Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hd partitioneren

4 antwoorden
  • mijn hd in mijn laptop is 40 gb is het echt nodig de hd te partitioneren inn 2 partities? wat is het nut ervan eigenlijk?
  • [quote:e11737e983="bunqueejump"]mijn hd in mijn laptop is 40 gb is het echt nodig de hd te partitioneren inn 2 partities? wat is het nut ervan eigenlijk?[/quote:e11737e983] Alle info daarover vind je op deze site http://www.schoonepc.nl/instal/partition.html
  • Op de site waarvan jolo de link geeft kun je idd alles lezen maar toch nog even een paar simpele dingen uit eigen ervaring: persoonlijk vind ik partities onontbeerlijk voor de organisatie en overzichtelijkheid van m'n eigen pc. Vergelijk het met een keukenkastje, daarin heb je ook plankjes waarop je je spulletjes ordelijk kwijt kan, zonder die plankjes wordt het al gauw een rotzooitje. Dat geldt natuurlijk helemaal wanneer meedere personen van dat kastje gebruik maken. Maar of je nu één extra partitie maakt of meerdere, het belangrijkste is dat je het OS scheidt van alles wat je met dat OS maakt: foto's, video, administratie enz.enz. Als je een crash krijgt en je moet, in het ergste geval, de c-schijf formatteren en je OS opnieuw installeren, ben je niks kwijt als alles wat je gemaakt hebt op een andere partitie staat. Wanneer alles op de c-schijf staat ben je dus ook mooi alles kwijt...ik moet er niet aan denken. Ook voor het wegschrijven van een image is een andere partitie nodig, hoewel dat eventueel nog op een DVDtje zou kunnen. Met een progje als Total Commander is het werken met partities bovendien heel prettig. Als ik jou was zou ik ze vandaag nog maken :wink: .
  • kan je met Total Commander ook bijv je hele harddisk copieren naar de nieuwe? en dan vervolgens die nieuwe hd weer inplaatsen in de laptop? kan je dat op deze manier copieren? met de F5 toets toch?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.