Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

probleem met dvd speler en dvd brander na herinstallatie dvd

adelaar11
5 antwoorden
 • Onlangs was mijn dvd brander kapot en die heb ik bij plextor laten repareren. Razendsnel had ik hem weer terug en deze heb ik weer in mijn XP Pro machine gezet
  Toen gebeurden er rare dingen. Eerst wilde de pc niet meer opstarten; alleen van discette deed ie nog wat. Van harde schijf wilde hij niet opstarten. IK heb in de opstart bios gekeken en zag dat hij alleen van discette wilde optarten, want de harde schijf stond niet als 2e mogelijkheid (meer) genoemd. Nadat ik de harde schijf wel als 2e opstarter genoemd had, startte de pc netjes op.
  Ik kreeg echter weer een foutmelding, nl dat ie gee andere devices zag
  IN mijn appartuuroverzicht van windows staan echter geen foutmeldingen

  Wel zag in in opstartbios dat mijn primary ide master een schijf is en dat mijn primary slave mijn 2e harde schijf is (en dat is ook goed)
  Opvallend vond ik dat mijn sec ide master en slave alletwee op not detected staan en hier hadden mijn dvd speler en dvd brander moeten staan (denk ik)

  Wie weet wat ik waar moet veranderen en hoe dit gebeurd kan zijn
 • Ik denk dat de master/slave settings van de ide-devices op je secundaire controller niet goed staan, loop van alle ide-devices deze settings even na.
 • ik heb dit nog nooit gedaan; kun je me zeggen waarop ik moet letten en wat ik evt moet veranderen

  Ik kan er trouwens vanavond pas naar kijken, dus misschien kom ik dan nog met vragen

  Kunnen er ook nog andere dingen veranderd zijn in die opstartbios
 • Ik zou het probleem niet in je bios zoeken. Achterop ieder ide-device zie je een aantal jumpers, op iedere ide-controller kunnen max. 2 devices, 1 daarvan dient master te zijn, de ander dient slave te zijn. Vaak heb je ook een CS (Cable Select), maar in geval van problemen zou ik dat vermijden. Voor optische devices op de secundaire controller maakt het niet uit welke master of slave is, zolang ieder device maar apart is.
 • bedankt ik ga het proberen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.