Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

rewritable altijd rewritable of kan het ook mis gaan ?

adecois
6 antwoorden
 • Misschien wat onnozel, maar ik vroeg me af of je een rewritable cd of dvd altijd opnieuw kunt wissen/beschrijven of kun je door een bepaalde instelling het treffen dat de rewritable veranderd in een niet meer verder te veranderen schijf.

  En zo ja, wat is dan die instelling
 • soms als je te veel data wegzet kan hij niet meer worden gewist maar dat is meer "slopen" dan wissen.

  sind kort zijn er echter ook eenmalig te beschrijven cd's die zijn welk tegen overschrijvenbeveiligd en kosten ook nog eens minder, elke goede winkel heeft deze tegenwoordig op voorraad…. :o
 • Je kunt niet altijd door blijven gaan met het schrijven- en wissen van een cd/dvd-rw..

  Op den duur is ie 'af' en kun je er nix meer op of af halen..
 • Dat er ook eenmalig te beschrijven cd/dvd 's zijn weet ik natuurlijk. De vraag is, of je doordat je zelf een verkeerde instelling in je brandsoftware doet, je de herschrjfbaarheid van een cd/of dvd opheft.
 • Ik heb 2 cd-rw's die zich nog wel laten wissen maar niet meer beschrijven na ± een tiental keren beschreven te zijn. 1 van TDK en 1 van HP. Ik vind die levensduur nogal kort in vergelijking met wat er met veel poeha werd verkondigd toe de RW's op de markt kwamen, nl 'ze kunnen ongeveer 1000 maal herschreven worden'. Er is niets zo mooi als marketing, dan kunt ge uw fantasie voor werkelijkheid nemen, en wordt ge nog betaald om er op los te liegen.
 • Een voorziene mogelijkheid tot blokkering van de herschrijfbaarheid van cd-rw's en dvd-rw's is mij nog nooit 'ter ore' gekomen. Ik durf te beweren dat die mogelijkheid niet bestaat…….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.