Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Is mijn hd nog te redden?

Dilbert
7 antwoorden
 • Ik had 2 werkende schijven, maar beiden waren vol. Heb ik er 1 bijgehaald ter vervanging van de oude slave. De oude master blijft master voor het gemak (behoud van os). Dit is een 4 gig bigfoot die tot nu toe probleemloos werkte in een nieuw systeem.

  Maar nu kan ik helemaal niet meer van de master opstarten. Hij wordt slechts SOMS herkend in de bios/tijdens het opstarten en ALS die wordt herkend brandt het status lampje op de schijf zelf, MAAR na de melding "verifying DMI pool data" is het lampje uit en wordt de schijf niet meer herkend en vraagtie om een bootable schijf.

  Inmiddels heb ik de oude master als slave gezet en op de nieuwe schijf xp gezet maar het probleem blijft dat de schijf slechts soms wordt herkend, maar nooit verder dan "verifying pool data" komt (dus ook niet wordt herkend in xp).

  Is de schijf gecrasht? Valt er nog wat te redden? Mijn hartelijk dank alvast,
  Arjan
 • en als je de gegevens handmatig invult in het bios start hij dan wel op? (gegevens staan op harde schijf vermeld) er van uitgaande dat de jumpers goed geplaatst zijn, zou je ook kunnen proberen op te starten met alleen die ene schijf in je computer kijken wat hij dan doet.
 • Inderdaad, eerst maar eens opstarten met 1 disk.
  Het komt niet zo veel (meer) voor, maar soms
  kunnen disken het niet zo best met elkaar vinden…
 • Bedankt voor de antwoorden.
  Ik had het al geprobeerd met 1 schijf en heb het nogmaals geprobeerd (handmatig invullen in de bios kan niet in deze versie van het bios blijkbaar), maar het werkt niet. Het heeft ook altijd gewerkt met 2 schijven dus…
 • wissel anders een slave - master om. moet je in de bios bij de bootsequence gewoon hdd-0 veranderen in hdd-1 (of hoe het bij jou staat)
 • Bedankt voor je tip. Helaas werkt het niet :(.

  Als ik de schijf heb aangesloten blijft de melding "Verifying DMI pool data" trouwens wel een minuut in beeld, alsof hij de schijf aan het zoeken is ofzo. Heb ik 'm niet of een andere schijf aangesloten dan gaattie gelijk door met het opstarten van het os.
 • Ik denk niet dat ik je echt verder help, maar vermeld eens even op een rijtje:
  Welke bios je op welke pc hebt zitten [pc's als compac e.d. hebben wel eens wat "eigenaardigheden" qua instelling op schijf weggeschreven]
  Vermeld ook instelling van de HD's in de bios (CMOS setup)
  Welke andere schijf heb je nog meer dan die 4 gig bigfoot en waar hangen ze aan [welke ide/primair of secondair]
  Geef eventueel op wat er aan instellingen staat in systeembeheer > apparaten > schijfstations > eigenschappen.
  Ik denk dat met die gegevens de experts (waartoe ik niet behoor :cry: ) je wel verder kunnen helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.