Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Inktjetprinters om te huilen.

jwspruyt
6 antwoorden
 • [b:b816a791d1]Inkjetprinters om te huilen[/b:b816a791d1]. :cry:

  Als fotohobbyist wil ik af en toe wel een foto zelf kunnen afdrukken. Nu wordt er veel geschreven over de krankzinnig hoge prijzen die we voor de inkt betalen, maar is er niet veel meer aan de hand?.
  Zo heb ik van de week mijn 3e printer in 2 jaar tijd aangeschaft! Dit heb ik echt niet voor de lol gedaan. Ik vermoed dat de leveranciers van printers niet alleen via de inkt, maar ook op andere [i:b816a791d1]wijze de consument bij de neus hebben[/i:b816a791d1]. Net buiten de garantie van een jaar is het nu al mijn 2e printer die de geest geeft. Op advies van de Consumentenbond zou ik in dit geval het bedrijf waar ik de printer heb gekocht in gebreke kunnen stellen. Volgens de Consumentenbond zou ik, indien de printer niet reparabel is, mijn leverancier hierop aan mogen spreken. Dan ben ik maanden verder en ik heb het idee dat ik de beste man niets kan verwijten.
  Ik begrijp nu heel goed waarom een aantal gerenommeerde bedrijven geen Canon en Epson printers in hun programma opnemen. Kwalitatief voeren zij de boventoon, maar techniek is het een ramp. De ellende begint soms al na 3 maanden en dan wordt het niet veel meer met de printer.
  In mijn geval ging het om de printkop en die heb je binnen 1 tel uit het apparaat. Dan zou je zeggen, bestel een nieuwe. Nu begint het verhaal pas echt.
  Voor een nieuwe printkop die ik er overigens zelf wil inzetten, mag ik van Canon bij de gratie Gods voor maar 138 euro exclusief btw en verzendkosten een nieuwe printkop bestellen.
  De printer kost nieuw 185 euro. Voor dat geld verwacht je toch niet dat een klein onderdeel ervan maar liefst 70% van de prijs uitmaakt. Weggooien luidt het advies van Canon. :cry:

  Ik vind het om te huilen als je een printer na een jaar al de kliko in kunt werpen. [i:b816a791d1]Geef als producent vooraf aan, dat jouw product gemiddeld maar 11 maanden heel blijft[/i:b816a791d1]. Heel Internet staat vol met gebruikers die net als ik hiermee problemen hebben ondervonden.
  Het gaat daarbij niet om een enkel model, maar het speelt zich over de hele linie van modellen met "verwisselbare" printkop af!!!
  We worden als consument flink door de fabrikanten bij de neus genomen denk ik.

  Persoonlijk betaal ik liever het dubbele bij aanschaf van een product als ik daar ongestoord voor tenminste 3 tot 5 jaar gebruik van kan maken.
  Ben ik een zwartkijker over wordt mijn ervaring gedeeld?

  Overigens ben ik benieuwd of er inzicht bestaat om dit soort zaken als consument juridisch te kunnen aanpakken.
  Daarbij bevreemdt het mij ook dat ik zeer veel lovende kritieken heb gelezen in bladen over de printers die ik heb aangeschaft, maar dat je in dezelde bladen geen artikelen ziet waarbij kritische kanttekeningen worden gemaakt t.a.v. de technische levensduur van het apparaat. Zo langzamerhand is bekend, dat veel mensen in heel korte tijd hun printer moeten vervangen.


  Hilversum 23 juni
 • Tja, ergens komt een eind aan en ook aan de garantieperiode. Het is vaak pech hebben als een product net na de garantieperiode kapot gaat.

  Ik heb niet dezelfde ervaring met printers. De mijne HP heeft het 5 jaar gedaan, een oude deskjet 710 C. Ik heb nu een nieuwe aangeschaft, een HP 5652 (ook voor foto's).

  Tot op heden, heb ik andere ervaringen.
 • Kleurenlaserjet printer….
  kost een vermogen maar dan heb je ook wat :roll:
  ik heb helemaal geen klachten over een canon i850
  meest geweldige printer die ik tot nu toe heb gehad…..
  HP vind ik over het algemeen te duur qua printen
 • waarom mail je je digitale foto's niet naar O.A de hema of zo.
  voor een afdruk.
  dan heb je geen printer nodig en is stukken goedkoper ook
 • HP is idd duur qua printen. Ik heb ook liever Canon of zo maar die heeft geen benedenlader. Heeft HP daar patent op of zo ?

  Vanwege benedenladers koop ik daarom HP helaas.
 • Ik geloof van wel ja.

  Ik heb trouwens met HP betere ervaringen dan met een ander merk!
  Heb hiervoor een Lexmark en een Canon gehad, die Lexmark was echt niks, na 4 mnd ging het printplaatje voor de kleurencardridge kapot, en die Canon gaf naar mijn idee na langer gebruik steeds minder resultaat omdat de printkop er vast in zat.

  Mijn HP voelt al veel degelijker aan, en geeft perfecte kwaliteit, mede dankzij de printkop die bij een nieuwe cardridge lekker meevervangen wordt.

  1 nadeel daarvan is dat de cardridges iets aan de prijs zijn. Kleur kost €35 en zwart €30 geloof ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.