niet. Deed het bij de vorige FD wel. Het vreemde is dat ik nergens geen foutmelding krijg.
  Alles werkt volgens het systeem goed. Waar kan dit nou aan liggen?[/quote:917a3b2bce]

  - kabel ook niet op mobo omgedraait worden.

  [b:917a3b2bce]- Floppy drive staat aan in BIOS? bij de IDE drives ergens[/b:917a3b2bce]

  anders gok ik dat je floppy controller kapot is
 • Hoe weet ik de controller kapot is en kun je deze vervangen?
 • [quote:066c44d5f0="Bitje"]Hoe weet ik de controller kapot is en kun je deze vervangen?[/quote:066c44d5f0]

  dat weet je door te testen met onderdelen en zo kom je erbij dat het dat moet zijn, en vervangen is niet te doen hij zit op het mobo vast
 • [quote:ee5d854b41="Bitje"]Nou, ik heb een nieuwe FDD gekocht, alles keurig aangesloten, maar hij doet het niet. Andere kabel geprobeerd, was het ook niet. Ook het lampje doet het niet. Deed het bij de vorige FD wel. Het vreemde is dat ik nergens geen foutmelding krijg.[/quote:ee5d854b41] Maar staat in de BIOS [b:ee5d854b41] Floppy Seek [/b:ee5d854b41] wel op [b:ee5d854b41] Enable? [/b:ee5d854b41]
 • [quote:5c019c9d6d="jolo"]Maar staat in de BIOS [b:5c019c9d6d] Floppy Seek [/b:5c019c9d6d] wel op [b:5c019c9d6d] Enable? [/b:5c019c9d6d][/quote:5c019c9d6d]
  Volgens mij is dat alleen nodig voor die oude 5,25 inch dingen. Om de grootte te bepalen.
 • [quote:0c9157cb4b="Comp-Freak"][quote:0c9157cb4b="jolo"]Maar staat in de BIOS [b:0c9157cb4b] Floppy Seek [/b:0c9157cb4b] wel op [b:0c9157cb4b] Enable? [/b:0c9157cb4b][/quote:0c9157cb4b]
  Volgens mij is dat alleen nodig voor die oude 5,25 inch dingen. Om de grootte te bepalen.[/quote:0c9157cb4b]

  volgens mij ook voor 3,5 inch dingen hoor. lijkt me trouwens sterk dat het er op zou zitten voor iets wat nog ouder is als die 3,5 inch krengen
 • [quote:c8d662533f="Bitje"]Hoe weet ik de controller kapot is en kun je deze vervangen?[/quote:c8d662533f]ALs je er zeker van bent dat alles correct is aangesloten (floppy drive kabel en voedingskabel), tja, dan is die controller kapot. Heel soms kan er gewoon een andere controller bijgeplaatst worden. Soms schakelt het moederbord zelf dan de onboard hardware uit, soms moet dat in de Bios gedaan worden. Verder is het belangrijk om na te gaan of de floppy drive in kwestie goed functioneert met de bijbehorende kabel(s). Als die niet werkt in de computer, dan moet die wel werken in de andere computer. Een drive die in de ene wel werkt en in de andere niet, is vaak niet kapot. Dan is er meestal toch wat anders aan de hand.
  Het aansluiten van de floppy drive kabel is soms een probleem apart. Je moet achterhalen aan welke zijde pen 1 op de connector zit op de drive als het moederbord. Soms heel makkelijk, soms een heidens karwei. Het is de bedoeling dat de gekleurde zijde aan de kant van pen 1 wordt geplaatst. Soms ontbreekt er van de 34 pinnetjes eentje (pen 3?). Als dat het geval is dat dan ook de kant van pen 1. Zomaar verkeerd om aansluiten, daar ben ik geen voorstander van. Kan tot defecten leiden. Het gaat meestal goed, maar ja, je zal maar tot de categorie missers horen.
 • Nou, wat er precies gebeurd is weet ik niet, maar mijn FDD doet het
  ineens weer. Ik klikte ergens op en toen deed ie het weer. In ieder geval bedankt voor alle tips.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.