Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Compaq 6400 geheugen?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Allemaal bedankt voor jullie antwoord.

  Ik zal met het programma lavasys everest eerst eens kijken wat er nu precies voor 'n geheugen in deze pc zit.

  Daarna zal ik eerst maar eens op de Compaq site gaan kijken wat de mogelijkheden voor deze pc zijn.

  En dan maar hopen dat het nog te verkrijgen is bij geheugen.com!

  Alsnog bedankt voor jullie tips.
 • Ik heb naast mijn nieuwere pc een wat oudere Compaq 6400 pc uit 1998 die het overigens nog perfect doet voor het lichtere werk.

  Er zit 64mb PC100 geheugen in deze pc en hij heeft een 400Mhz processor.

  Nu wou ik 256mb extra geheugen bijplaatsen, zodat de Liteon brander wat soepeler zijn werk kan doen, maar daar heb ik dus problemen mee!

  Ik heb 'n Kingston pc133 256mb cash2 geheugenbankje gekocht in de veronderstelling dat hij ook op pc100 niveau kan draaien. Maar dat werkt dus niet, als ik het geheugen plaats dan wordt het overigens wel netjes door het bios herkent. Als ik vervolgens windows 98 probeer op te starten dan loopt die vast met een vermelding dat er een interne fout is opgerteden. Ook het opnieuw installeren van Windows 98 heeft geen zin, want hij komt direct al met de melding dat hij Windows 98 niet kan installeren.

  Kan iemand mij vertellen welk geheugen ik nu precies moet hebben voor deze Compac 6400, en hoe groot de geheugenbankjes maximaal mogen zijn (64mb, 128mb, 256mb). En eventueel een internet adres van een bedrijf die dit geheugen nog verkoopt, het mag ook gerust tweedehands zijn.

  Alvast bedankt voor jullie antwoord.

  Peter Muller
 • gebruikt compaq geen ECC registered geheugen module's?
  kijk is met lavasys everest wat voor geheugen die oude module is?
  http://www.lavalys.com/products.php?lang=en

  oude pc's hebben ook wel is problemen met single sided geheugen.

  hoop dat je hier wat aan hebt….
 • Waarschijnlijk moet je in je compaq speciaal geheugen plaatsen. Standaard geheugen werkt lang niet altijd goed in compaq computers. Kijk even bij deze zaak: geheugen.com, waarschijnlijk kunnen ze je daar wel verder helpen…
 • [quote:3b40441bfe="taco78"]gebruikt compaq geen ECC registered geheugen module's?
  [/quote:3b40441bfe]

  Volgens mij gebruikte compaq in het verleden geheugenmodules die op een ander voltage liepen. ECC wordt voornamelijk in servers e.d. toegepast.
 • [quote:efe1677d98="Totalrecall"]
  Kan iemand mij vertellen welk geheugen ik nu precies moet hebben voor deze Compac 6400, en hoe groot de geheugenbankjes maximaal mogen zijn (64mb, 128mb, 256mb). En eventueel een internet adres van een bedrijf die dit geheugen nog verkoopt, het mag ook gerust tweedehands zijn.
  Peter Muller[/quote:efe1677d98]

  Je moet gewoon bij de compaq website oeken, naar de tchn references daar staat alles wat je wilt weten (soms moet je wel effe doorzoeken voor je het hebt) 1998, grote kans dat ie alleen compaq geheugen lust.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.