Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

AMD en case met P4 voeding

3 antwoorden
  • Hoi, ik ben een computer aan het samenstellen en heb een vraagje over de aansluiting van een voeding met een moederbord. De voeding (300W) zit standaard in de case, de Sweex CL4 en volgens mij zit er een P4 voeding in, kan ik deze ook gebruiken met een moederbord van AMD, namelijk de AsRock K7S8X. Op de site van het moederbord staat Form Factor ATX, heeft dit te maken met de voeding? Als samenstelling had ik het volgende gedacht: Sweex CL4; AsRock K7S8X Lan DDR400; AMD XP 2000+ Box; 256MB DDR333 PC2700; Maxtor 40 GB 7200 rpm u133 plus8 Liquid. Het is de bedoeling als Internet pc, dus eigenlijk een goedkoop systeem, cd rom en CD-RW worden uit oud systeem gebruikt. Bij voorbaat dank, Patrick
  • Ja hoor, dat gaat perfect lukken! geen probleem. Ikzelf heb ook een 'P4' voeding en die werkt ook perfect met mn Athlon XP 1900+ (ook i.c.m een Asrock K7S8X) :wink:
  • een pentium 4 voeding heeft 1 extra plugje om op het moederbord aan te sluiten, dit zorgt bij pentium 4 systemen voor een betere stroom toevoer, AMD systeem hebben dit meestal niet, maar hebben dit ook niet nodig. Dan kan je dat stekkertje dus gewoon los laten en werkt alles.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.