Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

onleesbare muziek-cd's van Plexwriter CDR's

Anoniem
jazzzz
23 antwoorden
 • Als ik CDR's beschrijf met muziek (via Nero en Plexwriter 12/10/32A, laatste firmware, 1x) slaan deze meestal over (hikken&tikken) in mijn gewone hifi cd-speler javascript:emoticon(':evil:'). Verschillende merken CDR's geprobeerd, helpt niet…
  Dus dan maar een nwe writer aanschaffen denk ik.

  Maar welke writer staat bekend om het perfect wegschrijven van muziek op CDR's??? Gaat DVD functionaliteit ten koste van schrijven op CDR, of is dit alleen maar beter?? Ik zie alleen testen van snelheden en functionaliteiten, ik zoek louter op KWALITEIT…

  Wie weet hier wat van of kent links?

  mzzls
 • probeer het eerst eens op een lagere snelheid.
  het kan ook zijn dat je hifi install geen zelfgebrande cd's kan af spelen.
  probeer dat eens in een andre cd speler.
  update nero als je win xp gebruikt als os .
  zet dan het brander progg van windows uit.
  zet dma aan in windows
 • Ik mag aannemen, dat de Plex al wat ouder is en de problemen van de laatste tijd zijn.
  Hoe oud is je cd speler uit je HiFi set?
  Verder sluit ik mij aan bij Plextor, met nog één tip:
  brandt eens met iso 96, zeker aanbevelenswaardig, als je een ouder model cd speler hebt.
 • Bedankt voor de tips, maar ik vrees dat het niets oplost. Langzamer dat 1x gaat niet lukken, en iso96 gebruik ik al, net als een recente Nero. De CD speler is een Nad 541, 2-3 jaar oud. Toen 74min cd's werden verkocht ging alles perfect, maar 80 min cdr's pikt ie niet (wel 80 min cdr's van Quantegy, maar die kan ik niet meer krijgen).

  Kortom, terug naar het uitgangspunt: wat is de beste cdr-writer voor muziek op dit moment ?!?!?!?!?!?!??!?!?!?

  mzzls
 • Ik heb momenteel een Lite-on, met Nero/iso 96 slikt zelfs mijn pre-historische cd speler de cdr-tjes.
  Maar ik moet bekennen, dat mijn vorige brander, Sony, helaas op, na istallatie toendertijd van recente ASPI driver, beter presteerde. Maar met de Lite - on gaat het ook goed.
 • [quote:81b8fa6d6d="jazzzz"]Bedankt voor de tips, maar ik vrees dat het niets oplost. Langzamer dat 1x gaat niet lukken, en iso96 gebruik ik al, net als een recente Nero. De CD speler is een Nad 541, 2-3 jaar oud. Toen 74min cd's werden verkocht ging alles perfect, maar 80 min cdr's pikt ie niet (wel 80 min cdr's van Quantegy, maar die kan ik niet meer krijgen).

  Kortom, terug naar het uitgangspunt: wat is de beste cdr-writer voor muziek op dit moment ?!?!?!?!?!?!??!?!?!?

  mzzls[/quote:81b8fa6d6d]

  Je zegt het eigenlijk zelf : het ligt aan je NAD die geen 80 min aankan, wat ik wel gek vindt voor zon merk. Kan je geen 74 min cdr meer vinden ?

  Terugkomend op je uitgangspunt : allerhande merken zou ik zeggen, het probleem ligt bij je NAD.

  Tikken etc.. hoe brand je. Vanaf welk merk cdrom speler lees je de audio bestanden/ Zou kunnen dat die problemen heeft met DAE.
  Gebruik je brander hiervoor en zet hem op pakweg 8x voor het lezen.
  Krijg je dan nog steeds tikken in je NAD ?
 • Helaas, het zit 'm echt in het 'perfect' opnemen vermoed ik. De cdr's gaan ok in andere cd-spelers, dus de info wordt op zich wel redelijk goed weggeschreven. Maar blijkbaar niet goed genoeg voor de NAD.
  Bij een 80 min. cdr liggen de sporen dichter bij elkaar (de eerste reguliere cd's konden 10 jaar terug ook niet meer dan 74 min bevatten), dus het is logisch dat het geheel gevoeliger wordt bij 80 min.
  En voor de duidelijkheid: met de Quantegy cdr's gaat het wel goed (90% van de gevallen, dat is te overzien), dus volgens mij ligt het echt aan de marge die branders nemen naast 'de ideale lijn'. Blijkbaar pikt de NAD nauwelijks een foutmarge. Het met de productie van writers die al vanaf 30 euro's te krijgen zijn is het natuurlijk waanzin te verwachten dat deze machientjes op 'de ideale lijn' branden. Ze zorgen ervoorvoor dat ze binnen acceptabele foutmarges blijven.
  Maar daar heb ik dus net niets aan…:cry: Ik zoek het apparaatje wat WEL perfect wegschrijft. Tenzij… het echt aan de cdr's ligt… maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd!

