Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

beschadigde cd-rw nog bruikbaar

Captain_Kansloos
13 antwoorden
 • hallo,

  van mijn cd-rw zijn er op het einde alleen zo 2 stukken van het brandbaar folie er af. foto nodig? hier:
  [img:7f9ce5d5ab]http://users.skynet.be/fa067460/DSC00031.JPG[/img:7f9ce5d5ab]
  [img:7f9ce5d5ab]http://users.skynet.be/fa067460/DSC00032.JPG[/img:7f9ce5d5ab]

  Kan ik deze nog branden?

  Olivier :wink:
 • Waarom zou je?
  En anders is er maar één manier om er achter te komen. Proberen.

  Jan de Boer
 • tegenwoordig doe ik niks anders dan zo stomme zake voor andere op cd te zette.

  en meestal krijg ik ze met een paar krasse terug.
  op den duur begint da een kostelijk lolleke te worde
 • Die dingen kosten toch geen drol? En laat ze lekker hun eigen cd-rw's meebrengen.
 • dus best gewoon niet meer gebruike?
  Gelukkig was mijn eindwerk nog aflees baar. (oef!)
 • Nee, weggooien die handel, tenzij eerst data gered moet worden. By the way, wat spoken ze in vredesnaam uit met zo'n (geleende!) CD? Ik heb nog nooit zoiets gezien.
 • Laat ze gewoon zelf een pakje cd's kopen. Doe ik ook altijd. Wil best wat branden, maar mijn cd's krijgen ze niet mee.
 • [quote:eb569d95a1="J. de Boer"]By the way, wat spoken ze in vredesnaam uit met zo'n (geleende!) CD? Ik heb nog nooit zoiets gezien.[/quote:eb569d95a1]Als ik de avatar van Gecko bekijk, vermoed ik dat ze er aan knabbelen. :D

  Maar voor de voledigheid, als van zo'n laag een stukje af is, duurt het meestal niet heel lang voor ie in zijn geheel afgebladderd is. Weggooien dus, daar heb je niks aan.
 • Altijd leuk, een vlaamse post … :lol:

  Ik vermoed het oneigenlijk gebruik van plakband … :P
 • Volgens mij branden deze niet echt goed… Groeten van de waterschapsheuvel.
 • [quote:7d5f273c3c="Captain_Kansloos"]Maar voor de voledigheid, als van zo'n laag een stukje af is, duurt het meestal niet heel lang voor ie in zijn geheel afgebladderd is. Weggooien dus, daar heb je niks aan.[/quote:7d5f273c3c]

  Ik heb eerst en vooral er zo'n stikker voor cd's opgeplakt (kan je zien op de foto's.) ter bescherming en voor te voorkomen dat het niet verder afbladerd.

  [quote:7d5f273c3c="Obi-wan-kenobi"]Ik vermoed het oneigenlijk gebruik van plakband … [/quote:7d5f273c3c]

  Dit was de boosdoener, wel vreemd dat dat daarmee gebeurd doe dit vak bij die cd en nog nooit problemen gehad. Volgens mij heeft deze piwi er te hard aangetrokke. Ik plooi weestal een lipje om om makkelijk te verwijderen. Tot nu toe altijd zonder problemen - behalve op diene ene na.
 • Stickers, plakband en labels horen niet op een optisch medium als een CD-R of DVD-R thuis.

  In de C't stond onlangs een vernietigend artikel over CD-labels op DVD-R schijfjes. De labels zorgen voor mechanische kromtrekking door wisselende luchtvochtigheid. De labels zijn vaak van papier zetten uit en krimpen in door wisselende luchtvochtigheid, wat voor kromtrekkende schijfjes zorgt. Kunstof labels ebben daar watminder last van, maar de conclusie was iig dat je DVD's sowieso niet moest beplakken en oppassen met CD-R's. Als je CD-R's al beplakt moet je ze iig in een constante luchtvochtigheid bewaren.

  Ik zou trouwens nooit een beschadigde schijf in een drive stoppen: zo'n lullig goedkoop schijfje kan je relatief dure drive zomaar om zeep helpen. Da's volgens mij verkeerde (Hollandse) zuinigheid.
 • [quote:e6369216ac="Captain_Kansloos"]Ik zou trouwens nooit een beschadigde schijf in een drive stoppen: zo'n lullig goedkoop schijfje kan je relatief dure drive zomaar om zeep helpen. Da's volgens mij verkeerde (Hollandse) zuinigheid.[/quote:e6369216ac]in dit geval zou ik het 'gepaste' hollandse zuinigheid noemen.
  Je kan beter een cd weggooien dan kans te lopen de lens van je lezer/schrijver te beschadigen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.