Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hd partitioneren

HankPiano
4 antwoorden
 • mijn hd in mijn laptop is 40 gb

  is het echt nodig de hd te partitioneren inn 2 partities? wat is het nut ervan eigenlijk?
 • [quote:e11737e983="bunqueejump"]mijn hd in mijn laptop is 40 gb is het echt nodig de hd te partitioneren inn 2 partities? wat is het nut ervan eigenlijk?[/quote:e11737e983] Alle info daarover vind je op deze site http://www.schoonepc.nl/instal/partition.html
 • Op de site waarvan jolo de link geeft kun je idd alles lezen maar toch nog even een paar simpele dingen uit eigen ervaring: persoonlijk vind ik partities onontbeerlijk voor de organisatie en overzichtelijkheid van m'n eigen pc. Vergelijk het met een keukenkastje, daarin heb je ook plankjes waarop je je spulletjes ordelijk kwijt kan, zonder die plankjes wordt het al gauw een rotzooitje. Dat geldt natuurlijk helemaal wanneer meedere personen van dat kastje gebruik maken.

  Maar of je nu één extra partitie maakt of meerdere, het belangrijkste is dat je het OS scheidt van alles wat je met dat OS maakt: foto's, video, administratie enz.enz. Als je een crash krijgt en je moet, in het ergste geval, de c-schijf formatteren en je OS opnieuw installeren, ben je niks kwijt als alles wat je gemaakt hebt op een andere partitie staat. Wanneer alles op de c-schijf staat ben je dus ook mooi alles kwijt…ik moet er niet aan denken.

  Ook voor het wegschrijven van een image is een andere partitie nodig, hoewel dat eventueel nog op een DVDtje zou kunnen. Met een progje als Total Commander is het werken met partities bovendien heel prettig.
  Als ik jou was zou ik ze vandaag nog maken :wink: .
 • kan je met Total Commander ook bijv je hele harddisk copieren naar de nieuwe? en dan vervolgens die nieuwe hd weer inplaatsen in de laptop? kan je dat op deze manier copieren?
  met de F5 toets toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.