Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop doet vreemd aan het lichtnet

Anoniem
J. de Boer
10 antwoorden
 • Als m'n laptop op de accu draait doet ie het goed, zodra ik hem dan ook in het stopcontact doe met de adapter, dan maakt de laptop beetje van die piep geluiden, en springt het beeld soms een beetje en dan wordt het beeld wat feller of minder fel.
  En ook als ik de accu er uit haal, dan boot de laptop wel met de adapter, maar daarna valt hij uit.
  Het gaat hier om een hp 4150, p2 266. Accu is goed. Adapter is van een Tulip (zou dit de oorzaak zijn?) Het voltage wat de tulip geeft is volgens mij wel goed.
  Oh ja en als ik de accu op laat (met laptop uit) dan duurt het opladen maar iets van een uur, en dan kan ik weer twee uren de laptop gebruiken, dat is lekker snel, maar wel erg snel, zou de adapter te veel stroom leveren dan?

  En een laptop hoort het dus toch ook te doen, zonder accu, met adapter?
 • niet alleen de voltage moet hetzelfde zijn maar ook de ampere`s v.b laptop 20 volt 3 ampere dan moet de adapter ook 20 volt 3 ampere wezen check dat maar es
 • Ja, dat zal het wel zijn, op me laptop staat 3,16 amp @ 19 volt.

  oplader is 20 volt en is 28 watt, dat komt neer op een max. amperage van 1,4.
  Dan zal dat wel het probleem veroorzaken.
 • Kan zijn dat dat te laag is. Maar trek niet te gauw een conclusie. Allereerst: Is dit de adapter die er origineel bijhoort? En heeft hij het aanvankelijk wel goed gedaan? Dat is wel de kardinale vraag.

  Dat de capaciteit van de accu hoger is dan het vermogen van de adapter hoeft op zich niets te betekenen. Een autoaccu heeft ook een hogere capaciteit dan wat met het vermogen van de dynamo overeenkomt. Best mogelijk dat die adapter het wel kan trekken. Maarrrr. . . . Het grote verschil tussen accu en adapter, daarmee vertel ik niets nieuws, is dat een accu altijd een rimpelvrije stroom levert, en een adapter dat zo goed mogelijk doet als alles in orde is, dus geen defecte afvlakcondensatoren en een goed werkende stabilisatie. Houd dus ook rekening met de mogelijkheid van een defect daarin.
 • Nee, de adapter is niet origineel, de laptop is van HP en de adapter van Tulip (staat in openingspost).
  Ik heb de laptop zo gekocht, of het eerst wel naar behoren werkte weet ik dus niet.
 • In dat geval lijkt het me inderdaad heel aannemelijk dat die adapter te zwak is.
 • Kijk eens naar de spec's van de orginele adapter. Als je dan een vergelijk makt en de adapter die je nu gebruikte voor alle spanningen voldoende stroom kan leveren zou er niet aan de hand moeten zijn. Vaak als de adapter niet voldoende stroom levert wordt hij ook veel warmer dan normaal hoe koeler hij blijft hoe meer reserve hij (meestal) heeft.

  maar het is natuurlijk verkeerde zuinigheid te besparen op een adapter voor een part Euro heb je een orginele en dan heb je ook geen gedonder als er iets verkeerd gaat i.v.m garantie.
 • Ok, dan ga ik een originele adaptor zoeken, deze hoort 19 volt en 90 watt te leveren.
  Garantie is al een paar jaar verlopen.
 • [quote:2aea241449="J. de Boer"]In dat geval lijkt het me inderdaad heel aannemelijk dat die adapter te zwak is.[/quote:2aea241449]

  Ik zou maar rap een passende voeding aanschaffen dat is echt het hele euvel. De voedingsspaning stort gewoon in elkaar. Vandaar de rare verschijnselen


  Koos
 • [quote:d6f69c89cc="Koos Riem"][quote:d6f69c89cc="J. de Boer"]In dat geval lijkt het me inderdaad heel aannemelijk dat die adapter te zwak is.[/quote:d6f69c89cc]

  Ik zou maar rap een passende voeding aanschaffen dat is echt het hele euvel. De voedingsspaning stort gewoon in elkaar. Vandaar de rare verschijnselen


  Koos[/quote:d6f69c89cc]
  Je bedoelt met voeding, echt de interne voeding? Maar dan zou het toch ook problemen moeten geven met de accu er in, en dat doet het niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.