Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke printer?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hallo,ik ben op zoek naar een goedkope printer om alleen jukebox-labels uit te printen(en misschien af en toe een tekst)Hoeft dus niet een technisch hoogstandje of snel te zijn…maar ook geen duure cardridge!
  Heeft iemand een idee,of weet iemand waar je zoiets kunt vergelijken op het internet??Of bijvoorbeeld een test uit het verleden oid??

  Alvast bedankt!

  gr jarno
 • gewoon het goedkoopste canonprintertje.
  daar hoeft het papier geen volledige slag te draaien (ik denk dat dat beter is voor velen met labels), printkwaliteit prima, en cartridges wel klein maar zeer goedkoop.
 • www.kieskeurig.nl voor enige info ;)
 • http://www.ad.nl/artikelen/InternetenPC/1086845299050.html

  Computer Idee onderzoekt werkelijke printkosten

  Inkt maakt printen duurder dan je denkt
  Van een onzer verslaggevers

  Fabrikanten geven de printers nog net niet weg, maar écht duur zijn ze niet meer. Althans, de aanschaf van het apparaat zelf. Als de inkt op is en er moeten nieuwe patronen in, gaat de kassa pas rinkelen.


  De HP Deskjet 5150 is van de vier niet de allergoedkoopste in aanschaf, maar door de inkt wél voordeliger in het gebruik.

  Reden voor de onderzoekers van het blad Computer Idee om eens uit te rekenen wat zo'n ding kost als je 30 velletjes per week print. De afdrukkwaliteit of de snelheid is niet beoordeeld.

  Computer Idee vergeleek de werkelijke kosten van vier printers met elkaar. De goedkope Epson C44 Plus komt, ondanks een adviesprijs van 65 euro, erg onvoordelig uit de bus. Na anderhalf jaar printen staat de teller op 1726,50 euro. Dat is inclusief de aanschaf van het ding zelf.

  De kleurenpatronen van de Epson kosten namelijk 26,98 euro per stuk en leveren slechts 38 pagina's. Wie de printer minder actief gebruikt en uitgaat van gemiddeld 10 vellen per week, is zo na 18 maanden 618,80 euro kwijt.

  Ook de goedkope Lexmark Z605 van 59 euro zadelt de gelukkige eigenaar uiteindelijk op met een flinke rekening: 1673,60 euro na anderhalf jaar op basis van 30 kleurenprintjes per week.

  De in aanschaf flink duurdere Canon i560 (159 euro) kost na anderhalf jaar 1492,80 euro. Dat komt ook bij Canon vooral door de dure kleurenpatronen. Die kosten 39,30 euro en leveren 69 pagina's: 57 cent per printje.

  Bij de HP Deskjet 5150 (109 euro) blijft de schade nog het meest beperkt. De kleurenpatroon kost 32,95 euro en gaat 102 pagina's mee. Uiteindelijk zijn de eigenaren van de HP na 18 maanden 857,80 euro kwijt.

  Goedkoop is dus zo goedkoop niet. Wie bij de keuze voor een printer alleen kijkt naar de prijs van het apparaat, kan op termijn wel eens een dief zijn van de eigen portemonnee. De 'koopjes' van Lexmark en Epson lijken in eerste instantie leuk, maar die voel je later wel.

  Wie zuiniger wil printen, kan het beste kiezen voor alleen zwartwit. Ook dan zijn de verschillen aanzienlijk, maar het kost met alle vier de onderzochte printers ongeveer eenderde van een kleurenprint.  De volledige test staat in Computer Idee nummer 13.
  Het blad kost 1,25 euro en is tot 21 juni verkrijgbaar bij de boekhandel.
 • [quote:7e4f63301f="derkdejong"]
  gewoon het goedkoopste canonprintertje.
  daar hoeft het papier geen volledige slag te draaien (ik denk dat dat beter is voor velen met labels), printkwaliteit prima, en cartridges wel klein maar zeer goedkoop.
  [/quote:7e4f63301f]

