Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Primary Master HDD Error!!!

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hi,
  ik heb 2 dagen geleden een nieuwe harde schijf van 160 GB Western Digital gekocht. En ik had thuis een 40 GB Maxtor staan. Dus heb ik maxtor op primary master gezet en WG op primary slave. Windows XP zit al inmiddels op Maxtor. Gisteren is mijn pc om welke reden weet ik niet, vanzelf opnieuw opgestart. En hij gaf deze foutmelding : "Primary Master HDD Error"
  Ik heb maxtor op slave gezet en WG op master , maar dan geeft hij "Primary Slave HDD Error"
  Ik heb hem ook op een ander pc geprobeerd en daar gaf hij dezelfde melding. Dus het ligt aan de 40 GB maxtor denk ik. Ik heb van kabels gewisseld maar toch blijft die probleem.

  Als ik na het opstarten meteen op DEL druk, zie ik wel dat hij hem detecteert, maar hoe dan ook blijft die foutmelding komen :(((

  Kan iemand mij hierbij helpen???
 • Weet je 100% zeker dat je jumpers goed staan?
 • Tja, dat klinkt niet best. Misschien kun je hem als slave aansluiten op een pc met een goed werkend besturingssysteem op de "master-schijf" en vervolgens de Maxtor controleren met Norton Disk Dokter of iets soortgelijks.
  Maar persoonlijk denk ik dat je harde schijf overleden is…
  Heb je de Maxtor al eens opnieuw gepartitioneerd en XP opnieuw geinstalleerd?
 • [quote:838156ff9a="ibonl101"]En ik had thuis een 40 GB Maxtor staan. Dus heb ik maxtor op primary master gezet (..) En hij gaf deze foutmelding : "Primary Master HDD Error" [/quote:838156ff9a] Heb je dit probleem al geprobeerd op te lossen via PC Guide http://www.pcguide.com/ts/x/comp/hdd/fail_Failure.htm
 • De jumpers staan 100% goed ja,
  en ik heb al meerdere keren gepartitioneerd, en windows xp geinstalleerd. Wat ik niet begrijp is, dat het via bios wel wordt gedetecteerd, en dat er daarna een error komt. Dat zou toch betekenen dat de HD niet overleden is???
 • M.i. kijkt de bios alleen maar of het een harddisk herkent en (zo ja) wat voor een dat dan is. Of deze ok is weet de bios dan nog niet…
 • Dus zoals ik het zo zie is het niets meer waard om er tijd mee te verspillen. Dus weggooien dan maar :((
  jammer. Toch maar bedankt voor jullie hulp ;)
 • Bijna absolute zekerheid: maxtor heeft een uistekende tool waarmee (alleen) maxtor disks zijn te testen; Powermax

  Vooral de lowlevel format werkt erg goed en maakt de schijf gegarandeert weer helemaal leeg, daarna een "full diagnostic" en je ziet wat er aan de hand is ,of niet.
  Duurt wel erg lang en dus is wellicht eerst de "quick test" een goed idee, als ie daar al op sneuveld dan hoef je niet verder te testen…
 • Hij zegt al "Failed" bij quick test, dus ik kan er beter mee stoppen he :(
  Maarja, toch maar bedankt voor deze tool…
 • [quote:18027b7703="ibonl101"]Hij zegt al "Failed" bij quick test, [/quote:18027b7703] Het gebruiken van de diagnostics van Maxtor zoals rwilligen aangeeft, heeft pas zin als de harddisk correct door de POST heen komt. Had je de Maxtor al als enige harddisk, gejumperd als Master, op de IDE controller van het moederbord geprobeerd? En had je cable select al geprobeerd? De Maxtor harddisk wordt dan aangesloten aan het einde van de 80 aderige (flat)kabel. Heeft die Maxtor dan geen garantie meer?
 • je hebt gelijk, hij zal eerst goed door de post moeten komen.

  overigens:hoe wordt de schijf in de bios vermeld?
  Er is een merkwaardige maxtor-fout die ervoor zorgt dat de schijf aangemeld wordt met een merkwaardige naam zoals: "Athena", "N40P", "Romulus", "Vulcan" en nog meer van dat soort namen.
  Het vermoeden is dat het de naam van de schijf is die maxtor zelf gebruikt bij het ontwikkelen van de schijf, zoals longhorn voor windows.

  Zoek maar eens op "maxtor N40P" op google en je vind alleen maar datarecovery bedrijven….
 • [quote:3a36673977="jolo"][quote:3a36673977="ibonl101"]Hij zegt al "Failed" bij quick test, [/quote:3a36673977] Het gebruiken van de diagnostics van Maxtor zoals rwilligen aangeeft, heeft pas zin als de harddisk correct door de POST heen komt. Had je de Maxtor al als enige harddisk, gejumperd als Master, op de IDE controller van het moederbord geprobeerd? En had je cable select al geprobeerd? De Maxtor harddisk wordt dan aangesloten aan het einde van de 80 aderige (flat)kabel. Heeft die Maxtor dan geen garantie meer?[/quote:3a36673977]

  Ik heb alles geprobeerd wat je zei, maar weer geen resultaten. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.