Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Tagan voeding ground cable, waar aansluiten?

6 antwoorden
  • Nadat een Zalman voeding defect is geraakt en m'n moederbord heeft meegenomen, heb ik een Tagan PSU van 480W gekocht. Omdat ik niet twee moederborden in een week tijd wil verliezen, graag advies over de ground cable. Lees ik nu goed dat ik die moet vastzetten onder een willekeurige schroef waarmee het moederbord aan de kast vast zit?
  • Normaal kan je iedere schroef pakken die aan het chassis zit...... Een voeding die meteen het hele moederbord meeneemt? vertel?
  • Ik heb zo'n screwless inschuifsysteem, heel handig, maar erg weinig schroeven om zo'n kabel onder te schuiven. Handleiding zegt "motherboard screw-holes with RTN/GND connections".... Nou, begon met monitor die op standby sprong, PC die na enige moeite nog wel aanging, bleef hangen met een verminkt scherm, nog twee keer bleef hangen en toen ging ie uit en bleef ie uit. Nader onderzoek wees uit dat de ATX-stekker op vier plaatsen verkleurd was, waaronder de +3.3V connector. Vermoedelijk heeft een deel van het grafische circuit een optater gehad, want de fan van de grafische kaart draaide niet meer. Nieuw moederbord en nieuwe voeding losten het probleem op. Surgeprotector van APC en geaard stopcontact aanwezig, geen onweer op dat moment, dus ik ga uit van een spontaan defect in de voeding zelf.
  • ik heb zelf de Tagan 480 Watt, en heb hem aangesloten op een van de gaatjes , waarmee je je moederbord in je kast vastschroeft , en dat werkt gewoon goed...
  • Dank je, dat wilde ik even weten :D
  • Weet wel dat het alleen zin heeft als je ook de voeding met een randaarde steker op een randaarde contactdoos aansluit!!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.