Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD-rom leest geen CD-RW.

5 antwoorden
  • Ik heb een aantal keren al meegemaakt dat sommige pc's geen CD-RW schijfjes kunnen lezen. Deze keer heb ik een CD-RW gekregen die op mijn (nieuwe) pc met branders wel gelezen wordt maar op een PI 166mhz (zonder branders) niet. Deze cdrom-speler is een Toshiba XM-6102B. Destijds als zeer goed uit een test. Heeft iemand enig idee waardoor dit veroorzaakt wordt en is het softwarematig op te lossen? Nieuwe firmware voor deze speler is er niet.
  • Oude cd-rom spelers hebben vaak nou eenmaal niet de mogelijkheid om cd-r's en/of cd-rw's te lezen. Is gewoon niks aan te doen. Dan zul je de cd-rom speler moeten vervangen. Ik heb dat ook ooit moeten doen voor iemand.
  • Nou dat lijkt me kort en krachtig he? (Ik heb echter in een ander forum gelezen dat 'het lezen op zich' hetzelfde verloopt bij een cd-r als bij een cd-rw. Maar dat zal dan wel niet helemaal kloppen.) Als dit het enige antwoord is dan lijkt mij de oplossing ook simpel. Bedankt voor de snelle reactie!
  • Het reflektie vermogen van een CD-RW, bedraagt slechts 30% van een gewone CD. De gevoeligheid van oudere lezers is te laag om CD-RW te kunnen lezen.
  • [quote:33cde03175="xj"]Deze keer heb ik een CD-RW gekregen die op mijn (nieuwe) pc met branders wel gelezen wordt maar op een PI 166mhz (zonder branders) niet. Deze cdrom-speler is een Toshiba XM-6102B. [/quote:33cde03175] Heb je dit gecontroleerd met infotool? http://www.nero.com/en/631940826989307.html

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.