Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Firmware van CD-rom flashen op laptop met WindowsXP en NTFS

Anoniem
JaPeSa
10 antwoorden
 • Mijn vraag gaat over de 2.6 GHz laptop die in februari 2003 te koop was bij de Aldi, de MD6100. Sinds een paar maanden werkt mijn CD brander niet meer (de QSI CDRW/DVD SBW-241). CDs en DVDs lezen gaat nog wel, maar schrijven lukt niet meer. De bijgeleverde Nero software geeft geen fouten tijdens of na het branden, maar de CD is na het branden niet leesbaar, ook niet op andere PCs. Bij het sluiten van de CD zijn er krakende geluiden te horen, wat volgens mij niet normaal is. Ik heb al verschillende merken CD-Rs geprobeerd en ook CD-RWs en ook andere brandprogramma's. Niets helpt. Niets wijst er ook op dat de brander drivers fout geinstalleerd zijn. Ik heb de C-schijf geformateerd en WindowsXP en Nero er opnieuw opgezet. Alles werkt prima, behalve het branden van CDs. Het lijkt me dat de brander hardware kapot is, maar voordat ik mijn laptop opstuur (en hem waarschijnlijk weken kwijt ben), wil ik nog eerst proberen de firmware van de brander te flashen. Probleem is echter dat dit niet lukt vanuit WindowsXP.

  [b:34d8b7c8ce]Hoe zorg ik er voor dat ik op mijn laptop met NTFS en WindowsXP toch naar DOS kan om de firmware te flashen? Iemand suggesties?[/b:34d8b7c8ce]
 • haal een bootdisk van www.bootdisk.com
  zet het update-firmware-programma ook op diskette
  verander boot-volgerde (A moet voor hd)
  opnieuw opstarten, en firmware upgraden.
 • Voor cd branders kan dat in windows hoor.
 • Kun je niet gewoon via garantie een nieuwe/andere krijgen? Je hebt het ding nog geen twee jaar namelijk.
 • Ik was vergeten te vertellen dat mijn laptop geen diskettestation meer heeft. Kun je ipv een boot-diskette ook een boot-CD / boot-USB maken?

  Verder heb ik het flashen vanuit windows geprobeerd, maar dan krijg ik de melding "not a valid win32 application". Zijn er ergens sites met speciale (algemene) flash-software oid?
 • Flashen gaat toch het beste vanuit dos. Zonder floppy drive kun je dan inderdaad een bootable cd proberen. Denk dat je het makkelijkste kunt werken met een floppy image, en dat bewerken met winimage. Een bootflop image zit bij Nero (DosBootImage.IMA).
 • dat is niet de oplossing een firmware update voor je brander.
  probeer eens een ander merk cd.r.
  als dat niet lukt dan is je brander kapot
 • [quote:979897f51b="plextor"]dat is niet de oplossing een firmware update voor je brander.
  probeer eens een ander merk cd.r.
  als dat niet lukt dan is je brander kapot[/quote:979897f51b]

  eens : als dat nog niet helpt, dan moet je een schonne windows installatie doen : je brandomgeving kan ook instabiel geworden zijn
 • Ik zal WinImage eens proberen. Om nog even een antwoord te geven op de reacties van Plextor en Bosje: ik heb al verschillende merken CD-Rs geprobeerd (hielp niet). Schone windows installatie heb ik ook geprobeerd (hielp ook niet). Ik ben ook bang dat mijn hardware stuk is, maar ga toch nog even proberen te flashen alvorens mijn laptop op te sturen en hem weken kwijt te zijn.
 • [quote:e652da7cb2="JaPeSa"]Ik ben ook bang dat mijn hardware stuk is, maar ga toch nog even proberen te flashen alvorens mijn laptop op te sturen en hem weken kwijt te zijn.[/quote:e652da7cb2]

  zou eerst de garantie voorwaarden wel goed lezen : aangenomen dat de hardware stuk is en je flasht en hij doet het nog steeds niet dan kunnen ze stellen dat je boel verkeerd hebt geflashed en dan vervalt garantie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.