Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD onleesbaar geworden.

6 antwoorden
  • Gisteren merkte ik tot mijn schrik dat twee CD's onleesbaar zijn geworden. Juist om dit te voorkomen koop ik altijd A-merken waar ik zorgvuldig mee omga. Zo oud waren ze ook weer niet, ongeveer 4 jaar. Op één van de CD's stonden opnames van Bach die ik niet meer kan krijgen. Zonde. Nou zag ik dat er een progje bestaat, 'CD/DVD Diagnostics versie 2.1.3' van [url=http://www.infinadyne.com/cddvd_diagnostic.html]Infina Dyne[/url] waarmee je beschadigde CD's kunt repareren. De demo-versie signaleert die beschadigingen wel maar als je ze daadwerkelijk wilt laten herstellen moet je eerst betalen. Weten jullie of dit progje ook echt werkt of dat er misschien nog andere zijn? (Kan het überhaupt, vraag ik me eigenlijk af).
  • http://www.smart-projects.net/isobuster/
  • @Rieske, ik heb het met Isobuster op verschillende manieren geprobeerd maar het lukt niet. Met name de setup.exe file is te zeer beschadigd om nog gerepareerd te kunnen worden. In ieder geval bedankt voor de link. Ik heb ongeveer 500 CD's, vraag me af hoe het daarmee gesteld is. Kan ze wel één voor één gaan checken maar wat dan.....moet je dat vervolgens iedere maand doen, ieder jaar? Wat is volgens jullie qua houdbaarheid een reële veiligheidsmarge?
  • Ligt aan de kwaliteit/merk cd's. ik heb hier een cd van 7 jaar die bekrast en al is en geeft geen errors en leest perfect heb hier ook een cd van een half jaar die het niet meer doet.
  • Vanmiddag heb ik geprobeerd om van een aantal CD's de mediacode te achterhalen, zowel met CD Speed van Nero StartSmart als CDR ATIP Reader 0.92. Echter, geen van beide progjes geven info, bij geen enkele CD. De CD's plaats ik in m'n NEC2500 DVD brander (firmware versie 1.07), de progjes herkennen dat apparaat ook moeiteloos maar als ik de scan-procedure opstart blijft het scherm met info over de CD leeg. Een vriend van me heeft exact dezelfde brander, bij hem gaat, met dezelfde software, wel alles goed. Iemand enig idee? Bestaan er eventueel nog andere progjes waarmee je die mediacode kunt achterhalen?
  • [quote:e1cfc5e51e="HankPiano"]Bestaan er eventueel nog andere progjes waarmee je die mediacode kunt achterhalen?[/quote:e1cfc5e51e] DVDInfo... [url]www.dvdinfopro.com[/url] EDIT: Of wacht, dit is misschien alleen voor DVD, maar ik weet het niet zeker. Je kunt het evt proberen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.