Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke geluidskaart: onboard of audigy

Anoniem
S0epkip
15 antwoorden
 • hallo, ik ben van plan om een nieuwe computer te kopen. Ik weet al welke onderdelen ik ga kopen, behalve dat ik nog echt weet welke geluidskaart te kopen.
  Kan iemand mij mij helpen.
  Liefst een prijs onder de 150 euro.

  [b:183c72563f]* Edit * Wat zou ik het best doen? onboard? dus de geluidskaart die op dat moederbord voor de amd 64 socket 939 van msi (nforce3) zit?
  of zou ik kiezen voor de audigy 2 ( daar die van +- 80 euro).

  voor mij is het in ieder geval een vereiste dat het geluid van goeie kwaliteit is! ( dus geen gekraak, of metaalachtige klanken etc…)!![/b:183c72563f]
 • Creative Soundblaster Augidy 2 ZS, gewoon een goede kaart, kost vanaf 83 euro. Tenzij je je serieus wilt bezighouden met geluidsbewerking, hoef je eigenlijk niet verder te kijken.

  http://www.tweakers.net/pricewatch/80591
 • De Creative SoundBlaster Live 5.1 Play, en de Creative SoundBlaster Live 5.1 Digi, lijken me ook goede geluidskaarten.
 • trouwens een tip/opmerking

  je hebt nu erg veel topics open staan over je nieuwe PC, kun je niet beter een centraal topic maken waar je gewoon alle vragen die je hebt stelt, zodat je alle vragen en antwoorden bij elkaar hebben staan, ook weet men dan goed waarover het gaat.

  Verder sluit ik me aan bij Gerben

  Die kaarten die Jolo opgeeft zijn de voorgangers van de Audigy en Audigy2, dus iets mindere kwaliteit, ook meende ik dat er nogal wat driverkwesties met de Soundblaster Live serie waren.
 • [quote:5b935eec1d="NoepZor"]Die kaarten die Jolo opgeeft zijn de voorgangers van de Audigy en Audigy2, dus iets mindere kwaliteit, ook meende ik dat er nogal wat driverkwesties met de Soundblaster Live serie waren[/quote:5b935eec1d] Wat voor een driver kwesties waren dat dan? Wellicht dat deze driver problemen al opgelost zijn. Ik heb zelf in 2 van mijn pc's een Creative Audigy1 gehad. Alleen wegens problemen met de Audigy1 firewire aansluiting, heb ik deze twee geluidskaarten uit mijn pc's verwijderd. Nu zitten de Creative SoundBlaster Live 5.1 er weer in.
 • Wat zou ik het best doen? onboard? dus de geluidskaart die op dat moederbord voor de amd 64 socket 939 van msi (nforce3) zit?
  of zou ik kiezen voor de audigy 2 ( daar die van +- 80 euro).

  voor mij is het in ieder geval een vereiste dat het geluid van goeie kwaliteit is! ( dus geen gekraak, of metaalachtige klanken etc…)!!
 • De geluidskaarten die Jolo noemt zijn goed genoeg als je verder niet aan games doet. Speel je wel games en stel je daarbij hoge eisen aan het geluid dan kun je beter een Audigy nemen.
  En inderdaad voor geluidsbewerking is een Audigy niet toereikend. Dan zou ik meer uitwijken naar wat professionelere geluidskaarten.
  Zelf prefereer ik altijd een geluidskaart (PCI kaart dus) boven een on board geval, al worden die laatste wel steeds beter.
 • heb zelf de socket 754 versie van de MSI neo, en de geluidskwaliteit is gewoon om te janken zo slecht..

  hiervoor altijd nforce2 based Soundstorm borden gehad, en die waren echt subliem (gelijkwaardig aan een audigy) maar de AC'97 chip die er nu op zit is echt niet goed te noemen..

  kijk even op de site van MSI welke onboard soundkaart er op de 939 versie zit…
 • 7.1 channel audio codec RealTek ALC850.
  - Compliance with AC97 v2.3 Spec.
  - Meet PC2001 audio performance requirement.

  Een RealTek chip dus, ik heb er geen ervaring mee dus ik kan je niet vertellen of het wat is. Ik heb zelf een SB live! 5.1 digi. Voor mij, iemand die af en toe een gamepje speelt een prima kaart en natuurlijk ook voor mn MP3tjes :)
 • die zit ook op de 754 socket versie van het bord.

  als je goed geluid wilt zou ik even verder zien naar een goeie geluidskaart iig..
 • ik zou ook gaan voor de Augidy 2 ZS die heb ik nu ook en game loopen beter op een goed geluid kaart dan een slecht geluidt kaart hier is nog een review van die kaart daar is ook een game test kan je zien dat geluid kaart ook in vloet heeft op hoe veel FPS heb bij een game bij dezen kaart is dat beter dan de ander 2 goed kooper geluid kaarten http://www.guru3d.com/article/sound/120/
 • Zit met een soortgelijk probleem….

  Ben pas overgestapt op A8V en wilde de onboard soundkaart (ALC850) niet gebruiken vanwege de nogal hoge processorbelasting.
  Heb dus maar de live! gebruikt die ik nog had liggen.
  Twijfel nu alleen of de overstap op audigy 2 zs loont of niet……

  ben in ieder geval geen audiofiel! dus wat is wijsheid? kom er maar niet uit!
 • Probeer het eerst 's met het on-board geluid. Bevalt het niet, dan kan je er altijd nog een SB-tje bijprikken toch? Bespaar in ieder geval niet op de speakers: Hoe goed je geluidskaart ook is, het moet uiteindelijk toch uit je speakers komen.
 • Als je veel games speelt zou ik voor een Audigy 2 ZS gaan.
  de nieuwste games ondersteunen EAX 3.0/4.0 geluid wat enkel hardwarematig word gedaan door de Audigy 2.

  Beetje gamer raad ik dus een Audigy 2 ZS aan.

  speel je zelden games en luister je af en toe wat muziek of zo dan heb je aan een SB digital 5.1 of Live! e.d. al meer dan zat.
 • Nog even over de Nforce3 chipset. Het geluid daarvan is zeer matig. Beslist niet te vergelijken met de Soundstorm / Nforce2. Er wordt beweerd dat de Nforce4 wel weer beter geluid zal hebben. Maar die is dus nog niet te koop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.