Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop ( batterij ) ( video geheugen )

Anoniem
vanwalsum
9 antwoorden
 • Hallo,

  Heb 2 vragen

  Ik ben op zoek naar een progje om mijn accu volledig leeg te laten pompen, of weten jullie andere manieren om de accu weer als nieuw te maken?

  En weet iemand een progje om mijn video geheugen aan te passen, het is shared video geheugen, dus dat zou wel moeten kunnen, het kan in ieder geval niet in de bios. het is nu 16 mb, dat gaat dus van mijn gewone interne geheugen af.

  heb een Toshiba Satellite Pro 6000, celeron 1ghz, 384 mb intern, 20 gig schijf

  zeer bedankt als jullie oplossingen weten

  groeten

  Michiel
 • Een accu kun je nooit als nieuw maken, die dingen slijten nu eenmaal. Gewoon dat ding even helemaal opladen en vervolgens leeg laten lopen, dus je notebook aan laten staan zonder er iets mee te doen, totdat ie uitvalt.

  Naar mijn weten kun je het videogeheugen niet aanpassen met een appart progje wanneer dit ook niet kan in de bios.
 • Het programma om je accu leeg te maken zit bij een laptop meestal in het bios met diverse namen b.v refresch battery etc
 • zit er dus nie bij, weet je nog andere manieren, heb iet sgehoord dat je hem in de koelkast moet leggen ofzo
 • op het moment loopt de accu zeer slecht, het ene moment staat hij nog op 50% en 1 uur 20. het andere moment staat hij ineens op 3% (5 min later) en hij loopt normaal dik 2 uur, van 100% naar 50% doet hij in ongeveer een uur
 • Hoeveel malen is de accu reeds geladen en ontladen, bij benadering? 500 to 1000 maal is een aantal dat goed haalbaar is m.b.t. een blijvend goede werking heb ik begrepen.

  Je kunt de accu eens testen door hem geheel op te laden en dan te ontladen over een vermogens-weerstand van een geschikte waarde met bijhouden van het spannings- en stroomsterkte-verloop tijdens de ontladings-tijd.
 • [quote:d7f6e74057="vanwalsum"]En weet iemand een progje om mijn video geheugen aan te passen, het is shared video geheugen, dus dat zou wel moeten kunnen, het kan in ieder geval niet in de bios. het is nu 16 mb, dat gaat dus van mijn gewone interne geheugen af. [/quote:d7f6e74057]

  Op mijn laptop kan ik het shared videogeheugen aanpassen door met de rechtermuisknop op de desktop te klikken. Dan te kiezen voor Eigenschappen. Kies nu bij het tabblad instellingen voor geavanceerd. In 1 van de tabbladen kun je op mijn laptop dan het geheugen dat voor de videokaart gebruikt wordt instellen. (Dit kan niet in het BIOS overigens)

  Misschien dat dit bij jou ook zo gaat. Welke videokaart heb je trouwens?
 • denk dat het niet kan, ik heb een Trident CyberALADDiN-T
 • [quote:3295d13989="vanwalsum"]denk dat het niet kan, ik heb een Trident CyberALADDiN-T[/quote:3295d13989]

  Ik heb zelf ook een Trident Cyberblade in mijn notebook, het exacte model weet ik ff niet uit mijn hoofd. Ik heb een BIOS van Phoenix op dat ding. Ik kan in zowel de beeldschermeigenschappen als het BIOS het geheugen aanpassen. Welk BIOS heb jij dan op je notebook?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.