Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

herhaalde herstart voordat windows XP opstart

Anoniem
p.feij
7 antwoorden
 • heb je wel eens meegemaakt dat je PC opeens vastloopt en dan herhaald opstart? De Masters en Slaves worden nog gezien, meld dan even dat ntdetect niet wordt gevonden en herstart enz enz.
  Ook via veilige modus hetzelfde, het lijkt wel of er een stuk windows weg is.
  Het is een athlon 2000, 1052 DDR MB, 2 partities c en d; XP plus, Firewall Zonealarm, antivirus McAfee omline, ADSL via Router KPN en HCCnet.
  Heb c-schijf alles geformatteerd, opnieuw geinstalleerd, draaide 6 uur, toen plotseling weer vastloper en herstart etc.
  Heb ook nu Norton compleet geinstalleerd, maar of dat beter is?
  Toch weer vastloper.
  1. kan dit hardwareprobleem zijn?
  2. of een worm? was wel eens zonder firewall op internet. Hacker-progje?
  3. draadloze muis deed soms ook wel eens raar, ging links ipv rechts of plotseling naar boven.
  4. soms gaat PC spontaan zelf aan: spook??

  Wie weet antwoord op mijn vragen?
  Paul
 • zet je kast eens open.
  kijk dan wat er gebeurd.
  of je voeding is te krap minimaal 300 watt.
  draai eens memtest
 • DIE STAAT AL DE HELE AVOND OPEN, LIET ER MOOI UIT, MAAR ER GEBEURT NIETS, ER KOMT OOK NIEMAND UIT. Een memtest kun je moeilijk draaien als je niet verder komt dan opstarten, de voeding is ok, doet het al een jaar en deed het steeds de eerste uren na een herinstallatie, Dus als je een ander voorstel hebt?
 • [quote:c5d1ebf271="p.feij"]DIE STAAT AL DE HELE AVOND OPEN, LIET ER MOOI UIT, MAAR ER GEBEURT NIETS, ER KOMT OOK NIEMAND UIT. Een memtest kun je moeilijk draaien als je niet verder komt dan opstarten, de voeding is ok, doet het al een jaar en deed het steeds de eerste uren na een herinstallatie, Dus als je een ander voorstel hebt?[/quote:c5d1ebf271]DIE STAAT AL DE HELE AVOND OPEN, LIET ER MOOI UIT
  je hoeft niet zo te schreeuwen.
  dus zoek het maar uit.
 • sorry, maar caplock stond nog aan, zag ik pas halverwege, had geen zin om alles weer uit te vegen, wilde niet schreeuwen, ben niet boos ook, gewoon een foutje. kan toch? zit ook niet elke dag op zo'n site en ik chat ook niet zoals mijn kinderen, die moesten er om lachen. OK. oohh sorry, weer.
  zal het niet meer doen.
 • [quote:da744f25a9="p.feij"]Heb c-schijf alles geformatteerd, opnieuw geinstalleerd, draaide 6 uur, toen plotseling weer vastloper en herstart etc. (..) Een memtest kun je moeilijk draaien als je niet verder komt dan opstarten, [/quote:da744f25a9] Bedoel je dat als je pc opstart met een Windows98 opstart diskette, dat je de A:> prompt dan niet te zien krijgt? Gaat het om een merk pc, of heb je die pc zelf in elkaar gezet? Heb je er onlangs nog hardware aan toegevoegd? Als je geheugen hebt uitgebreid, was het wel exact dezelfde soort, of heb je al het geheugen vervangen?

  Je zou de ultimate boot cd kunnen downloaden, om je pc mee te testen. Als je het geheugen niet kunt testen met memtest, dan zou je 't ook kunnen laten testen in de winkel waar je die pc, of het geheugen hebt gekocht.
 • memtest kun je van de volgende site downloaden als iso of opstartdiskette daarna computer opstarten vanaf cd of floppy en memtest laten draaien.

  http://www.memtest86.com/

  als het geheugen fouten vertoont zal het snel genoeg aan het licht komen. succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.