Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

geen geluid!

jolo
13 antwoorden
 • ik heb even een vraagje voor de deskundigen onder jullie: van de een op de andere dag heb ik geen geluid meer op m'n computer, ik heb een soundblaster live 5.1 geluidskaart standaard op m'n computer, ik heb nadat ik geen geluid meer had de geluidskaart opnieuw geinstalleerd en telkens als ik via m'n mediaplayer een mp3 etc wil afspelen krijg ik een foutmelding: windows mediaplayer kan het bestand niet afspelen omdat er een probleem met uw geluidskaart is geconstateerd etc..
  ook als ik naar apperatenbeheer ga staan er bij de verschillende onderdeln van de geluidskaart uitroeptekens, en de melding: dat windows het apparaat stuurprogramma voor dit apparaat niet in het geheugen laden mogelijk is het staaurprogramma beschadigd of ontbreekt.
  ik heb ook de stuurprogramma's opnieuw geinstalleerd etc.maar als ik naar configuratiescherm-geluiden en audioapparaten ga geeft hij aan dat er geen audio apparaat aanwezig is op de computer!?
  het is dus wel zo nadat ik bv alle software van de geluidskaart heb verwijdert en daarna de computer opstart hij gewoon aangeeft nieuwe hardware gevonden (sb-live) installert de drivers maar daarna is er geen geluidskaart op de computer te vinden??!!
  wie helpt me een oplossing vinden!

  alvast bedankt voor jullie moeite

  systeem AMD XP1800+
  512 mb DDR
  80 gb harde schijf
  64 mb nvidia gforce2 TI
  windows XP
 • Niet goed gelezen :oops:
 • dat heb ik ook al gedaan, alles verwijdert uit apparatenbeheer, en als ik de computer opstart geeft ie inderdaad aan nieuwe hardware gevonden, installeert dan de betreffende drivers, maar daarna heb ik bij apparaten beheer gelijk al die uitroeptekens staan! en bij configuratiescherm-geluiden en audioapparaten geeft ie aan geen geluidskaart!!??
 • Wat zeggen die !!! ?
 • dat windows het apparaat stuurprogramma voor dit apparaat niet in het geheugen kan laden, mogelijk is het stuurprogramma beschadigd of ontbreekt!
 • en als je dan voor stuurprogramma opnieuw installeren oid klikt en de cd erbij pakt… :-?

  [Edit] ik neem aan dat je de drivers van de CD gebruikt… die van windows heb ikzelf ook problemen mee gehad..[/Edit]
 • heb ik gedaan, ik heb de drivers van de bijgeleverde cd geinstalleert, maar ook dat werkte niet! om radeloos van te worden! :-?
 • Haal je pc is open en stop de geluidskaart voor de gein is in een andere pci slot.

  windows zou m eigenlijk dan moeten installeren…
  herkent de bios de geluidskaart?
 • instaleer je hele computer is opnieuw geluidskaart in ander pci slot rest laten zitten en windows opnieuw installeren misschien ook schij formatteren????? :-?
 • [quote:cc7b968cef="Knockout"]instaleer je hele computer is opnieuw geluidskaart in ander pci slot rest laten zitten en windows opnieuw installeren misschien ook schij formatteren????? :-?[/quote:cc7b968cef]

  formatteren doe je pas als je pc niet meer opstart, en niet meer aan de praat krijgt, dus een beetje een n00b antwoord natuurlijk..
 • hoe kan ik zien of de bios m'n geluidskaart herkent?
 • als je je pc opstart, je ken het opstarten van je pc vertragen door Pause knop in te drukken
 • hij geeft aan multimedia-device, ik heb de geluidskaart ook in een ander vrij PCI slot gedaan, daarna de computer opgestart, dan geeft de computer inderdaad aan nieuwe hardware gevonden, vervolgens installeert hij alles, maar zodra ik naar apparatenbeheer ga, staan er weer uitroeptekens bij de geluidskaart!! daarna een andere geluidskaart geprobeert in hetzelfde PCI slot, en weer hetzelfde probleem! :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.