Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB-hub vraag

Anoniem
jwspruyt
6 antwoorden
 • Ik wil een USB-hub kopen van Trust. Maar ik vraag me af hoe zo een ding precies werkt. Als ik er meerdere apparaten op aansluit kunnen die dan tegelijk via die ene USB poort met de pc communiceren of is het als een Scart splitter dat je wel meer kan aansluiten maar dat het niet tegelijk naar de TV kan zenden?
 • Volgens mij split hij de usb stekker in bijvoorbeeld 4 stekkers. Je kunt er dus nog alles mee doen, alleen de snelheid gaat wel achteruit als je de hub voor meer dan 1 apparaat gebruikt
 • Klopt, ze kunnen tegelijkertijd communiceren maar per apparaat moet de bandbreedte verdeeld worden. Normaal is dit geen probleem hoor, alleen als je toevallig een USB-modem hebt kan je die beter niet via een hub aansluiten.

  En o ja, als je de keuze hebt: kies dan een hub met aparte stroomadapter. Als je veel apparaten aansluit die allemaal hun stroom van de pc moeten krijgen kun je ook tegenkomen dat ze niet allemaal goed werken.
 • Let wel op bij de apparaten die je gaat gebruiken : in rtfm staat vaak in een klein hoekje dat de werking alleen wordt gegarandeerd als ie direct op usb is aangesloten :

  USB hub (zoals anderen aangeven met eigen voeding) raakt soms de verbinding kwijt met windows. Over het algemeen zal het wel werken
 • Nou het gaat er mij vooral om mijn Joypad, USB-stick en Webcam (maar die gebruik ik vrijwel nooit) aan te sluiten naast de monitor. Dat moet wel gaan zonder aanvullende voeding neem ik aan.
 • een webcam is een signaal vreter
  kan je dus beter direct op een hoofdpoort aansluiten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.