Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

aanlopende naaimachine

15 antwoorden
 • in het kader van het lawaai : mijn pc ratelt als een gek; als een aanlopend naaimachine (en klikken, tikken doet ie ook). dan stopt het geluid zo nu en dan en dan gaat ie alsof hij iets moet inhalen enthousiast weer door. weet iemand wat dat kan zijn?
 • Na er nog even over nagedacht te hebben, het zou kunnen dat het resonantie is. haal je zijpanelen er eens af en kijk eens hoe het geluid dan is.
 • of je fans zijn aan et verslijten, had een maat van me ook, ding klonk als een accelererende F1 wagen :P tikte je tegen de kast begon die overnieuw :P oftewel dr zat nog een versnellingsbak in ook ;) Probeer de fans eens te smeren met een beetje kruipolie oid, dit doe je door het stickertje iets los te maken en wat olie in het gaatje doen.
 • update : inmiddels ben ik erachter gekomen dat het mijn GeForce FX5600 AGP8X 256 Mb DDR DVI TV out Vivo VGA is; er lag zelfs een stukje fan op de printplaat eronder. hoe kan dit gebeuren en moet ik nu een nieuwe fan kopen? of zo?
 • speel toch maar even zeker en backup al je eigen gegevens: als het getik van je harde schijf komt, is het een teken dat die aan het overlijden is. Maar zoals het verhaal nu gaat zou het wel eens een fan kunnen zijn: vijs je kast open, druk met je vinger EVEN (enkele seconden) op elke fan die je maar zien kan (in het midden drukken, niet op de rotorblaadjes!) en kijk of het geluid stopt. 'k Heb ook ooit eens een fan gehad die het af en toe niet meer deed en die ik soms terug hoorde 'opstarten'. Als je het geluid bepaalde momenten niet hoort: direct gaan kijken of er geen fan stil staat. Dan heb je namelijk de boosdoener. Die dan gewoon vervangen.
 • Mha denk toch maar dat het verstandig is om er een nieuwe fan op te zetten 8)
 • [quote:ca9d956352="Stu III"]update : inmiddels ben ik erachter gekomen dat het mijn GeForce FX5600 AGP8X 256 Mb DDR DVI TV out Vivo VGA is; er lag zelfs een stukje fan op de printplaat eronder.[/quote:ca9d956352]Lijkt me een gevalletje van garantie. Kan best zijn dat dat gewoon een nieuwe fan betekent, maarre dat moet dus eigenlijk je leverancier betalen.
 • garantie wordt moeilijk in dit geval; pc is gekocht in Utrecht en staat nu in Melbourne. maar waar, denken jullie, moet ik op rekenen qua kosten bij een nieuwe fan? dank voor de antwoorden iig.
 • Ik weet de prijzen in melbourne niet maar in nederland heb je voor ik schat iets van 20 euro zo'n zalman koeler.
 • Inderdaad iets dergelijks, voor minder (iets van 10 euro) moet je ook wat geschikts kunnen vinden. Gaat er een beetje om wat je kan plaatsen. Ik ben niet bekend met die videokaart. Als er een mooie metalen koelplaat opzit, dan heb je wat meer nogelijkheden, dan wanneer de ventilator min of meer op de chip geplakt zit, (vrijwel) zonder koellichaam.
 • Bij mijn mobo staat op de bijbehorende cd een prog, dat o.a. fan, 12 volt en 5 volt in de gaten houdt. Omdat ik een soortgelijk geluid hoorde als je omschrijft, en niets kon vinden, heb ik dat prog maar weer eens geïnstalleerd. Bingo ! de 5 volt te laag ! Na een paar minuten ging die spanning terug naar boven de minimum grens en was 't geluid ook weg. Volgens de computer bouwer kan het heel goed het begin van 't einde van de voeding zijn. BertP
 • [quote:84f64a687d="bertp"] Volgens de computer bouwer kan het heel goed het begin van 't einde van de voeding zijn. BertP[/quote:84f64a687d]Of de voeding heeft te weinig vermogen voor alle hardware. Staat in Computertotaal 7/8 van dit jaar nog een leerzaam stukje over.
 • Te kleine voeding was ook mijn gedachte, maar zonder noemenswaardige bij-bouwsels kan de voeding niet te klein worden. De bouwer kent deze comp op z'n duimpje, hij heeft er tientallen zoals de mijne samengesteld en in onderhoud bij bedrijven. Maar,dat artikel ga ik toch opzoeken en (nog eens) lezen. BertP
 • bij hem ligt de koeler van de vga kaart aan diggelen voeding lijkt me et probleem niet :wink:
 • Als je voeding kapot zou zijn, dan is de fan niet het eerste onderdeel dat er aan gaat bezwijken. Een fan draait met gemak op 5V, dan draait 'ie alleen wat langzamer 8)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.