Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Scrollwieltje aan de praat krijgen

double_V
13 antwoorden
 • Ik heb een laptop met XPhome en zo'n touchpad-muis.

  Nu vind ik een touchpad bijzonder !@#$%^werken en heb ik dus een gewone muis aan mijn laptop hangen (standaard logitech muis op PS/2 aansluiting).

  MAAR, mijn scrollwieltje scrollt niet :( Hij werkt wel als middelste muisknop, maar er aan draaien haalt niets uit.

  Iemand een idee hoe ik hem scrollend krijg?
 • Heb je al geprobeerd logitech drivers ervoor te installeren?

  Misschien denkt ie nog dat er een gewone 2knops-muis (touchpad) aan hangt…
 • configuratie scherm > muis > derde tabblad : knoppen en dan instellen
 • dit werkt helaas niet.

  er wordt ook niet echt een specifieke muis vermeld, gewoon ps/2 muis. zijn er misschien drivers voor deze (erg standaard) muis?

  op logitech.com kon ik hem niet vinden
 • Ga eens naar apparaatbeheer (rechtermuisknop op Deze Computer - Eigenschappen - tabblad Hardware - Apparaatbeheer) en kijk onder de kop 'Muizen en andere aanwijsapparaten', als het goed is staat daar dan 'ps/2-compatibele muis'. Rechtermuisknop daarop en vervolgens Eigenschappen. Als er een tabblad 'Geavanceerde Instellingen' staat, zou je kunnen kijken of daar iets tussen staat. Bij mij staat er namelijk een instelling 'Wieldetectie', die bij mij staat op 'Aannemen dat wiel aanwezig is'. Misschien dat als jij hem op die instelling instelt, hij het ook doet…

  Succes!
 • [quote:3f2d62c96d="Capone"]Ga eens naar apparaatbeheer (rechtermuisknop op Deze Computer - Eigenschappen - tabblad Hardware - Apparaatbeheer) en kijk onder de kop 'Muizen en andere aanwijsapparaten', als het goed is staat daar dan 'ps/2-compatibele muis'. Rechtermuisknop daarop en vervolgens Eigenschappen. Als er een tabblad 'Geavanceerde Instellingen' staat, zou je kunnen kijken of daar iets tussen staat. Bij mij staat er namelijk een instelling 'Wieldetectie', die bij mij staat op 'Aannemen dat wiel aanwezig is'. Misschien dat als jij hem op die instelling instelt, hij het ook doet…

  Succes![/quote:3f2d62c96d]

  die heb ik geprobeerd, in alle drie de standen. (detecteer wiel, neem aan hij aan wezig is & detecteer niet)
 • Welke instelling heb je in je bios staan wb je muis?

  Meestal kan je kiezen of de interne muis aan of uit moet staan na het aansluiten van een externe muis. Ik heb een soort gelijk probleempje gehad en bleek dat de interen muis ook nog actief was. Hierdoor kreeg ik ook het wieltje niet aan de gang.
 • Hallo,

  Ik heb dezelfde laptop en ik heb met hetzelfde probleem gezeten. Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat mij toen als oplossing aangereikt werd, het downloaden van de logitech mouseware drivers. Dat zou moeten werken.

  Ik heb echter een nieuwe (goedkope) logitech usb optical mouse gekocht van 12 euro, en dan ben je van alle problemen af. Deze wordt gewoon herkend en het wieltje werkt zonder problemen.

  MVG,

  WW
 • [quote:7ec6b03ec5]Nu vind ik een touchpad bijzonder !@#$%^werken en heb ik dus een gewone muis aan mijn laptop hangen (standaard logitech muis op PS/2 aansluiting).

  MAAR, mijn scrollwieltje scrollt niet Hij werkt wel als middelste muisknop, maar er aan draaien haalt niets uit.[/quote:7ec6b03ec5]

  Volgens mij kan dat nooit werken. In laptops zit de externe PS/2 muispoort via de mobo electronica en BIOS als het ware aangesloten op de ingang van de touchpad en kan nooit meer functionaliteit hebben dan de touchpad. Het "signaal" van het scrollwheel wordt niet doorgegeven. Andere drivers helpen niet.
  Dat het indrukken van het wieltje [b:7ec6b03ec5]wel[/b:7ec6b03ec5] werkt komt omdat dit als een dubbelklik van de L-muisknop gecodeerd wordt.

  Alternatief: als je muis een USB - PS/2 adaptertje heeft: probeer hem eens op de USB-poort en schakel de touchpad in het systeem uit.

  succes, Willem
 • @willemb2:
  Welkom als nieuw lid, maar euh je begint met een nogal boude uitspraak die ook nog eens niet correct is.

  Het is wel degelijk mogelijk om een muis met extra functionaliteit aan te sluiten op de ps/2 poort. Deze staat geheel los van de interne muis.
  Het is zelfs mogelijk een toetsenbord & een muis + weel aantesluiten op 1 ps2 poort dmv een splitter. Werkt prima.
 • double_V, petje af als het jou wel lukt en dan trek ik mijn bewering onmiddelijk in.

  Ik heb dit met 3 a 4 verschillende laptops vergeefs geprobeerd in het verleden en heb de verklaring die ik gaf uit FAQ's en support mails van hardware leveranciers. Maar die kennen soms hun eigen spullen niet. En ook: de ene laptop is de andere niet natuurlijk. De Compaq Armada M700 die ik hier heb vertikt het in elk geval, ook met de optie "meerdere aanwijsapparaten" in de BIOS uitgeschakeld en de juiste Logitech driver.

  groeten,

  Willem
 • ik kan er wel een keyboard in stoppen dat dan ook werkt
 • Ik heb een Logitech (scroll)muis; deze draait "gewoon" op de standaarddriver (in Windhoos) voor de Intellimouse van M$……!

  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.