Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harde schijf wordt verkeerd herkend

3 antwoorden
  • ik heb een hardeschijf (Fujitsu MPB3064AT) van 6.4GB maar hij wordt door het bios als 2.1GB herkend. volgens mij zijn dat de limited drive capacity instllingen maar de schijf is wel degelijk gewoon als master ingesteld zonder andere stations op de zelfde IDE-controller! als ik handmatig het aantal sectoren, heads, en clusters instel in het bios werkt hij wel als 6.4GB en kan ik ook het hele oppervlak formatteren. ik ben er alleen toch niet helemaal gerust op.. :-? is het mogelijk om bij een hardeschijf de firmware te updaten o.i.d.?
  • Ik begrijp nog niet helemaal goed wat het probleem is. Je hebt handmatig de boel ingesteld en hij wordt vervolgens volledig herkend en je kan het volledige oppervlak formatteren. Ik neem aan dat ie in Windows dan ook volledig wordt herkend? Wat is het probleem dan? Zelf heb ik nog nooit gehoord van firmware upgrades voor harde schijven. Je kan wel kijken voor een BIOS update die er misschien voor zorgt dat hij automatisch grotere harde schijven (volledig) herkend.
  • ik had hem eigenlijk bedoeld voor in een systeempje dat ik ga verkopen en dan heb ik toch liever dat hij automatisch goed wordt herkend om problemen te voorkomen.. :) het bios is up-to-date.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.