Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brander op andere computer over netwerk gebruiken???

a.tip
14 antwoorden
 • ik wil graag vanaf een andere computer een opdracht kunnen geven om een dvd te branden op een computer in mijn netwerk.

  Ik heb de brander al gedeelt maar hij herkent hem op de andere computers niet als een brander maar gewoon als HD..

  Heeft iemand een oplossing???

  bvd Jos Kikkert
 • Ik kan me voorstellen dat je t brandprogramma dan ook op je eigen PC moet instaleren en dan eens kijken of een remote brander opgespoord kan worden,maar ik heb t nog nooit in werking gezien.
  Ik kan thuis wel een in een andere PC geplaatste Cdspeler zien en daar data afhalen.
 • Ja ik kan de dvd-brander wel benaderen maar over het netwerk ziet hij het gewoon als map. Ik wil dus graag dat hij hem ziet als dvd-brander zodat ik heb ook over het netwerk als brander kan gebruiken. Ook gaan in diverse programma's dan meer opties open omdat je een dvd-brander hebt.

  dit wil ik dus graag…

  iemand een oplossing????
 • Kortweg, nee, dat kan niet. Je kan wel de bestanden delen die je wilt branden en dan vanaf de pc die de brander heeft de bestanden branden.
 • je zou van de brander een virtuele harde schijf kunnen maken op je pc. de brander krijgt dan bv driveletter Q. start je brandprogramma op, en laat het schrijven naar Q. moet geen probleem zijn zover ik weet.
 • kan je niet via het netwerk het brandprogramma openen, en dan de brander aanspreken??
 • Ik vrees dat dit niet zal gaan: Zelfs als je bestanden van over het netwerk wilt branden op de lokale DVD-brander, zal Nero eerst alle bestanden cachen naar de lokale harde schijf, voor het geval de netwerkverbinding plotseling onderbroken zou worden. Wat wel kan is de DVD+R(W) te formatteren en dan met packet writing ernaar toe te scrhijven over het netwerk zoals een gewone harde schijf/enorm grote floppy drive. De meeste brandprogramma's zoals Nero ondersteunen UDF packet writing.
 • Normaliter kan het niet, echter ik meen dat nero iets had. Check effe op hun homepage, ik dacxht dat het iets was als NeroNet
 • [quote:40698597f1="Dilbert"]je zou van de brander een virtuele harde schijf kunnen maken op je pc. de brander krijgt dan bv driveletter Q. start je brandprogramma op, en laat het schrijven naar Q. moet geen probleem zijn zover ik weet.[/quote:40698597f1]

  Hoe maak ik zo'n virtuele harde schijf dan???
 • (Win XP) Deze Computer > Extra > Netwerkverbinding maken
  - Bladeren en gedeelde dvd-brander selecteren
  - stationsletter selecteren
  - voltooien

  Zorg wel dat:
  - de pc waar de dvd-brander in zit, je alle schrijfrechten gegeven heeft

  Note:
  OS van de pc waar de dvd-brander in zit, maakt niet uit.
 • Wat je kunt doen is een programma als PCanywhere of Remote Administrator gebruiken om de brander vanaf een afstand te bedienen. De ene computer is dan host, de andere client. Dan krijg je de desktop van de remote computer op je scherm (als een terminal) en kun je die gewoon bedienen. Zelf gebruik ik Remote Administrator (goedkoper en eenvoudiger dan PCanywhere) om een tweede computer zo op afstand te bedienen.
 • Maar het kost wel allebei geld, en ik kan me voorstellen dat Jkikkert geen 250 euro over heeft om via het netwerk een dvd te branden
 • Remote administrator
  http://www.radmin.com/
  kost $35.
 • Waarom dan niet Win VNC, is bovendien gratis !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.