Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Backups maken op DVD+RW

6 antwoorden
  • Hallo, Ik wil van mijn bestanden backups op DVD gaan zetten met behulp van Nero. Het lijkt me voor dit doel (regelmatige backups) het handigst om hiervoor dan DVD Rewritables te gaan gebruiken. Ik kan zo gauw geen test ontdekken van deze schijfjes, maar ik meen me te herinneren, dat bepaalde DVD RW's niet best uit de tests kwamen...Ik wil natuurlijk wel betrouwbare backup's kunnen maken van mijn data- en fotobestanden, dus wil ik hiervoor ook goed materiaal gaan gebruiken. Heeft iemand ervaring met deze manier van backuppen en kan iemand me adviseren over het beste merk DVD+RW's? Ik heb een AOpen DVRW 2412Pro brander en gebruik meestal Imation of Philips CD/DVD R's. Bijvoorbaat dank..
  • media zowel R als RW zijn nog steeds afhankelijk van je fysieke brander. Er is geen beste. De beste kans maak je volgens mij met Philips +RW
  • Op de site van www.opus.nl kun je per type een gebruikers rapport bekijken. Dit gerelateerd aan de te gebruiken brander, hetgeen zoals hierboven gemeld van belang is.
  • Hallo, Bedankt voor alle tips.. Ik kwam dus uit bij Philips DVD+RW's. Blijkt dat die alleen nog maar bestaan in 4 speed. Mijn AOpen 2412Pro ondersteunt helaas geen DVD+RW 4x, maar slechts tot max. 2.4. Op de site van Aopen gezocht naar firmware, maar er is geen firmware voor deze brander om op te waarderen....Pech dus... Ik ga voorlopig maar aan de gang met mijn voorraadje DVD+R 2.4..
  • 4x media kun je gewoon op je brander gebruiken ook al kan hij het niet aan, hij brandt alleen langzamer.
  • [quote:6612c5f3b8="Salseros"]4x media kun je gewoon op je brander gebruiken ook al kan hij het niet aan, hij brandt alleen langzamer.[/quote:6612c5f3b8] Volgens mij is dit niet (altijd) waar, ik meen me te herinneren dat er op de verpakking van Philips dvd+rw een waarschuwing hieromtrent staat. Een firmware update is eventueel nodig; zie informatie over de dvd schrijver a.u.b.!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.