  Als je nog ergens 74 min cdr's kan vinden houdt ik me ook aanbevolen!

  mzzls,
 • Is het een optie, in je kennissenkring wat cdr's met audio-opnames te lenen. En dan zodanig, dat je verschillende merken cdr i.c.m. verschillende merken branders uittest op je NAD.
  Je NAD behoort tot de betere cd spelers, die kan best wel eens te goed zijn.
  Mijn Maranztz van 19 jaar oud verdenk ik na zoveel jarren trouwe dienst ook van enige slijtage, dat het wenselijk is om op een specifieke wijze te branden.
  Daarentegen, cdr gebrand door een collega van mij zijn op mijn Marantz absoluut niet af te spelen, terwijl op spelers van 13 uit een dozijn dit probleemloos gaat. Ik heb al eens overwogen, om een goedkope speler erbij te plaatsen, ook een optie, maar de audiofiel levert dan wel in op geluidskwaliteit. :wink:
 • Yep, misschien moest ik dat maar 'ns proberen. Wel een heel gedoe (er zijn nogal wat combi's mogelijk). Eén ding is zeker: hoe goedkoper de cd-speler, des te meer cdr's ie slikt, en dat is best jammer als je mooi geluid wilt…

  mzzls
 • Jouw plextor moet met firmwae 1.10 probleemloos 80 min. kunnen branden http://www.plextor.com/english/support/downloads/firm_1210.html
  Je vermeld nergens welk merk CDR je gebruikt. Ik brand zelf altijd op plextor 48 multispeed CDR's die worden dus gemaakt door Mitsui Chemical evenals Verbatin.
  Bekijk plextorlijstje een op http://www.plextor.be/technicalservices/technology/cdrmedia121032A.asp?choice=Supported%20media
 • [quote:f9d5a279c5="jazzzz"]Bedankt voor de tips, maar ik vrees dat het niets oplost. Langzamer dat 1x gaat niet lukken,
  mzzls[/quote:f9d5a279c5]
  En sneller dan 1/
  Ik meen ooit eens gelezen te hebben, dat branden op een te lage snelheid ook nadelig kan zijn. Brandt te diep.
 • Ik brandt op TDK en Fuji, maar dat helpt niet. Op zich logisch om cd's van Plextor op een Plextor writer te proberen. Ik heb die alleen nog nooit ergens te koop gezien (in een winkel althans). Maar vast wel via i-net lijktme. Ik ga nu 'ns een 4x plaatje branden…

  mzzls
 • Zeg Jank, je zou wel 'ns een spijker snoeihard op den kop gemept kunnen hebben! Net gebrand op 4x TDK, geen tikje te bespeuren… :D Kan nartuurlijk toeval zijn.. maar misschien ook wel niet!

  Ik ga binnenkort nog wat testjes draaien, dus wordt vervolgd!

  mzzls
 • Ik ben benieuwd.
  Ik brand op 4X, altijd TDK voor audio, nu ook even Verbatim, wat ook goed gaat.
  In een duitse test kwam Verbatim er als beste uit wat betreft branden van audio. Maar die info moet je genuanceerd beschouwen, leveranciers van cdr's kunnen nog wel eens switchen van fabrikant, met alle mogelijke gevolgen van dien. :roll:
 • 4 cd's gehad op 4x, 3 goed, 1 met een paar tikkies. Het lijkt erop dat de branderinstelling belangrijker is dan het merk cd's. Zou het 8x nog beter gaan ;)
 • [quote:f6e5a303b3="jazzzz"]4 cd's gehad op 4x, 3 goed, 1 met een paar tikkies. Het lijkt erop dat de branderinstelling belangrijker is dan het merk cd's. Zou het 8x nog beter gaan ;)[/quote:f6e5a303b3]
  Nou 25 % uitval vind ik toch redelijk slecht.
  Ik brand zelf met plextor PX-W4824TU zo nu en dan wat voor in de auto of prive verzamelCD's op plextor CD-R (80 min-700MB) 48x multispeed schijfjes. Spindel is half leeg en m'n prullenbak helemaal. Zijn misschien niet overal te krijgen [ ik heb ze op hccbeurs gekocht] maar verbatin met ze zelfde specificatie is identiek.
 • inderdaad, 25% uitval is onacceptabel.
  aan de tdk kan het niet liggen: ik gebruik al jaren nooit iets anders en uitval ken ik niet, noch bij audio, noch bij data.
  bij audio zorg ik er wél altijd voor eerst de bron op hd te hebben (ook hiervoor geldt dat je een goede ripper -zoals audiograbber- gebruikt met een niet te hoge leessnelheid, en dan pas te branden op hooguit 8x. dan behoren tikken en andere vreselijke bijgeluiden niet meer voor te komen.
 • Ik sluit mij bij de laatste 2 reakties aan, 25% is wat veel van het goede.
  Inderdaad een lage leessnelheid aanhouden en via de HD branden.
  In alle gevallen waar het audio betreft, maak ik altijd een imagefile aan, die ik vervolgens brand. Zowel bij het copieren, als bij een verzameling willekeurige audiotracks.
 • Ik heb inderdaad wat te vroeg gejuicht, want er gaan er nu weer een paar naatje. Toch maar Plextor/Verbatim gebruiken? HD doe ik al, image niet, maar dat zou mi. toch niet uitmaken: bij een tik stuitert de teller op de NAD ook… dus het is niet zo dat de opname tikken heeft, die worden door de NAD gemaakt. Ik ga maar 's 8x proberen…

  mzzls
 • wat is de firmware van de plexwriter.
  1.x waar staat die x voor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.