Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe geluidskaart, maar heeft dit wel zin?

10 antwoorden
  • Beste medeforummers, Ik kan een hercules DIGIFIRE 7.1 kopen maar ik zit me een btje af te vragen of dit wel zin heeft. Ik heb namelijk een 2.1 boxen set (altec lansing 621) en maak momenteel gebruik van de onboard geluidskaart die op me moederbord zit (asus p4c800-e deluxe). Dus krijg ik een betere geluidskwaliteit te horen als ik deze geluidskaart aanschaf?
  • nee volgens mij niet...
  • http://www.altec-lansing.com/product_details_intl.asp?pID=621&region=europe&country_code=nl http://europe.hercules.com/showpage.php?p=58&b=0&f=1 http://nl.asus.com/prog/spec.asp?langs=10&m=P4C800-E%20Deluxe [i:253dc08d6e]AI Audio -ADI AD1985 SoundMAX 6-kanaals CODEC -Audio Sensing en Enumeration Technologie -support S/PDIF out interface[/i:253dc08d6e] Zou iets uit kunnen maken, dat onboard sound is niet state-of-the-art, terwijl de speakerset wel van prima kwaliteit is.
  • Ja dat is zo, me speakers zijn van prima kwaliteit, maar als ik nou een 5.1 set aanschaf (wat me moederbord ook ondersteund) zal ik dan wel een groter kwaliteitsverschil horen?
  • Je zult een groter kwaliteitsverschil horen als je betere speakers koopt. 5.1 is niet per definitie beter dan 2.1. Je zult uiteraard wel een betere geluidsbelevenis krijgen bij DVD's die 5.1 geluid ondersteunen.
  • Ja dat snap ik maar ik bedoelde ook niet dat 5.1 boxen dan beter zijn dan me 2.1. Maar meer of het verschil van een onboard geluidskaart + 5.1 boxen groter is als ik die 7.1 geluidskaart en 5.1 boxen gebruik, dan het verschil van me 2.1 + onboard geluid. (hoop dat dit duidelijk is, is een btje vaag neergezet :P)
  • Bij kwalitatief goede speakers maakt het dus uit of de bron (in dit geval de geluidskaart) van goede kwaliteit is of niet. Of het dan 2.1, 4.1, 5.1, 6.1 of 7.1 is, maakt in mijn ogen niet uit.
  • Je hebt waarschijnlijk ietsiepietsie mooier geluid maar dan moet je er al 7 boxen op aansluiten wil je dat het veel uitmaakt. :-?
  • Okee bedankt allemaal voor de antwoorden ik denk dat ik niet een nieuwe geluidskaart koop aangezien ik er weinig mee vooruit ga.
  • [quote:25b8c66b9c="R-bin"] Okee bedankt allemaal voor de antwoorden ik denk dat ik niet een nieuwe geluidskaart koop aangezien ik er weinig mee vooruit ga. [/quote:25b8c66b9c] Idd, als je geen audiofiel bent, is on-board sound prima.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.