  Klopt, er gaan relatief goedkope cartridges in de Canon i250 en i350. De i350 is duurder omdat die ook een 10x15cm fotopapier feed heeft.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/320
 • ik lees computeridee al een tijd met veel plezier maar die schreeuwerige ophef over die printkosten is een beetje belachelijk.
  het artikel bevat op zich aardige info waar je wat aan hebt, maar gaat volledig voorbij aan de keuzeproblemen ´welke printer heb ík nodig´.
  daarom is het artikel in dit verband maar heel beperkt bruikbaar.
  de ts print heel weinig, en vooral labels.
  dan moet hij dus geen grote cartridges hebben want hij krijgt gegarandeerd te maken uitdroging.
  voor labelvellen is de gang van het papier belangrijk, en wellicht ook het probleemloos randloos printen.
 • [quote:c2933b1759="derkdejong"]ik lees computeridee al een tijd met veel plezier maar die schreeuwerige ophef over die printkosten is een beetje belachelijk.
  het artikel bevat op zich aardige info waar je wat aan hebt, maar gaat volledig voorbij aan de keuzeproblemen ´welke printer heb ík nodig´.
  daarom is het artikel in dit verband maar heel beperkt bruikbaar.
  de ts print heel weinig, en vooral labels.
  dan moet hij dus geen grote cartridges hebben want hij krijgt gegarandeerd te maken uitdroging.
  voor labelvellen is de gang van het papier belangrijk, en wellicht ook het probleemloos randloos printen.[/quote:c2933b1759]

  Dus? gewoon één van de goedkoopste cano printers,omdat deze kleine cardridges hebben?
 • [quote:162e9f49f8]De kleurenpatronen van de Epson kosten namelijk 26,98 euro per stuk en leveren slechts 38 pagina's[/quote:162e9f49f8] :o Bedoelen ze 38 pagina's volledig in 1 kleur? Anders lijkt me dit erg sterk.
 • Allemaal leuk en aardig dat ze uitgerekend hebben wat 30 kleurenprints per week kosten, maar ik zou graag willen weten wat voor soort prints ze hebben gemaakt. Ik weet iig wel dat het gescheiden kleuren systeem van mijn Canon I550 al de nodige kosten heeft bespaard. Bij een 3 in 1 systeem als bijv. HP printers kun je mooi je dure kleurencartridge weggooien wanneer er 1 kleur op is. Afhankelijk van wat je precies afdrukt dat dat een aardig prijsverschil opleveren.
 • [quote:3b0ddb2795="Vunce"][quote:3b0ddb2795]De kleurenpatronen van de Epson kosten namelijk 26,98 euro per stuk en leveren slechts 38 pagina's[/quote:3b0ddb2795] :o Bedoelen ze 38 pagina's volledig in 1 kleur? Anders lijkt me dit erg sterk.[/quote:3b0ddb2795]
  Ze bedoelen 38 pagina's volledig in kleur, dus met 100% dekking (het hele vel volgeprint, zo dat er geen stukje wit van het papier meer te zien is). Dit is dus afwijkend van de praktijk, waar de dekking per pagina in kleur, afhankelijk van het gebruik, gemiddeld rond de 40% zal liggen.
 • [quote:33609c56a8="MPG"]Ze bedoelen 38 pagina's volledig in kleur, dus met 100% dekking (het hele vel volgeprint, zo dat er geen stukje wit van het papier meer te zien is). [/quote:33609c56a8]Heb je dat uit dat artikel? Een beetje een vreemde manier van testen. En hebben ze dan een vlak van 1 gemengde kleur afgedruk; m.a.w. Hoe hebben ze bepaald dat bv. alle kleuren evenveel gebruikt worden?[quote:33609c56a8]Dit is dus afwijkend van de praktijk, waar de dekking per pagina in kleur, afhankelijk van het gebruik, gemiddeld rond de 40% zal liggen.[/quote:33609c56a8]Fabrikanten gebruiken vaak een een gemiddelde paginadekking van 15% voor kleur en 5% voor tekst om het aantal pagina's per cartridge aan te duiden. Om je een idee te geven; 15% pagina dekking is een vierkant van ongeveer 9,5x9,5 cm op een A4-tje. In dat geval haal je dus 253 pagina's uit 1 cartridge ipv 38.
 • nou, die 253 heb ik nooit en te nimmer gehaald bij mijn epsons….
 • [quote:730834e94e="derkdejong"]nou, die 253 heb ik nooit en te nimmer gehaald bij mijn epsons….[/quote:730834e94e]Dat kan best. Wellicht zijn die cartridges kleiner, of print je gemiddeld meer dan 15% pagina dekking.
 • Het wordt de canon i250…
  Bedankt voor de info allemaal!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.