Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voeding?

lion
12 antwoorden
  • De PC van m'n dochter vertoont sinds kort kuren:
    't Machien reageert bij een echte "koude start" niet op 't indrukken van de "aan"knop. (Er gebeurt dus niets..) Het vreemde is dat dit wel correct gaat als de voedingssteker eerst even kort van de 220 afgehaald wordt. De PC start dan wel probleemloos.
    Als de PC uitgezet wordt en korte tijd later weer aan zijn er ook geen problemen. Kan dit een voeding zin welke op sterven na dood is, of heben jullie nog andere suggesties?

    Bij voorbaat dank voor reactie(s),
    Ton
  • wat zit er in de pc en wat voor voeding + hoeveel watt?

    miss krijgt hy te weinig voeding?
  • Ik denk eerder aan het signaal PS_ON# en PWR_OK (zie computertotaal 7/8 '04) Daar kun je het precies nalezen.. Heeft met reactietijd te maken… Verders, het kan helpen je pc even schoon te blazen. Dit doe je het makkelijkst met een kleine compressor of een bus perslucht, maar houd genoeg afstand van de onderdelen. PC van een klasgenoot deed het ook een keer niet, en na een schoonmaak weer wel.

    Het kan er ook aan liggen dat het stekkertje van de power switch op je mb niet helemaal goed zit, of dat je voeding gewoon versleten is. Test als het mogelijk is een andere voeding in de betreffende pc en kijk of het probleem zich weer voordoet, zoniet dan is het misschien tijd voor een nieuwe voeding!
  • [quote:4255edc355="SAPPhIRE"]Ik denk eerder aan het signaal PS_ON# en PWR_OK (zie computertotaal 7/8 '04) Daar kun je het precies nalezen.. Heeft met reactietijd te maken… Verders, het kan helpen je pc even schoon te blazen. Dit doe je het makkelijkst met een kleine compressor of een bus perslucht, maar houd genoeg afstand van de onderdelen. PC van een klasgenoot deed het ook een keer niet, en na een schoonmaak weer wel.

    Het kan er ook aan liggen dat het stekkertje van de power switch op je mb niet helemaal goed zit, of dat je voeding gewoon versleten is. Test als het mogelijk is een andere voeding in de betreffende pc en kijk of het probleem zich weer voordoet, zoniet dan is het misschien tijd voor een nieuwe voeding![/quote:4255edc355]

    Tot zover dank voor jouw reactie. Het wordt nog iets interessanter: ik heb nml. "ontdekt" dat de PC na indrukken van de "aan" knop (bij een "echte" koude start) wel degelijk aan gaat. Echter…: het duurt dan zo'n 7 minuten voordat-ie reageert(!)
    Ik geloof zelf nog steeds gevoelsmatig in een voeding welke niet 100% "deugt" en zal 'm eens vervangen door een nieuwe.

    Groet,
    Ton
  • Van zoiets vaags heb ik nog nooit gehoord: een pc die na 7 minuten aangaat als je m aanzet… Ik zou idd maar eens een nieuwe voeding proberen!!
  • GEWELDIG!!!!! Mag ik die voeding van je kopen? (i'm kidding) :D zo'n melig ding heb ik nog nooit meegemaakt.
  • [quote:d0a23f2032="SAPPhIRE"]Van zoiets vaags heb ik nog nooit gehoord: een pc die na 7 minuten aangaat als je m aanzet… Ik zou idd maar eens een nieuwe voeding proberen!![/quote:d0a23f2032]

    Tja…, ik kan er ook niets aan doen, maar dit zijn de feiten:

    A) PC gaat pas een xx aantal minuten na een koude start aan na knopdruk
    B) PC gaat direct aan indien de (net)steker eruit wordt gehaald, teruggestopt en hierna op de knop wordt gedrukt
    C) Bovengenoemde verschijnselen doen zich niet voor indien de PC binnen korte tijd (< 1 uurtje) opnieuw "koud" wordt gestart.

    Mogelijk dus (toch) een stuk electronica van die voeding dat niet goed functioneert…..

    Ton
  • Kan de voeding zijn. Ik heb die problemen ooit waargenomen met een 350W voeding, die dat euvel wel eens vertoonde (dus niet iedere keer) toen die was aangesloten op een K7S5A moederbord met een XP1600 CPU. Van dat moederbord wordt gezegd dat die een stevige voeding moet hebben. TOen ik die op een ander moederbord (PII) ging gebruiken kreeg ik (toevallig?) de foutmelding dat de -12V lijn niet in orde zou zijn. Voeding aan/uit en toen deed die het wel weer. De voeding ligt op dit moment dus te verstoffen, ik weet niet goed wat ik er van moet denken.
  • De voltlijnen checken dus met Speedfan i.o.d. er mag niet meer als 10% verschil inzitten…
  • Bij een pc die uit staat is nog altijd de 5 V voeding aktief, dat is om bvb de WOL te kunnen gebruiken en om de startimpuls te verwerken. Als ge de startimpuls geeft wordt die in een ic op het bord verwerkt tot een 0 V signaal dat op lijn 14 van de voedingsconnector gezet wordt. Als in dat ic er een transistor is die in de verzadiging is geraakt dan kan dat ic zijn werk niet meer doen. Dat ic is 24 uur per dag aktief. Als ge de netvoeding losmaakt valt de 5 V voeding af en kan dat ic zich resetten. als ge dan de stekker insteekt en op de startknop drukt werkt dat ic terug normaal en uw pc startop. Aan de voeding is een aan- uit schakelaar waarmee ge hetzelfde resultaat hebt, dan hoeft ge niet altijd de stekker uit te trekken. Sommigen beschouwen dat als een probleem, anderen kunnen er mee leven. Ik zelf zet altijd de pc uit met de schakelaar van de voeding.
  • Uit al jullie reacties, waarvoor dank, maak ik op dat een voeding met kuren vermoedelijk de meest voor de hand liggende oorzaak is. Ondanks het feit dat ik op electronica gebied niet helemaal onbekend ben, heb ik niet erg veel zin in verder onderzoek en zal die voeding vervangen.

    Groet en dank voor alle reacties,
    Ton
  • [quote:92313bccf3="lion"]De PC van m'n dochter vertoont sinds kort kuren:
    't Machien reageert bij een echte "koude start" niet op 't indrukken van de "aan"knop. (Er gebeurt dus niets..) Het vreemde is dat dit wel correct gaat als de voedingssteker eerst even kort van de 220 afgehaald wordt. De PC start dan wel probleemloos.
    Als de PC uitgezet wordt en korte tijd later weer aan zijn er ook geen problemen. Kan dit een voeding zin welke op sterven na dood is, of heben jullie nog andere suggesties?[/quote:92313bccf3]
    En als je bij een "koude start" de "aan"-knop iets langer ingedrukt houdt (±5 seconden ofzo)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.