Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zinvol om een P3-550 te upgraden? En kan het nog wel?

Anoniem
heuvt
20 antwoorden
 • Hi all :D

  (Daar ben ik weer :oops: ).

  Ik heb een Pentium 3 - 550 MhZ, Abit BH6 modderbord, 512 MB geheugen, Diamond Stealth 3d S540 videokaart (32 MB), Creative soundcard, 1x 20 GB Seagate ST320430A HDD, 1x 40 GB IBM DTTLA 305040 HDD, CD rom, Sony DVD rewriter.

  [i:d086fb88c4](Ja, ik heb ook nog een P4 2,4 met 1 GB, 160 GB, etc, maar die is voor mijn vriendin om spelletjes mee te spelen; A. Ik hou nou eenmaal van het meisje, B. Ik moet ook eten :P ).[/i:d086fb88c4]

  De laatste tijd wordt het apparaatje goed traag (geen spyware of onnodige services/start ups; allemaal flink getweakt :lol: ). Volgens mij omdat bij elke hotfix van MS de zaak weer trager wordt. Harddisk die rammelt, booten duurt lang (zelfs met een clean image), programma's opstarten duurt lang (ik ben ook wel een bietje ongeduldig, dat klopt).

  Dus, zat ik te denken: is het nog zinvol om de zaak te upgraden? Ik geef er natuurlijk de voorkeur aan, want alhoewel ik de computelaterij een warm hard toedraag, is elke keer 3000 gulden neerleggen ook zonde.

  Probleem: ik ben atechneutisch. Dus ik weet niet wat ik moet doen.

  1. RAM upgraden? Van wat ik weet kan mijn mobo 768 hebben -> welke RAM moet ik dan hebben?
  2. Videokaart upgraden?
  3. Helpt nieuwere harddisks?

  En natuurlijk de belangrijkste vraag: kan het nog wel? Of is mijn mobo zo oud dat de noodzakelijke onderdelen niet meer te krijgen zijn?

  Wie kan mij adviseren?

  Bedankt voor alle hulp :wink: ,

  Heuvt
 • Wat is je budget voor een eventuele upgrade..?
 • Wat voor een voeding heb je?
 • Nou ik zou er zeker geen nieuwe hardware in steken … dit is toch een Slot 1 mo[b:f8300d3e74]d[/b:f8300d3e74]derbord? :P

  512MB is ook ruim voldoende voor WinXP, maar wat voor besturingssysteem draai je eigenlijk?
 • Als hij een nieuwe cpu + geheugen + graka + mobo + hdd + voeding haalt dan is hij wel klaar maar voor iets meer bouw je een hele nieuwe kast. (dvd fikker, dvd speler en een case en klaar is kees :P)
 • :D

  Thanks voor de snelle reacties :D

  Voeding? Ik zou het niet weten (atechneutisch :lol: ).

  Ik draai nu XP PRO

  Budget? Hangt eigenlijk af van wat het zou gaan kosten, dwz trade off van [A] upgrade nieuwe PC. Maar als ik voor rond de 300, 400 gulden klaar ben dan doe ik dat liever dan weer 3000 gulden neer leggen.

  SLOT 1 moederbord? Wat is dat? Een probleem? :o

  Groeten,

  Heuvt
 • gulden of euro's :wink: ik denk dat je met 400 EURO al veel beter een nieuw systeem kan aanschaffen met een AXP..
 • Gulden :)

  (EUR/2,20371 = gulden :oops: ).
 • zeg 150/200 euro dus zou je niet beter een nieuw systeem nemen? zo ja wat moet er allemaal in? CD-Rom speler, DVD-Rom speler..
 • CD-ROM en DVD writer heb ik. Die 2 harddisks zouden misschien ook nog over kunnen (???).

  Maar het modderbord, CPU, videokaart en geheugen is volgens mij wat het duur gaat maken?

  :cry:
 • ik zal is voor je kijken.. ik EDIT het zo wel.. nog een bepaalde winkel?
 • edit niet goed opgelet :oops:

  maar goed:
  asus a7n8x-x (59 euro)
  athlon 2500+ (83 euro) (die kan je op 3200+ waardes zetten met de standaard koeler als je een heel klein beetje geluk hebt, is echter wel oc'en)
  512mb ddr 400 (75 euro)
  q-tec voeding (moet je ergens kunnen scoren voor een euro of 25)
  radeon 9200se 50 euro

  is 293 euro :wink:

  Prijzen zijn van tweakers.net

  edit: graka vergeten :oops: maar heb hem er nu even bijgezet :wink:
 • Mobo: Asrock K7S8X 3.0 39 euro
  CPU: AMD duron 1.6 ghz 45 euro
  Geheugen: 256 mb ddr pc 2700 49 euro
  Videokaart: Asus Radeon 9200-SE 49 euro
  Totaal: 182 euro.

  Prijzen van Alternate. Dan heb je misschien nog een andere kast/voeding nodig. Je moet uiteraard wel zelf de zooi in elkaar zetten..
 • Ik zou als ik jou was alleen dat asrock bordje veranderen, heb er negatieve ervaringen mee. (5 waren rijp voor rma van de 6 die ik gehad heb, de laatste zit nog bij me zusje in de pc)
 • dat kan, er zit immers nog wat rek in het budget bij mijn configuratie, een goedkope epox oid is natuurlijk ook een goede keuze.
 • [quote:a89ae546a4="heuvt"]
  Maar het modderbord, CPU, videokaart en geheugen is volgens mij wat het duur gaat maken?
  [/quote:a89ae546a4]
  Nee hoor, je kan al heel goedkoop aan de slag met een compleet budgetsysteempie, kan je later altijd nog uitbreiden met wat je wilt. Kijk hier bijvoorbeeld, vanaf 259 euro:
  http://www.completer.nl/systemen/enter.html?target=front.html
 • [quote:0a78a4ea08="pcguy"]Ik zou als ik jou was alleen dat asrock bordje veranderen, heb er negatieve ervaringen mee. (5 waren rijp voor rma van de 6 die ik gehad heb, de laatste zit nog bij me zusje in de pc)[/quote:0a78a4ea08] Ik heb nu al meer dan een half jaar zo'n Asrock bordje en nog nooit problemen mee gehad… :wink:
 • [quote:fd73b86884="sdh"]
  [quote:fd73b86884="pcguy"]
  Ik zou als ik jou was alleen dat asrock bordje veranderen, heb er negatieve ervaringen mee. (5 waren rijp voor rma van de 6 die ik gehad heb, de laatste zit nog bij me zusje in de pc)
  [/quote:fd73b86884] Ik heb nu al meer dan een half jaar zo'n Asrock bordje en nog nooit problemen mee gehad… :wink:
  [/quote:fd73b86884]
  Heb er ook een paar gemonteerd voor een paar mensen, nog nooit een klacht over teruggehad. Maar zij deden er ook geen extreme dingen mee, dat kan schelen … :wink:
 • Ik zal er wel gewoon pech mee hebben gehad en steeds maandagmorgen modellen hebben gehad want ik hoor van meer mensen dat die er zo tevreden over zijn, ik zal ze echter nooit meer gaan gebruiken.
 • Als het een typische "office-computer" wordt, kun je die al nieuw aanschaffen voor rond de 300 euro, en ook wel daaronder. Ik zou dus deze gewoon verkopen, en een nieuwe nemen. Dit systeem is verouderd, maar wel compleet, en zal beter verkopen dan een hoopje losse onderdelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.