Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lengte ethernetkabel

None
14 antwoorden
 • Ik wil een PC met een 30m kabel met mijn router verbinden maar het wil niet werken. Met een korte kabel geen probleem. De lange kabel (cat.5E) doorgemeten, lijkt goed netjes 1 op 1 (zoals de korte kabel) toch werkt het niet. Op de router (maar ook op een andere hub) kinpperen de lampjes als ik met de 30m kabel een PC er op aansluit.
  30m mag toch geen probleem zijn ? Waar kan dit aan liggen ?

  Groet, Theo de Graaf
 • Misschien is je kabel kapot?
 • volgens mij mocht het maximaal 25 meter zijn anders moet je er een hub ofzo tussen zetten (correct me if i'm wrong)
 • De maximale lengte is in theorie 100 meter dus dat zou geen probleem moeten zijn, maar heb je zelf de connectors er aan geknepen? kijk dan even of ze ver genoeg in de connector zitten. een foutje is snel gemaakt.
 • De kabel heb ik doorgemeten, pen 1 t/m 8 liggen netjes aan 1 t/m 8 van de andere stekker. Wel heb ik een weerstend van ca. 8 Ohm vandaar de vraag wat de lengte mag zijn.
  Als het 25 meter mag zijn moet 30 tot wel iets doen ? op internet wordt overal over 100m gesproken.
 • van die 100m weet ik ook zeker maar heb je het officiele aansluitschema gebruikt? dus de juiste kleuren op de juiste plaats? kijk anders eens op de volgende pagina voor een correct aan sluitschema:

  http://www.okaphone.nl
  j45.shtml
 • Elektronen zijn kleurenblind, als de pennen 1 op 1 aangesloten zitten maken de kleuren (die overigens inderdaad wel goed zitten) niet uit.
  Ik heb ook al eerder kabels gemaakt zonder problemen. Ik heb de connectors er al afgeknipt en nieuwe aan gezet zonder resultaat. Ik snap er helemaal niks van.
 • oeps was in de war :oops:

  majah die 8 ohm hoort niet, zit er een breuk in de kabel ofzo?
 • Op zich is zo'n kabel natuurlijk kleurenblind :-? . Dus alles één op één verbinden zou goed moeten zijn. Maar………..
  UTP betekent zoals bekend Unshielded Twisted Pair. D.w.z. dat je met getwiste [b:5dfcfdab33]aderparen[/b:5dfcfdab33] hebt te maken, die qua aansluiting bij elkaar moeten blijven omdat alleen dan het elimineren van stoorspanningen het meest optimaal is. Want de gelijke doch tegengestelde spanningen in één circuit heffen elkaar dan op. Het twisten, dus het "innig verstrengeld zijn" garandeert het meest het ook werkelijk gelijk zijn van de beide stoorspanningen. Dus als je in één twisted pair een [b:5dfcfdab33]R[/b:5dfcfdab33]ead- en een [b:5dfcfdab33]T[/b:5dfcfdab33]ransmit-adertje bij elkaar zet, dan heb je kans dat dit opheffen van storingsinvloeden niet echt goed gaat. Vooral op langere afstanden. Dat is de voornaamste reden om, wil je vergissingen uitsluiten, strikt volgens dat kleurschema te werken.

  Jan de Boer
 • je hebt onderstaand schema gebruikt? of een andere die niet klopt?

  [list:38a41dd1a9]normale kant:

  1=wit oranje

  2=oranje

  3=wit groen

  4=blauw

  5=wit blauw

  6=groen

  7=wit bruin

  8=bruin

  crossover kant:

  1=wit groen

  2=groen

  3= wit oranje

  4=blauw

  5=wit blauw

  6=oranje

  7=wit bruin

  8=bruin[/list:u:38a41dd1a9]
 • 8 Ohm klopt inderdaad niet nou ik er over nadenk, dat moet ongeveer 5,2 Ohm zijn. Toch de connectors maar eens checken, misschien is de tang niet helemaal lekker.
 • Het meten van lage weerstanden is soms best wel moeilijk. Als alle draden dezelfde weerstand hebben, dan lijkt me de gemeten weerstand wel de juiste is. Ik had op zich wel wat minder verwacht. Je meldt dat de lampjes knipperen als de lange kabel wordt aangesloten? Dat betekent dus dat de ledjes niet gewoon branden zoals je dat zou verwachten? Heb je de lange kabel ook uitgeprobeerd tussen 2 computers die naast elkaar staan (kabel opgerold ernaast)?
 • Wat die weerstand betreft, vergis je niet met dunne draad. Hoe dik zijn de koperdraadjes in zo,n kabel? Bij een dikte van 0,3 mm leidt de simpele formule daarvoor toch tot 7,45 Ohm. Beetje overgangsweerstand erbij…
  Zijn ze dikker dan 0,3 mm? Eerlijk gezegd geen idee. Heb geen zin er eentje te slopen.


  Edit:
  Die 5,2 ohm krijg je bij een dikte van rond 0,36 mm.
 • Ik heb de kabel teruggetrokken, nieuwe connector aangezet en tussen PC en hub getest en….. het werkt. Waarschijnlijk toch gewoon de stekker slecht aangenepen. Het doormeten van de kabel is vooral moeilijk omdat je er bijna niet aan kunt. Nu weet ik in ieder geval dat de lengte geen probleem is.

  Bedank iedereen voor alle bruikbare suggesties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.