Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[AMD1700+] Wat is een fatsoenlijke temp?

6 antwoorden
  • Hoi, 'k heb een AMD1700+ CPU en vlgs het MoBo wordt deze bij normaal gebruik zo'n 58-60 graden. De kast is vlgs het MoBo 48 graden. (dat is dus met het hete weer van afgelopen tijd) Dat lijkt me redelijk hoog, maar het BIOS geeft als laagste waarde bij "uitschakelen als CPU te heet wordt" 70 graden. Hoef ik me dus geen zorgen te maken bij 60 graden?
  • Het is wel aan de hoge kant, maar ook zeker niet te hoog. En idd zolang je PC goed werkt, hoef je je geen zorgen te maken.
  • [quote:0be5d97410="rolfb"]'k heb een AMD1700+ CPU en vlgs het MoBo wordt deze bij normaal gebruik zo'n 58-60 graden. De kast is vlgs het MoBo 48 graden. [/quote:0be5d97410] Maar wat versta je onder normaal gebruik? Ik heb zelf ook een pc met een AMD1700+ CPU of om precies te zijn een Athlon XP 1700+. Bij een kamer temperatuur van ongeveer 29 graden Celsius. In de BIOS afgelezen: MB Temperature 34 graden Celsius CPU Temperature 64 graden Celsius. En ik heb een case fan 3100RPM. CPU fan 4600RPM en Power fan 3100RPM. De case fan maakt dus vooral de temperatuur van het moederbord lager.
  • Ehm boven de 80 moet je echt niet komen dat is gevaarlijk. Met 48 graden zit je toch wel aan de hoge kant idd, ik weet niet of je kast in de zon staat of in een kamer op het zuiden etc. Je kan nog even je fans goed schoonmaken (voorzichtig). 48graden is niet schadelijk maar voor de netheid moet het lager zijn. Doorgaans is het wel dat amd warmer wordt dan pentium.
  • [quote:21fee1170b="salsaborenko"]Doorgaans is het wel dat amd warmer wordt dan pentium.[/quote:21fee1170b] -AMD en Pentium schrijf je (oa) met hoofdletters -AMD en Pentium is geen vergelijking, AMD is een bedrijf, Pentium een productnaam van Intel. -AMD's warmer dan Intel? tegenwoordig zijn de rollen omgedraait. Een aantal jaar terug waren de AMD's de heethoofden, en dat is de tijd waar deze processor uit stamt. ;) Voordat een te hoge temperatuur de processor beschadigd, wordt deze allang instabiel. Heb je casefan's in je pc?
  • Aangezien er hier van casefans sprake is lijkt het mij dat het om een desktop PC gaat en niet om een laptop, in dat geval zou ik aanraden betere fans te kopen, dan moet je zelf maar een goede afweging maken tussen de koelprestaties, geluid en prijs, maar veel hoeven ze niet te kosten en je kan ze makkelijk zelf plaatsen. De betere merken zijn Zalman en Cooler Master. Maar als je PC gewoon goed en stabiel werkt kan je er ook mee leren leven, zoals eerder gezegd is dit nog niet echt schadelijk.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.